Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
ΑΝΕΠΑΝΑΛΗΠΤΟΣ Ολυμπιακός, ταπείνωσε τη Βίλα μες στο χωριό της και βλέπει τελικό! (vid)
Europa Conference League

ΑΝΕΠΑΝΑΛΗΠΤΟΣ Ολυμπιακός, ταπείνωσε τη Βίλα μες στο χωριό της και βλέπει τελικό! (vid)

Ιστορική νίκη ο Ολυμπιακός μες στο «Βίλα Παρκ», έχει τον πρώτο λόγο για τον τελικό με το 4-2 επί της Άστον Βίλα!

03.05.2024 | 00:07

Δεν μπορεί κανείς μας εδώ στο sportsking.gr να πιστέψει τι έκανε ο Ολυμπιακός! Η αρμάδα του Μεντιλίμπαρ ισοπέδωσε την Άστον Βίλα με 4-2 μέσα στο Μπέρμιγχαμ γράφοντας ιστορία! Στον πρώτο ημιτελικό του Conference League η ελληνική ομάδα έχει τον πρώτο λόγο για το μαγικό χαρτάκι του τελικού της Αθήνας!

Ο Ολυμπιακός για ακόμη μια φορά χάζεψε την Ευρώπη με την εμφάνισή του. Έπιασε πανύψηλα στάνταρ απόδοσης κόντρα σε μια από τις καλύτερες ομάδες της Αγγλίας φέτος. Κόντρα στην Άστον Βίλα που του χρόνου εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα παίζει στο Champions League.

Σε μια βδομάδα στο «Γ. Καραϊσκάκης» ο Ολυμπιακός με 32 χιλιάδες κόσμο στο πλευρό του ετοιμάζεται να γράψει ιστορία. Με χαμηλό το κεφάλι φυσικά, μιας και για πρώτη φορά έχει τη ρεβάνς στην έδρα του και καλείται να διαχειριστεί υπέρ του σκορ. Και με τη Φερεντσβάρος και με τη Μακάμπι και με τη Φενέρμπαχτσέ, το δεύτερο ματς ήταν εκτός. Με τον Εμιλιάνο Μαρτίνες παρόντα την Πέμπτη του Πάσχα…

Κάνε LIKE στη σελίδα μας στο FACEBOOK και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

Το ματς

Ο Ολυμπιακός τα χρειάστηκε στο έκτο λεπτό, με τον Τζολάκη να διώχνει σωτήρια το σουτ του Μόργκαν Ρότζερς. Τα ξαναχρειάστηκε στο γκολ του Μπέιλι, όμως το VAR συμβούλεψε τον Μάρκο Γκουίντα και δεν έγινε ποτέ το 1-0. Έγινε όμως το 0-1 με το πλασέ του Αγιούμπ Ελ Κααμπί! Ο Μαροκινός νίκησε σε τετ-α-τετ τον Ρόμπιν Όλσεν αφού ο Τσικίνιο τον έβγαλε μόνο του με ασύλληπτο τακουνάκι. Από το ριπλέι φάνηκε ο Κας να καλύπτει τον σκόρερ του Ολυμπιακού.




Σόου Ελ Κααμπί

Στο 29ο λεπτό «πάγωσε» ακόμα περισσότερο το «Βίλα Παρκ». Ο Ντάνιελ Ποντένσε με μια μαγική μπαλιά βρήκε μονάχο του τον Ελ Κααμπί. Αυτός με περίσσια ψυχραιμία νίκησε για δεύτερη φορά τον Όλσεν για το 0-2! Οι Πειραιώτες έφτασαν κοντά στο 0-3 με τη βολίδα του Κώστα Φορτούνη να περνά λίγο πιο ψηλά από το οριζόντιο δοκάρι της Βίλα. Δυστυχώς όμως η κλάση του Όλι Γουότκινς και οι «χωριάτες» μείωσαν σε 1-2.

Ισοφάρισε η Άστον Βίλα

Ο ενθουσιασμός τους οδήγησε και σε δεύτερο γκολ στις αρχές του δεύτερου ημιχρόνου. Συγκεκριμένα στο 52′ ο Ντιαμπί από πολύ δύσκολη γωνία νίκησε τον Τζολάκη και ξεσήκωσε το «Βίλα Παρκ». Όμως, οι φωνές των οπαδών των γηπεδούχων σώπασαν μόλις τέσσερα λεπτά αργότερα με τον Λουίζ να κάνει χέρι και τον Γκουίντα να δίνει πέναλτι και τον Ελ Κααμπί να κάνει χατ-τρικ!

«Ντόρτια» με φωτοβολίδα Έσε ο Ολυμπιακός

Στο 67′ ο Ολυμπιακός είχε και με το παραπάνω τη βοήθεια της τύχης με το μέρος του. Μιας και η οβίδα του Σαντιάγο Έσε κόντραρε τόσο όσο στον Κόνσα για να αιφνιδιάσει τον Όλσεν και να γράψει το 2-4! Ο Σουηδός τερματοφύλακας απέτρεψε το πέμπτο γκολ σε νέα βολίδα, αυτή τη φορά του Τσικίνιο στο 81′. Στην επόμενη κιόλας φάση ο Κάρμο υπέπεσε σε πέναλτι ανήμπορος να διώξει την μπάλα. Με τον Ντάγκλας Λουίζ να στέλνει δοκάρι κι άουτ την μπάλα και το σκορ να παραμένει μέχρι το τέλος!




Οι συνθέσεις:

ΑΣΤΟΝ ΒΙΛΑ (Ουνάι Έμερι): Όλσεν, Κας, Κόνσα, Λανγκλέ, Ντιν, Μπέιλι (85’ Τζανιόλο), Μαγκίν, Λουίζ, Ρότζερς (74’ Ντουράν), Ντιαμπί (84’ Ιροεμπουνάμ), Γουότκινς.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ): Τζολάκης, Ροντινέι, Ρέτσος, Κάρμο, Ορτέγκα (46’ λ.τρ. Ρίτσαρντς), Ιμπόρα, Έσε, Τσικίνιο, Φορτούνης, Ποντένσε (70’ Όρτα), Ελ Κααμπί.




Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

Exit mobile version