Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Conference League: Ξανά στον τελικό η Φιορεντίνα και περιμένει Βίλα ή Ολυμπιακό! (vids)
Europa Conference League

Conference League: Ξανά στον τελικό η Φιορεντίνα και περιμένει Βίλα ή Ολυμπιακό! (vids)

Η Φιορεντίνα ήρθε ισόπαλη 1-1 στο Μπριζ με την ομώνυμη ομάδα και έκλεισε εισιτήριο για τον τελικό του Conference League για 2η σερί χρονιά!

08.05.2024 | 21:45

Με το «χρυσό» όπως αποδείχθηκε γκολ του Λούκας Μπελτράν με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι, η Φιορεντίνα πήρε το εισιτήριο για τον τελικό του UEFA Europa Conference League για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά. Πέρσι είχε ηττηθεί με 2-1 στην Πράγα από τη Γουέστ Χαμ, φέτος πάει στην Αθήνα και την «OPAP Arena» για να διεκδικήσει ευρωπαϊκό τρόπαιο μετά από 63 χρόνια. Μιας και το 1961 είχε κατακτήσει το Κύπελλο Κυπελλούχων.

Κάνε LIKE στη σελίδα του SPORTSKING στο FACEBOOK και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

Η Φιορεντίνα περιμένει πλέον τον νικητή του Ολυμπιακός – Άστον Βίλα. Αύριο 9/5 (22:00) οι «ερυθρόλευκοι» υποδέχονται τους «χωριάτες» στη σημαντικότερη αναμέτρηση της ιστορίας τους, υπερασπιζόμενοι το 4-2 του «Βίλα Παρκ». Στον δεύτερο ημιτελικό του European Conference League, η Φιορεντίνα αναδείχθηκε ισόπαλη 1-1 στο «Γιαν Μπέιντελ» και, μαζί με τη νίκη με 3-2 στο πρώτο παιχνίδι στη Φλωρεντία εξασφάλισε τη συμμετοχή της στον τελικό στις 29 Μαΐου.

Το ματς

Η Μπριζ προσπάθησε από την αρχή να πάρει τον έλεγχο του αγώνα απέναντι στην οργανωμένη άμυνα των «βιόλα», αλλά είχε την ευκαιρία να προηγηθεί σε μια απροσδόκητη στιγμή. Στο 20ο λεπτό, μετά από πάσα του Τιάγκο, ο Βανάκεν προσπάθησε να κάνει ένα κοντρόλ στο κέντρο της ιταλικής άμυνας, αλλά ο Ντε Κάιπερ κατάφερε ίσα ίσα να πάει στην πορεία της μπάλας όμως δεν τη βρήκε.

Οι φιλοξενούμενοι επιχείρησαν να αντιδράσουν άμεσα, όμως στο 23’ το πλασέ του Νίκο Γκονζάλες αποκρούστηκε απ’ τον Μινιολέ, ενώ στην εξέλιξη της φάσης ο Μπελτράν πλάσαρε ελάχιστα άουτ. Στο 30’ οι γηπεδούχοι έχασαν μοναδική ευκαιρία για το 2-0, όταν οι αμυντικοί έδιωξαν πάνω στη γραμμή προς του Σκόρας, όμως από εκεί και πέρα το παιχνίδι πήγε ολοκληρωτικά στα πόδια των «βιόλα».




Οι Ιταλοί είχαν τρία δοκάρια, τα δύο με τον Κουαμέ στο 44’ και στο 75’ και το τρίτο με το απευθείας φάουλ του Μπιράγκι στο 74’ που προσέκρουσε στο οριζόντιο δοκάρι. Η πίεση των φιλοξενούμενων απέδωσε εντέλει καρπούς, όταν στο 82’ ο Μέχελε με άτσαλο μαρκάρισμα «γκρέμισε» τον Ενζολά μέσα στην περιοχή κι ο Τούρκος διαιτητής, Χαλίλ Ουμούτ Μελέρ, έδειξε την εσχάτη των ποινών. Ο Μπελτράν ανέλαβε την εκτέλεση στο 85’ και δεν αστόχησε, νικώντας τον Μινιολέ και προσφέροντας στην ομάδα του το γκολ που την έστειλε στον τελικό της 29ης Μαΐου.




Στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Τερατσιάνο έκανε απίθανη επέμβαση στο πλασέ του Βάνακεν κι ενώ η μπάλα είχε κοντράρει σε αμυντικό, αποκρούοντας με τα ακροδάχτυλα σε κόρνερ, στην τελευταία μεγάλη ευκαιρία του αγώνα.




Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

Exit mobile version