ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Μόνο έναν παίκτη θέλει τόσο πολύ ο Τσάβι για την επόμενη σεζόν στην Μπαρτσελόνα!
Γκιουλέρ: «Πήγα στη Ρεάλ για να γίνω ο διάδοχος του Μόντριτς»
Ο Σάκα πρώτα έβγαλε ασίστ και μετά γέλαγε μπροστά στους οπαδούς της Τότεναμ! (vid)
Λεβαντόφσκι: «Άξιζα Χρυσή Μπάλα! Αυτοί είναι οι δύο κορυφαίοι της φετινής σεζόν»
Ο Νταβίντ Λουίζ ταπείνωσε τον Κάραγκερ: «Αστείο! Δεν πήρες ποτέ τίτλο, αλλά…»
Ακραία πρόβλεψη Ματέους: «Ρεάλ κόντρα στην Μπάγερν! Έχουμε φαβορί….»
Η τεχνολογία μίλησε – Εκεί θα καταλήξει ο τίτλος της Premier League… και η τελική βαθμολογία!
Έκτακτο: Οριστική συμφωνία της Λίβερπουλ – Έπεσαν υπογραφές! (pic)
Ακραία πρόβλεψη Ματέους: «Ρεάλ κόντρα στην Μπάγερν! Έχουμε φαβορί….»
Ηχηρές αποχωρήσεις σε Ίντερ και Μίλαν – Χαιρέτησαν οι πρώτοι δύο!
«Μικρή» η Μπάγερν μπροστά στη… Ρεάλ – Η δήλωση Τούχελ τους ξέρανε!
Θα μας τρελάνει ο Τιάγκο Σίλβα – Βρήκε νέα ομάδα… και λέει το «ναι»!
Μπαρτσελόνα ξύπνησες – «Άρρωστη» ανανέωση στον νέο… Πουγιόλ!
To συγκινητικό αντίο του Τιάγκο Σίλβα στην Τσέλσι (vid)
O Μπαένια της Βιγιαρεάλ μας χάρισε την… διπλή σακούλα της σεζόν (vid)
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Topics

Ίντερ και Ζοσέ Μουρίνιο: Ένα «δίδυμο» που έγραψε ιστορία!

Η Ίντερ του Ζοσέ Μουρίνιο είναι μία από τις καλύτερες ομάδες στην ιστορία του ποδοσφαίρου.

Ίντερ και Ζοσέ Μουρίνιο: Ένα «δίδυμο» που έγραψε ιστορία!

Στα χρονικά της ιστορίας του ποδοσφαίρου, ορισμένες ομάδες μένουν στις μνήμες του κοινού και μέσα σε αυτές είναι και η Ίντερ του Ζοσέ Μουρίνο. Ο Πορτογάλος τεχνικός κατάφερε να φτιάξει ένα άκρως εντυπωσιακό σύνολο, με το οποίο κατέκτησε τα πάντα και αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες επιτυχίες του ως προπονητής.

Κάνε LIKE στη σελίδα μας στο FACEBOOK και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

Φτάνοντας στην Ίντερ το 2008, ο Μουρίνιο κληρονόμησε μια ομάδα που… λαχταρούσε την ευρωπαϊκή επιτυχία. Ο Πορτογάλος ξεκίνησε αμέσως να εμφυσήσει μια νοοτροπία νικητή στην ομάδα. Αυτό που ακολούθησε ήταν μια περίοδος απαράμιλλης επιτυχίας, με τον ιταλικό σύλλογο να κάνει τους πάντες να «υποκλίνονται».

