Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Τελικό η Λιόν, λαοθάλασσα και παράνοια στο χορτάρι της! (vids)
Γαλλία

Τελικό η Λιόν, λαοθάλασσα και παράνοια στο χορτάρι της! (vids)

Την πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου Γαλλίας πανηγύρισαν έξαλλα οι οπαδοί της Λιόν μετά το 3-0 επί της Βαλενσιέν.

03.04.2024 | 00:21

Σε λαοθάλασσα μετατράπηκε ο αγωνιστικός χώρος του «Γκρουπάμα» μετά τη μεγαλειώδη πρόκριση της Λιόν με 3-0 επί της Βαλενσιέν. Δώδεκα χρόνια περίμεναν οι φίλοι της προκειμένου να δουν την ομάδα τους να πηγαίνει σε τελικό Κυπέλλου Γαλλίας. Ήταν το 2012 όταν η Ολιμπίκ Λιόν κατέκτησε το τελευταίο της τρόπαιο. Ήταν το σούπερ καπ Γαλλίας ενάντια στην τότε πρωταθλήτρια, Μονπελιέ στις 28 Ιουλίου. Ενώ πρωτίστως είχε σηκώσει το Coupe de France νικώντας με 1-0 στον τελικό την Κεβιγί.

Κάνε LIKE στη σελίδα του SPORTSKING στο FACEBOOK και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

Η Βαλενσιέν της Ligue 2 ήθελε να κάνει την έκπληξη, όμως η Λιόν όσο χάλια και να τα πηγαίνει φέτος, έκανε το καθήκον της. Πήρε το εισιτήριο της πρόκρισης στον τελικό της 25ης Μαΐου που θα γίνει στο Παρίσι και το «Σταντ Ντε Φρανς». Και πλέον περιμένει αντίπαλο από το αυριανό ματς Παρί Σεν Ζερμέν – Ρεν, ώστε να διεκδικήσει το έκτο Coype de France της ιστορίας της.




Απόλυτος πρωταγωνιστής του αγώνα ο Αλεξάντερ Λακαζέτ που με δυο γκολ έστειλε τελικό την αγαπημένη του, Λιόν. Στο 51′ άνοιξε το σκορ με πέναλτι, ενώ έξι λεπτά μετά διπλασίασε τα τέρματα των γηπεδούχων. Το τελικό 3-0 διαμόρφωσε ο Όρμπαν στο 75′. Στα highlights φυσικά ανήκει και η λαχτάρα του κόσμου να μπει στο γήπεδο να πανηγυρίσει. Περίμενε καιρό αυτή τη στιγμή άλλωστε. Διότι ούτε και στον τελικό του Λιγκ Καπ (σ.σ. δεν υπάρχει πια η διοργάνωση) του 2020 οι οπαδοί της κατάφεραν να δουν από κοντά την ομάδα, ελέω COVID-19…







Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

Exit mobile version