ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Άμυνα για κλάματα η Μπαρτσελόνα χάρισε δυο γκολ στη Βαλένθια (vid)
Μόνο έναν παίκτη θέλει τόσο πολύ ο Τσάβι για την επόμενη σεζόν στην Μπαρτσελόνα!
Γκιουλέρ: «Πήγα στη Ρεάλ για να γίνω ο διάδοχος του Μόντριτς»
Ο Σάκα πρώτα έβγαλε ασίστ και μετά γέλαγε μπροστά στους οπαδούς της Τότεναμ! (vid)
Λεβαντόφσκι: «Άξιζα Χρυσή Μπάλα! Αυτοί είναι οι δύο κορυφαίοι της φετινής σεζόν»
Ο Νταβίντ Λουίζ ταπείνωσε τον Κάραγκερ: «Αστείο! Δεν πήρες ποτέ τίτλο, αλλά…»
Ακραία πρόβλεψη Ματέους: «Ρεάλ κόντρα στην Μπάγερν! Έχουμε φαβορί….»
Η τεχνολογία μίλησε – Εκεί θα καταλήξει ο τίτλος της Premier League… και η τελική βαθμολογία!
Έκτακτο: Οριστική συμφωνία της Λίβερπουλ – Έπεσαν υπογραφές! (pic)
Ακραία πρόβλεψη Ματέους: «Ρεάλ κόντρα στην Μπάγερν! Έχουμε φαβορί….»
Ηχηρές αποχωρήσεις σε Ίντερ και Μίλαν – Χαιρέτησαν οι πρώτοι δύο!
«Μικρή» η Μπάγερν μπροστά στη… Ρεάλ – Η δήλωση Τούχελ τους ξέρανε!
Θα μας τρελάνει ο Τιάγκο Σίλβα – Βρήκε νέα ομάδα… και λέει το «ναι»!
Μπαρτσελόνα ξύπνησες – «Άρρωστη» ανανέωση στον νέο… Πουγιόλ!
To συγκινητικό αντίο του Τιάγκο Σίλβα στην Τσέλσι (vid)
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Μάντσεστερ Σίτι

Πεπ, βρήκες τον μάστορά σου

Ο Πεπ Γκουαρντιόλα δεν μπορεί να επιρρίψει ευθύνες σε κανέναν ποδοσφαιριστή του για το 0-0 με την Άρσεναλ παρά μόνο στον ίδιο του τον - μονοδιάστατο - εαυτό.

Πεπ, βρήκες τον μάστορά σου

Ουδείς γνωρίζει ποια θα είναι η κατάληξη της φετινής κούρσας για τον τίτλο της Premier League. Αν το χθεσινό 0-0 στο Έτιχαντ μεταξύ της Μάντσεστερ Σίτι και της Άρσεναλ ήταν ευεργετικό για τους «Κανονιέρηδες» ή η ομάδα από το Λονδίνο μαζί με τους «Πολίτες» θα δουν παρέα στο τέλος τη Λίβερπουλ να σηκώνει την κούπα. Η «λευκή» ισοπαλία με το πέρας και αυτής της αγωνιστικής έφερε αμφότερες πίσω από τους «Κόκκινους» στην κατάταξη. Στο -2 η Άρσεναλ, στο -3 η Μάντσεστερ Σίτι από την κορυφή και την ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ.

Κάνε LIKE στη σελίδα του SPORTSKING στο FACEBOOK και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

Ένα όμως είναι το μόνο σίγουρο και το βασικό συμπέρασμα από το ντέρμπι του Έτιχαντ. Η απόσταση της Μάντσεστερ Σίτι με την Άρσεναλ μίκρυνε αισθητά. Τόσο που πλέον οι δύο μονομάχοι κοιτούν στα μάτια ο ένας τον άλλον. Από το πρώτο μέχρι και το τελευταίο λεπτό της αναμέτρησης οι φιλοξενούμενοι έφεραν εις πέρας το σχέδιο του Μίκελ Αρτέτα. Κατέστρεψαν ολοσχερώς το παιχνίδι των πρωταθλητών Αγγλίας αλλά και Ευρώπης.

