Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Bundesliga: «Για αυτό η Ντόρτμουντ θα κερδίσει την Παρί Σεν Ζερμέν»!
Ντόρτμουντ

Bundesliga: «Για αυτό η Ντόρτμουντ θα κερδίσει την Παρί Σεν Ζερμέν»!

Η επίσημη ιστοσελίδα της Bundesliga προχώρησε σε ανάρτηση και έκανε γνωστούς τους πέντε λόγους για τους οποίους η Ντόρτμουντ θα κερδίσει την Παρί Σεν Ζερμέν.

30.04.2024 | 16:10

Η Ντόρτμουντ δεν έχει καταφέρει να κάνει το κάτι παραπάνω φέτος στην Bundesliga ωστόσο έχει μπορέσει να βρεθεί στα ημιτελικά του UEFA Champions League, όπου και θα αντιμετωπίσει την Παρί Σεν Ζερμέν. Φυσικά, οι Γάλλοι θεωρούνται το μεγάλο φαβορί για την πρόκριση, αλλά σε αυτό το σημείο της διοργάνωσης, κανείς δεν μπορεί να ξεγράψει καμία ομάδα.

Κάνε LIKE στη σελίδα μας στο FACEBOOK και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

Η Bundesliga ελπίζει στην επικράτηση της Ντόρτμουντ και μάλιστα έκανε και μία ανάρτηση στο επίσημο site της, στην οποία αναφέρει 5 λόγους που η ομάδα του Τέρζιτς θα καταφέρει να πάρει τη νίκη στο πρώτο παιχνίδι κόντρα στους Παριζιάνους.

Αναλυτικά οι λόγοι:

«1) Το «κάστρο» Σιγκνάλ Ιντούνα Παρκ

Λίγα μέρη είναι πιο τρομακτικά για να επισκεφτείς ως φιλοξενούμενος από το Σιγκνάλ Ιντούνα Παρκ, γεμάτο από κόσμο και με τη στήριξη του «κίτρινου τείχους». Ιδιαίτερα μια ευρωπαϊκή βραδιά, με μια… θάλασσα από κασκόλ και μεγάλα τιφόζι να κοιτάζουν κατάματα τις φιλοξενούμενες ομάδες και τους οπαδούς τους.

Ρωτήστε την Ατλέτικο Μαδρίτης, η οποία είδε τις ελπίδες της για ημιτελικό να χάνονται εν ριπή οφθαλμού στον τελευταίο γύρο, καθώς η Ντόρτμουντ, αποθεωμένη από τους οπαδούς της, έφτασε σε μια αξέχαστη νίκη-ανατροπή.

Η Ντόρτμουντ είναι αήττητη στο γήπεδό της στο Champions League φέτος (5 ματς, 3 νίκες, 2 ισοπαλίες), και κράτησε την Παρί σε ισοπαλία 1-1 στην έδρα της στη φάση των ομίλων. Μάλιστα, έχει να ηττηθεί στο εμβληματικό της γήπεδο στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις από τον Νοέμβριο του 2021, συγκεντρώνοντας στο μεταξύ έξι νίκες και τέσσερις ισοπαλίες.

2) Επιθετική ικανότητα

Ένα από τα μυστικά της επιτυχίας της Ντόρτμουντ στην επίτευξη των ημιτελικών ήταν η ικανότητά της να πετυχαίνει γκολ από όλο το γήπεδο. Δεν είναι λιγότεροι από 11 διαφορετικοί Ευρωπαίοι σκόρερ στις τάξεις της φέτος, με τους Ίαν Μάατσεν και Μαρσέλ Σάμπιτζερ να είναι οι τελευταίοι που σημείωσαν γκολ σε εκείνη τη νίκη επί της Ατλέτικο στον δεύτερο γύρο.

Ο Τζούλιαν Μπραντ και ο Νίκλας Φούλκρουγκ – κοινός πρώτος σκόρερ του συλλόγου στο φετινό UCL μαζί με τον Καρίμ Αντεγέμι και τον Μάρκο Ρόις με δύο – σκόραραν επίσης σε εκείνη τη νίκη, πράγμα που σημαίνει ότι υπήρχαν γκολ από τον αριστερό μπακ, τον κεντρικό μέσο, τον επιθετικό μέσο και τον σέντερ φορ.

Βάλτε και τους Ντόνιελ Μάλεν, Τζέιντον Σάντσο και Τζέμια Μπινόε-Γκίτενς – οι οποίοι έχουν βρει δίχτυα στη διοργάνωση φέτος – και υπάρχουν πολλοί λόγοι για να φοβάται η Παρί. Επίσης, δε θα πρέπει να ξεγράψετε τους Τζούλιαν Ράιερσον, Ματς Χούμελς και Γιουσουφά Μουκοκό – όλοι τους σκόραραν στην Bundesliga φέτος – προσθέτοντας επιπλέον ονόματα σε αυτόν τον ποικίλο κατάλογο των σκόρερ.

