Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Ο Μαλντίνι «υποκλίθηκε» στην Ίντερ!
Ίντερ

Ο Μαλντίνι «υποκλίθηκε» στην Ίντερ!

Ο Πάολο Μαλντίνιο είχε μόνο τα καλύτερα να πει για την Ίντερ, ενώ αναφέρθηκε και στη Νάπολι, τον Μπερλουσκόνι και τον Ρονάλντο.

09.05.2024 | 21:58

Ο Πάολο Μαλντίνι πέρασε ολόκληρη την καριέρα ως παίκτης στη Μίλαν, ενώ αργότερα ανέλαβε και τον ρόλο του διευθυντή αθλητικής στρατηγικής και ανάπτυξης του συλλόγου, πριν γίνει ο τεχνικός διευθυντής. Με αυτόν στη διοίκηση η Μίλαν κατέκτησε τη Serie A. Ωστόσο, παρά τη συμβολή του, η RedBird αποφάσισε να τον απομακρύνει από τη θέση του, χωρίς κάποια προειδοποίηση.

Κάνε LIKE στη σελίδα μας στο FACEBOOK και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

Σε πλήρη αντίθεση, η ιεραρχία της Ίντερ παρέμεινε σε μεγάλο βαθμό αμετάβλητη τα τελευταία χρόνια, με προσωπικότητες όπως ο Μπέπε Μαρότα στο τιμόνι ως διευθύνων σύμβουλος και ο Πιέρο Αουσίλιο να υπηρετεί ως αθλητικός διευθυντής. Αυτή η συνέχεια, σύμφωνα με τον Μαλντίνι, αποτέλεσε ακρογωνιαίο λίθο της διαρκούς επιτυχίας της Ίντερ.

Αναλογιζόμενος αυτή τη σταθερότητα, ο Μαλντίνι υπογράμμισε τη σημασία της σε συνέντευξή του στο «Radio TV Serie A» (μέσω του «FcInterNews». «Αυτό που συνέβη αυτή τη σεζόν λέει πολλά», τόνισε. «Η Ίντερ διαθέτει ένα δομικό θεμέλιο που διαμορφώνει την πορεία των αθλητικών της προσπαθειών. Η δέσμευση του συλλόγου σε μακροχρόνια συμβόλαια για τους βασικούς του παίκτες αποτελεί απόδειξη αυτού».

Ο Μαλντίνι είχε τα καλύτερα να πει για την Ίντερ

Συνεχίζοντας τόνισε τις επιπτώσεις της αστάθειας, αναφέροντας την πτώση της Νάπολι μετά την αποχώρηση του προπονητή και του αθλητικού διευθυντή της. «Στην Ιταλία, συχνά παραβλέπουμε τη σημασία της αποτελεσματικής διαχείρισης της ομάδας. Οι παίκτες δεν είναι απλές μηχανές, χρειάζονται καθοδήγηση και ηγεσία για να ευδοκιμήσουν», είπε ο Μαλντίνι.

Επιπλέον, ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής προσέφερε πληροφορίες σχετικά με τη νοοτροπία του πρώην ιδιοκτήτη της Μίλαν, Σίλβιο Μπερλουσκόνι, ο οποίος είχε μια μεγαλόψυχη προοπτική όσον αφορά την επιτυχία της Ίντερ. «Πίστευε ειλικρινά ότι αν η Μίλαν παραπαίει, οι νίκες της Ίντερ ήταν αιτία ικανοποίησης. Το να αναγνωρίζει και να σέβεται κανείς τον αντίπαλό του είναι ένα βαθύ μάθημα».

Διαβάστε επίσης: H Μίλαν αδειάζει τα ταμεία της και γράφει – μεταγραφική – ιστορία

Αναπολώντας τις μάχες του με τον Ρονάλντο κατά τη διάρκεια της θητείας του Βραζιλιάνου στην Ίντερ, ο Μαλντίνι θυμήθηκε τις προκλήσεις που αντιμετώπισε. «Απολάμβανα τις μονομαχίες ένας εναντίον ενός, αλλά ο Ρονάλντο ήταν μια εντελώς διαφορετική κατάσταση. Η δύναμή του ήταν απαράμιλλη».




Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

Exit mobile version