Διάβασε επίσης: Σίτι – Άρσεναλ: Ο Μπερνάρντο… έστησε αυτί να ακούσει τις οδηγίες του Αρτέτα (vid)

Η Άρσεναλ πάτησε στο χορτάρι με έναν και μόνο σκοπό. Να μη δεχθεί γκολ από την Μάντσεστερ Σίτι. Μια ομάδα που κανείς δεν μπορεί να την σταματήσει και να τη κρατήσει στο μηδέν. Η Άρσεναλ όμως το πέτυχε χωρίς να πει κανείς πως έκανε άθλο. Ο Αρτέτα διάβασε μαεστρικά το παιχνίδι της αντιπάλου του, του μέντορά του και παρουσίασε μια ομάδα γεμάτη… καμικάζι. Παίκτες που βρίσκονταν στο χορτάρι για ειδικό σκοπό. Ο ένας πιο πολεμιστής από τον άλλον. Ο ένας πιο ουσιαστικός από τον άλλον. Αν κάτι έλειπε από την Άρσεναλ αυτού του αγώνα είναι η αποφασιστικότητα στο άλλο μισό. Να βρει τη στιγμή της και να καθαρίσει το παιχνίδι!

Ανασταλτικά, οι «Κανονιέρηδες» πραγματοποίησαν ίσως την καλύτερη εμφάνισή τους εδώ και πολλά πολλά χρόνια. Ίσως και την καλύτερη εμφάνιση – αμυντικά πάντα – των τελευταίων 25 ετών. Ο Πεπ Γκουαρντιόλα για πρώτη φορά έδειχνε αγχωμένος. Εγκλωβισμένος στις ίδιες του τις ιδέες. Προσπάθησε να βάλει τα πιόνια του σε σωστή σειρά όμως οι στρατιώτες της Άρσεναλ έκλεισαν κάθε χώρο. Στο χθεσινό παιχνίδι δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για τους «Πολίτες» Έπαιξαν πλήρεις, με όλα τα «όπλα» στη φαρέτρα τους. Όμως τα αστέρια τους στο χορτάρι εγκλωβίστηκαν στα θέλω του προπονητή τους. Σε ακόμη ένα παιχνίδι, σε αυτό βέβαιο φάνηκε πολύ περισσότερο, οι παίκτες της Σίτι δεν έκαναν τίποτα δικό τους. Εκτέλεσαν το πλάνο του Γκουαρντιόλα και γι’ αυτό έμειναν στο μηδέν.

Καμία ατομική ενέργεια, καμία σκέψη για το κάτι παραπάνω. Ναι, η Άρσεναλ είναι η κύρια υπεύθυνη που δεν επέτρεψε περαιτέρω κινήσεις όμως και ο Γκουαρντιόλα φέρει μεγάλη ευθύνη. Έχει μπολιάσει στο dna των ποδοσφαιριστών του πως το κάτι διαφορετικό είναι κακό. Πως αν η ομάδα δεν κερδίσει με τον δικό του τρόπο θα ήταν καταστροφή.

Το τελικό αποτέλεσμα στα χαρτιά δε βγάζει κανέναν νικητή. Ηθικά όμως η Άρσεναλ είναι αυτή που μπορεί να χαμογελάσει. Στον αντίποδα, η Μάντσεστερ Σίτι και πολύ δε, ο Πεπ Γκουαρντιόλα είναι ο μεγάλος χαμένος. Ο Καταλανός βρήκε τον μάστορά του, βρήκε τον Μίκελ Αρτέτα απέναντί του και για ένα ακόμη φετινό παιχνίδι κόντρα στην Άρσεναλ έδειξε προβλέψιμος. O Ισπανός τεχνικός από μαθητής εξελίχθηκε. Έλαβε τη γνώση και τώρα μπορεί να πιστεύει πως θα κερδίσει τον δάσκαλό του. Είτε φέτος, είτε του χρόνου!

Κανείς δεν μπορεί να αναιρέσει τις επιτυχίες του Καταλανού. Κανείς δεν μπορεί να παραδεχθεί πως ανήκει στους καλύτερους όλων των εποχών. Όμως! Οι αριθμοί του φέτος κόντρα στους μεγάλους του αντιπάλου του δείχνει τη γνωστή αδυναμία. Η Μάντσεστερ Σίτι είναι εξαιρετική αλλά… μονοδιάστατη!

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