Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
«Ρεάλ Μαδρίτης και Μπαρτσελόνα κινδυνεύουν με αποκλεισμό από την UEFA»!
Ρεάλ Μαδρίτης

«Ρεάλ Μαδρίτης και Μπαρτσελόνα κινδυνεύουν με αποκλεισμό από την UEFA»!

Τόσο η Ρεάλ Μαδρίτης όσο και η Μπαρτσελόνα φαίνεται πως κινδυνεύουν με αποκλεισμό από τις διοργανώσεις της UEFA.

30.04.2024 | 14:47

Σύμφωνα με την «AS» η Ρεάλ Μαδρίτης και η Μπαρτσελόνα αντιμετωπίζουν ενδεχόμενο αποκλεισμό από το UEFA Champions League λόγω της φερόμενης παρέμβασης της ισπανικής κυβέρνησης στη λειτουργία της Ισπανικής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου (RFEF). Ο Χοσέ Μανουέλ Ροντρίγκες-Ούρμπες, πρόεδρος του Ανώτατου Αθλητικού Συμβουλίου της Ισπανίας, μετέφερε την εμπλοκή της κυβέρνησης στην UEFA και τη FIFA εν μέσω της μάχης της RFEF ενάντια στις κατηγορίες για διαφθορά.

Κάνε LIKE στη σελίδα μας στο FACEBOOK και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

Η UEFA και η FIFA εξέφρασαν την ανησυχία τους ότι οι ενέργειες της κυβέρνησης αποτελούν απαράδεκτη παρέμβαση στις υποθέσεις του ποδοσφαίρου, σηματοδοτώντας ότι έχει παραβιαστεί ένα όριο. Σε κοινή επιστολή που απευθύνεται στον Ροντρίγκες-Ούριμπες και υπογράφεται από τους γενικούς γραμματείς Ματίας Γκράφστρομ και Θεόδωρο Θεοδωρίδη, η UEFA και η FIFA διερωτώνται για τα κίνητρα πίσω από την παρέμβαση.

Κινδυνεύει η συμμετοχή των Ρεάλ και Μπαρτσελόνα σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις

Η διαμάχη αυτή αναδύεται μέσα σε ένα ευρύτερο σκηνικό σκανδάλων στο ισπανικό ποδόσφαιρο. Η πρόσφατη παραίτηση του πρώην αντιπροέδρου της UEFA Λουίς Ρουμπιάλες από τη θέση του επικεφαλής της ισπανικής ομοσπονδίας, που προκλήθηκε από ένα περιστατικό όπου φίλησε την Τζένι Ερμόσο μετά τη νίκη της Ισπανίας στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου Γυναικών επί της Αγγλίας είναι χαρακτηριστική για το κλίμα που επικρατεί.

Την Παρασκευή, το Ανώτατο Συμβούλιο Αθλητισμού της Ισπανίας (Consejo Superior de Deportes, CSD) θα πρέπει να απαντήσει σε μια σειρά από ερωτήσεις που του έχουν θέσει η UEFA και η FIFA. Εάν φανεί ότι υπήρξε πολιτική παρέμβαση και ότι η RFEF έχει ουσιαστικά αναληφθεί από την κυβέρνηση, θα μπορούσαν να υπάρξουν σοβαρές συνέπειες για το ισπανικό ποδόσφαιρο.

Διαβάστε επίσης: Γκιουλέρ: «Πήγα στη Ρεάλ για να γίνω ο διάδοχος του Μόντριτς»

Η άμεση αναστολή της RFEF από τους δύο οργανισμούς και η αποβολή των ισπανικών εκπροσώπων από τις διοργανώσεις τους είναι πιθανή. Κατά συνέπεια, η Ρεάλ Μαδρίτης και η Μπαρτσελόνα, τόσο οι ανδρικές όσο και οι γυναικείες ομάδες, θα μπορούσαν να βρεθούν αποκλεισμένες από τη συμμετοχή τους στο διάσημο Champions League κατά τη διάρκεια της σεζόν 2024/25.




Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

Exit mobile version