Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Αρχόντισσα η Σίτι στο Νότιγχαμ! (vid)
Premier League

Αρχόντισσα η Σίτι στο Νότιγχαμ! (vid)

Σημαντικό διπλό για τη Μάντσεστερ Σίτι με 2-0 στο «Σίτι Γκράουντ» επί της Νότιγχαμ Φόρεστ που θα δώσει μάχη για τη σωτηρία της.

28.04.2024 | 20:30

Πέμπτη συνεχόμενη νίκη για τη Μάντσεστερ Σίτι μετά το 0-0 με την Άρσεναλ στις 31 Μαρτίου. Οι πρωταθλητές και κυπελλούχοι Αγγλίας πέρασαν νικηφόρα από την έδρα της Νότιγχαμ Φόρεστ με 2-0 και ανέβηκαν στους 79 βαθμούς. Τρεις αγωνιστικές απομένουν εν γένει, τέσσερις για τους «πολίτες» του Πεπ Γκουαρντιόλα που βρίσκονται στο -1 από την Άρσεναλ με φόντο το +2.

Κάνε LIKE στη σελίδα του SPORTSKING στο FACEBOOK και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

Η Σίτι δυσκολεύτηκε ολίγον τι από την ομάδα του Βαγγέλη Μαρινάκη στο Νότιγχαμ. Στον πάγκο ο Έρλινγκ Χάαλαντ, πίεζαν οι γηπεδούχοι μέχρις ότου μπει στο ματς ο Νορβηγός επιθετικός. Έκτοτε τα πάντα έγιναν πιο απλά και οι πρωταθλητές πήραν το διπλό στο «Σίτι Γκράουντ».

Κόντρα στη ροή του αγώνα ο Γιόσκο Γκβάρντιολ άνοιξε το σκορ στο 32ο λεπτό με κεφαλιά από εκτέλεση κόρνερ του Κέβιν Ντε Μπρούιν. Καλός στο ψηλό παιχνίδι ο Κροάτης πρώην αμυντικός της Λειψίας. Η Νότιγχαμ έχασε αρκετές ευκαιρίες ειδικά στο πρώτο ημίχρονο, με τον πρόεδρό της, Βαγγέλη Μαρινάκη, να «κάθεται σε αναμμένα κάρβουνα» εμφανώς ενοχλημένος. Μάλιστα, η Φόρεστ είχε δοκάρι στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου με τον Μουρίγιο!

Δείτε ξανά: Τραυματίστηκε ο Έντερσον, ανησυχεί ο Πεπ! 

Ο τραυματισμός του Έντερσον ανάγκασε τον Πεπ Γκουαρντιόλα να βάλει τον Ορτέγκα στο δεύτερο μέρος αλλά ευτυχώς για όλους στη Σίτι δεν υπήρξε γκολ παθητικό. Με κύριους εκφραστές τους Κάλουμ Χάντσον-Οντόι και Κρις Γουντ, η γηπεδούχος ομάδα επιχειρούσε να κάνει το 1-1, αλλά χωρίς αντίκρισμα.

Η έλευση του Έρλινγκ Χάαλαντ στον αγωνιστικό χώρο στη θέση του Τζακ Γκρίλις απλοποίησε τα πράγματα για τους «σίτιζενς». Η καίρια κάθετη του Ντε Μπρούιν με αποδέκτη τον αρχισκόρερ (και) της φετινής Premier League οδήγησε στο 0-2. Το έκανε να φαίνεται… παιχνιδάκι ο Χάαλαντ το πλασέ του και έτσι η Σίτι «έκοψε τα πόδια» των αντιπάλων της. Πλέον η Φόρεστ παλεύει για μια θέση σωτηρίας έχοντας 26 βαθμούς (17η θέση), με τις Λούτον και Μπράιτον στις θέσεις 18 και 19 με έναν και δυο βαθμούς λιγότερους, αντίστοιχα.

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

Exit mobile version