3) Ομαδικό πνεύμα

Η Ντόρτμουντ δεν ήταν απλώς εξαιρετική μπροστά στο τέρμα, αλλά έδειξε και απίστευτη αποφασιστικότητα. Τόσο συχνά ένα άυλο στοιχείο όταν πρόκειται για το ποδόσφαιρο, η αφοσίωση της Ντόρτμουντ στον σκοπό είναι εκεί για να το δουν όλοι με γεγονότα.

Ως ομάδα, βρίσκεται στην κορυφή των πινάκων 23/24 του UCL για τις μπάλες που ανακτώνται (435), τα τάκλιν που επιχειρούνται (472) και τα τάκλιν που κερδίζονται (89). Η άμυνά της είναι ιδιαίτερα εξαιρετική και διαθέτει τα περισσότερες ανέπαφες εστίες (τέσσερις) μαζί με τις Μπάγερν, Άρσεναλ, Ίντερ και Ρεάλ Σοσιεδάδ.

Δύο παίκτες στην καρδιά της αμυντικής επιτυχίας της Ντόρτμουντ ήταν οι Χούμελς και Νίκο Σλότερμπεκ, οι οποίοι κατέχουν την πρώτη και δεύτερη θέση αντίστοιχα σε ανακτήσιμες μπάλες (99 και 62) και κερδισμένα μαρκαρίσματα (28 και 16). Εν τω μεταξύ, η Παρί έχει την έβδομη χειρότερη άμυνα στη φετινή διοργάνωση, έχοντας ήδη δεχθεί 13 φορές γκολ.

4) Επιπλέον κίνητρο

Η νίκη επί της Παρί και η πρόκριση στον τρίτο τελικό του Champions League θα ήταν ένα αξιοσημείωτο επίτευγμα για την Ντόρτμουντ. Ακόμα καλύτερα, θα μπορούσε να προετοιμάσει έναν λαχταριστό τελικό για τους λάτρεις του γερμανικού ποδοσφαίρου και όχι μόνο.

Αν νικήσει και η Μπάγερν Μονάχου κερδίσει τη Ρεάλ Μαδρίτης στον άλλο ημιτελικό, θα έχουμε επανάληψη του πρώτου τελικού Champions League που έγινε αποκλειστικά με ομάδες από την Bundesliga.

Αυτός συνέβη το 2012/13, διεξήχθη μεταξύ των ίδιων δύο ομάδων και στην ίδια έδρα με τον φετινό τελικό, το Γουέμπλεϊ. Η Μπάγερν αναδείχθηκε νικήτρια εκείνη τη χρονιά και η Ντόρτμουντ θα ήθελε πολύ την ευκαιρία να διορθώσει αυτό το λάθος στο ίδιο μέρος που υπέφερε τόσο πολύ πριν από μια δεκαετία.

Οι νίκες στους ημιτελικούς και για τους δύο συλλόγους της Bundesliga θα έδιναν έναν επιπλέον λόγο για πανηγυρισμούς στο γερμανικό ποδόσφαιρο, καθώς θα οδηγούσαν πιθανότατα στην εξασφάλιση μιας επιπλέον θέσης στο Champions League για τη Γερμανία στη διευρυμένη διοργάνωση του επόμενου έτους.

5) Θα επιστρέψει ο Μάλεν

Η καριέρα του Ντάνιελ Μαλέν στην Ντόρτμουντ χρειάστηκε χρόνο για να απογειωθεί, αλλά αυτή τη σεζόν υπάρχουν ενδείξεις ότι ο διεθνής Ολλανδός έχει βρει πραγματικά τα πατήματά του. Πέτυχε μόλις 14 γκολ στο πρωτάθλημα στις δύο πρώτες του σεζόν στην Ντόρτμουντ, αλλά έχει 11 φέτος, με τα έξι να έρχονται σε επτά συμμετοχές πριν υποστεί τραυματισμό στον μηρό που τον άφησε εκτός για τον προημιτελικό με την Ατλέτικο.

Παρόλο που ο τραυματισμός αυτός αποδείχθηκε πιο σοβαρός από ότι περίμεναν και τον κράτησε μακριά από το ταξίδι της Ντόρτμουντ στη Λειψία τη 31η αγωνιστική, ο Μαλέν έχει πολλές πιθανότητες να επιστρέψει στη δράση κάποια στιγμή στα δύο παιχνίδια και θα ενισχύσει σημαντικά την Ντόρτμουντ και τον προπονητή Έντιν Τέρζιτς, ο οποίος έχει παίξει στη βελτίωση των αριθμών του επιθετικού του.

Ο Μάλεν έχει μόνο ένα γκολ στο Champions League – εναντίον της πρώην ομάδας του, της Αϊντχόφεν».




Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

Exit mobile version