Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Η Ντόρτμουντ έγραψε ιστορία: Πέντε γερμανικές ομάδες στο επόμενο Champions League
Champions League

Η Ντόρτμουντ έγραψε ιστορία: Πέντε γερμανικές ομάδες στο επόμενο Champions League

Η Bundesliga στα καλύτερά της! «Κλείδωσε» πέντε ομάδες στο επόμενο Champions League και παλεύει για το μαγικό... έξι!

02.05.2024 | 10:53

Το τέρμα του Φούλκρουγκ χάρισε την Ντόρτμουντ τη νίκη επί της Παρί Σεν Ζερμέν και το προβάδισμα έναντι των Γάλλων στα ημιτελικά του Champions League. Χάρισε παράλληλα όμως μια μεγάλη επιτυχία για το γερμανικό ποδόσφαιρο. Το πολυπόθητο 5ο εισιτήριο γερμανικής ομάδας για το επόμενο Champions League.

Κάνε LIKE στη σελίδα του SPORTSKING στο FACEBOOK και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

Από τη φετινή σεζόν, οι χώρες που κατακτούν τις πρώτες δύο θέσεις στο ετήσιο UEFA ranking κερδίζουν επιπλέον εισιτήριο για τη League Phase. Η Ιταλία εξασφάλισε αυτό το πλασάρισμα προ εβδομάδων και πλέον μπορεί να περηφανεύεται και η Γερμανία για τις πέντε ομάδες που θα έχει τη νέα σεζόν, χάρη στο EPS (European Performance Spots).

Διάβασε επίσης: Ρεσιτάλ αστοχίας η Παρί, με βραχεία κεφαλή η Ντόρτμουντ για τελικό! (vids)

Μπάγερ Λεβερκούζεν, Μπάγερν Μονάχου, Στουτγκάρδη, Ντόρτμουντ και Λειψία θα βρίσκονται στο Champions League της επόμενης αγωνιστικής περιόδου.

Οι ανακατατάξεις που γίνονται στο τέλος κάθε σεζόν εξαιτίας της κατάκτησης των τριών ευρωπαϊκών διοργανώσεων και των εισιτηρίων που τη συνοδεύουν ενδέχεται να ευνοήσει περαιτέρω ιταλικές ή γερμανικές ομάδες. Ο νικητής του Europa League κερδίζει εισιτήριο για τη League Phase του επόμενου Champions League. Λεβερκούζεν, Ρόμα και Αταλάντα διεκδικούν το τρόπαιο της διοργάνωσης, όμως ενδέχεται να μη χρειαστούν το εισιτήριο. Οπότε δεν θα ήταν απίθανο του χρόνου να δούμε ακόμη και έξι γερμανικές ομάδες στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση.

Άγγλοι, Γάλλοι και Ισπανοί έχασαν αυτή την ευκαιρία. Θα έχουν στο… σεντόνι από τέσσερις ομάδες.

 


Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

Exit mobile version