Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Και στο τέλος νικάνε οι Γερμανοί που είναι πιο εύστοχοι και πιο… τυχεροί! (vids)
Champions League

Και στο τέλος νικάνε οι Γερμανοί που είναι πιο εύστοχοι και πιο… τυχεροί! (vids)

Η Ντόρτμουντ νίκησε εκτός έδρας με σκορ 1-0 την Παρί και πέρασε στον τελικό με τους Γάλλους να έχουν τέσσερα δοκάρια!

07.05.2024 | 23:56

H Παρί Σεν Ζερμέν δεν μέτραγε γκολ. Αλλά δοκάρια. Οι παίκτες του Λουίς Ενρίκε είχαν τέσσερα στο «Παρκ ντε Πρενς» κόντρα στην Μπορούσια Ντόρμτουντ. Από την άλλη οι Βεστφαλοί είχαν την ουσία. Την ευστοχία. Το γκολ και έτσι επικράτησαν μέσα στο Παρίσι με σκορ 1-0 χάρη στο γκολ του Ματς Χούμελς να είναι αρκετό για να διασφαλίσουν τη θέση τους στον τελικό του «Γουέμπλεϊ».

Άλλωστε όπως είχε πει και ένας Άγγλος, ο Γκάρι Λίνεκερ: «Το ποδόσφαιρο είναι ένα παιχνίδι δύο ομάδων με 22 παίκτες και στο τέλος νικάνε οι Γερμανοί στα πέναλτι». Ωστόσο, απόψε δεν χρειάστηκαν πέναλτι για να επαληθευτεί το ρητό του παλαίμαχου στράικερ.

Για πρώτη φορά μετά το 2013 η Μπορούσια Ντόρτμουντ είναι σε τελικό Champions League και πλέον περιμένει τον αντίπαλό της που θα είναι είτε η Ρεάλ Μαδρίτης, είτε η Μπάγερν Μονάχου. Όπως συνέβη και τότε!

ΤΟ ΜΑΤΣ:

Τα πρώτα λεπτά ήταν λογικό και επόμενο να ανήκουν στην Παρί Σεν Ζερμέν. Οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που με όπλο την εξέδρα τους, αλλά και με το κίνητρο του γκολ που έψαχναν, μπήκαν πιο δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και έδειξαν ότι θα κάνουν ό,τι περνάει από τα πόδια τους, ώστε να φτάσουν εκείνοι στον τελικό του «Γουέμπλεϊ». Όμως, η Ντόρτμουντ ήταν καλά οργανωμένη και κατάφερε να εξουδετερώσει χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία τις επιθέσεις των γηπεδούχων.

Όσο περνούσαν τα λεπτά οι φιλοξενούμενοι κρατούσαν ολοένα και περισσότερο την μπάλα στα πόδια τους και πολύ έξυπνα μπορούσαν να «παγώσουν» τον ρυθμό και γενικότερα να κλείσουν έξυπνα τους χώρους μην αφήνοντας τόσο τον Μπαπέ, όσο και τον Ντεμπελέ να κάνουν το παιχνίδι τους και να είναι απειλητικοί. Όμως, η καλύτερη στιγμή τους ήρθε στο 31′ από τον Ντεμπελέ από τα δεξιά αλλά η μπάλα πέρασε αρκετά έξω! Στη συνέχεια οι Βεστφαλοί βγήκαν μπροστά και έφτασαν πολύ κοντά στο γκολ αλλά ο Ντοναρούμα να τους σταματάει! Με το 0-0 να μένει ως το τέλος του πρώτου ημιχρόνου.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Παρί μπήκε εκ νέου δυνατά έχοντας δοκάρι με τον Ζοάν Εμερί στο 52′. Ο Γάλλος μέσος βρέθηκε εξ επαφής, όμως, από πολύ κοντά δεν έστειλε την μπάλα στα δίχτυα αλλά στο δοκάρι των Γερμανών. Αλλά δεν έμελλε να είναι ο μοναδικός παίκτης των γηπεδούχων που δεν κατάφερε να ισοφαρίσει για λογαριασμό τους. Ωστόσο πριν έρθουν τα δοκάρια των γηπεδούχων ήρθε το γκολ των Γερμανών. Στο 50′ ο Χούμελς έπιασε στον ύπνο την άμυνα των Γάλλων και έτσι με δυνατή κεφαλιά από κοντά νίκησε τον Ντοναρούμα. Ένα τέρμα που έμελλε να κάνει τη διαφορά στην αναμέτρηση.

Οι παίκτες του Ενρίκε όσο περνούσε η ώρα πίεζαν ολοένα και περισσότερο για ένα γκολ. Με κάθε τρόπο και με κάθε ποδοσφαιριστή τους. Στο 61′ ήταν η σειρά του Μέντες να πετύχει το δοκάρι με το σουτ του Πορτογάλου μπακ να μην καταλήγει στα δίχτυα των Γερμανών για λίγο. Οι Παριζιάνοι πίεζαν για το γκολ που θα τους έδινε άλλη ψυχολογία και θα τους έκανε να πιστέψουν ακόμη περισσότερο σε μία ανατροπή. Αυτό, όμως, δεν ερχόταν με τίποτα. Ναι μεν είχαν την κατοχή της μπάλας, όμως, πολλές από τις προπάθειές τους ήταν τσαπατσούλικες και βιαστικές.

Από την άλλη η Ντόρτμουντ είχε την τύχη με το μέρος της, αφού είδε την προσπάθεια του Μπαπέ στο 85′ να βρίσκει στο οριζόντιο δοκάρι του Κόμπελ, όπως συνέβη και στο 90′ με την… βολίδα του Βιτίνια. Έτσι, το 1-0 υπέρ της γερμανικής ομάδας έμεινε ως το τέλος και σφράγισε την παρουσία της στον τελικό του «Γουέμπλεϊ».






















Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

Exit mobile version