Κεντρικό ρόλο στην κυριαρχία της Ίντερ έπαιξε η τακτική του Μουρίνιο. Δημιούργησε μια ομάδα που ήταν ανθεκτική αμυντικά αλλά «θανατηφόρα» στην αντεπίθεση, μια στρατηγική που αποδείχθηκε τρομερή ακόμη και απέναντι στους πιο τρομερούς αντιπάλους. Τα θεμέλια της επιτυχίας του βρίσκονταν σε μια στιβαρή άμυνα, την οποία παρέταξαν οι Γουόλτερ Σάμουελ και Λούσιο και φυσικά ο εμβληματικός Χαβιέρ Ζανέτι. Αυτή η αμυντική σταθερότητα παρείχε την πλατφόρμα για να… ανθίσουν τα επιθετικά ταλέντα της Ίντερ. Ίντερ

Η Ίντερ του Μουρίνιο αποτελεί μία θρυλική ομάδα

Στην καρδιά της μεσοεπιθετικής γραμμής της Ίντερ, ο Μουρίνιο βασίστηκε στην ευφυΐα των Εστεμπάν Καμπιάσο και Γουέσλεϊ Σνάιντερ. Η αμυντική λειτουργεία του Καμπιάσο αποτέλεσε το τέλειο αντίβαρο για τη δημιουργία του Σνάιντερ. Μαζί, ήλεγχαν τον ρυθμό των αγώνων και «ενορχήστρωναν» τις επιθέσης της Ίντερ.

Ωστόσο, ήταν στον τομέα της επίθεσης όπου η Ίντερ του Μουρίνιο έλαμψε πραγματικά. Η απόκτηση του Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς και έπειτα η μεταγραφή του Σάμουελ Ετό δημιούργησαν μία… φονική επίθεση, στην οποία υπήρχαν ακόμα οι Πάντεφ και Μιλίτο.

Υπό την καθοδήγηση του Μουρίνιο, η Ίντερ κυριάρχησε και στην Ιταλία και στην Ευρώπη. Η κορυφαία στιγμή ήρθε τη σεζόν 2009-2010, όταν η Ίντερ κατέκτησε ένα πρωτοφανές treble, κατακτώντας τη Serie A, το Coppa Italia και το UEFA Champions League. Ήταν ένα κατόρθωμα που εδραίωσε την κληρονομιά του Μουρίνιο ως έναν από τους μεγαλύτερους προπονητές.




Η καθοριστική στιγμή εκείνης της ιστορικής σεζόν ήρθε στην ημιτελική αναμέτρηση του Champions League με την Μπαρτσελόνα, που τότε θεωρούνταν μία από τις καλύτερες ομάδες στον κόσμο Σε ένα αριστούργημα τακτικής, ο Μουρίνιο… ακύρωσε τη φημισμένη επιθετική δεινότητα της Μπαρτσελόνα, οδηγώντας την Ίντερ σε μια αξέχαστη πρόκριση. Οι σκηνές πανηγυρισμών που ακολούθησαν στο Καμπ Νου ήταν ιστορικές, με τον Ζοσέ Μουρίνιο και τους παίκτες της Ίντερ να πανηγυρίζουν έξαλλα.

Ο επακόλουθος θρίαμβος στον τελικό του Champions League απέναντι στην Μπάγερν Μονάχου ήταν το… κερασάκι στην τούρτα για αυτή την υπερομάδα που είχε φτιάξει ο Ζοσέ Μουρίνιο. Η Ίντερ το 2010 «έγραψε» μία… χρυσή σελίδα στην ιστορία της, την ίδια ώρα που ο Μουρίνιο επέδειξε ξανά γιατί είναι ένας από τους καλύτερους προπονητές στην ιστορία.

Διαβάστε επίσης: Ίντερ – Μίλαν: Το πιο «άρρωστο» ντέρμπι – Η φωτοβολίδα στον Ντίντα και η… οριστική διακοπή (pic)

Στο πάνθεον των σπουδαιότερων ομάδων του ποδοσφαίρου, η Ίντερ του Μουρίνιο κατέχει ξεχωριστή θέση, με τον Πορτογάλο προπονητή να οδηγεί την ιταλική ομάδα στο πρώτο της Champions League από το 1964-1965, ενώ αποτελεί ακόμα τον τελευταίο ευρωπαϊκό τίτλο της, με εξαίρεση το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων το 2010-11.




Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