ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ετοιμάζεται μεγάλη επιστροφή στη Ρεάλ Μαδρίτης: Καλά νέα για Αλάμπα!
Ρόι Κιν για Κριστιάνο: «Παραμένει ο καλύτερος επιθετικός του κόσμου»
Άπειρα respect σε Ράις: «Δεν πανηγύρισα… Σεβάστηκα τη μνήμη των πεθαμένων παππούδων μου»
Απίθανος Αντσελότι: «Τελευταία μου δίνουν το χειρότερο δώρο…Μασημένες τσίχλες!»
Εθνική ομάδα: Δεν θέλει κόπο, αλλά τρόπο και… καυτό Ιωαννίδη! (vid)
Ελλάδα – Φινλανδία: Κεφαλιά… κανονιά από τον Ιωαννίδη για το 3-0! (vid)
Ελλάδα – Φινλανδία: Απλά και όμορφα το 2-0 με τον Κουλιεράκη! (vid)
Ελλάδα – Φινλανδία: Ο Ιωαννίδης είπε… ευχαριστώ για το δώρο και έκανε το 1-0! (vid)
Μαρτίνες: «Πρότυπο για κάθε νέο παιδί ο Κριστιάνο και ο Πέπε!»
Εθνική ομάδα: Αυτούς διάλεξε ο Γιοβάνοβιτς κόντρα στη Φινλανδία!
Ομορφιές στο Ντόρτμουντ: Αντίο στον Χούμελς, επιστροφή Κλοπ και χορταστικό φιλικό με 9 γκολ!
Ιρλανδία – Αγγλία: Ράις και Γκρίλις σκόραραν κόντρα στην παλιά τους εθνική! (vids)
Ξανά πόλος έλξης η Σαουδική Αραβία – Οι κορυφαίες μεταγραφές του καλοκαιριού!
Δεν είναι για όλους η Μπαρτσελόνα: Οι «σπόντες» του Βίτορ Ρόκε
MARCA: Γίνεται «Μίδας» στην Αγγλία ο Χάαλαντ με… ανοιχτή πόρτα για Ρεάλ Μαδρίτης! (pic)
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Premier League

Με την ψυχή στο… στόμα, αλλά η Άρσεναλ νίκησε και στο «Ολντ Τράφορντ»! (vid)

Το γκολ του Λεάντρο Τροσάρ ήταν αρκετό για την Άρσεναλ, ώστε να νικήσει εκτός έδρας με σκορ 1-0 τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Με την ψυχή στο… στόμα, αλλά η Άρσεναλ νίκησε και στο «Ολντ Τράφορντ»! (vid)

Η Άρσεναλ έχει αλλάξει πολύ από πέρυσι. Οι παίκτες του Μίκελ Αρτέτα γνωρίζουν πότε πρέπει να ανεβάσουν ρυθμό, πότε πρέπει να αφήσουν χώρο στον αντίπαλο, πότε να παίξουν άμυνα για σεμινάριο και πότε να βγουν όλοι μαζί μπροστά. Οι Λονδρέζοι δεν… έθελξαν με την εικόνα στους στο «Ολντ Τράφορντ» στο ματς με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο πλαίσιο της 37ης αγωνιστικής της Premier League.

Αλλά οι φιλοξενούμενοι έκαναν αυτό που… έπρεπε. Νίκησαν. Το γκολ του δεύτερου «διπλού» τους μέσα στα τελευταία τέσσερα χρόνια ήρθε από τον Λεάντρο Τροσάρ στο 20ο λεπτό με τον Κάι Χάβερτς να δίνει την ασίστ!

Η Άρσεναλ είναι και πάλι πρώτη και περιμένει… δώρο από την Τότεναμ στο επερχόμενο ματς που είναι με αντίπαλο τη Μάντσεστερ Σίτι.

ΤΟ ΜΑΤΣ:

Στα πρώτα πέντε λεπτά της αναμέτρησης η Άρσεναλ ήταν εκείνη που είχε την κατοχή της μπάλας. Όμως, οι παίκτες του Αρτέτα, ειδικά στον χώρο της μεσαίας γραμμής, έκαναν το ένα λάθος μετά το άλλο. Κάτι που δεν μας έχουν συνηθίσει καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν. Ειδικά ο Πάρτεϊ και ο Ράις σε αρκετές περιπτώσεις έδειξαν πέρα από τις λάθος πάσες τους να είναι και εκτός θέσης όταν έπρεπε να αμυνθούν στις επιθέσεις των γηπεδούχων.

Από την πλευρά της η Γιουνάιτεντ ήταν αυτή που κατάφερε μετά από λίγη ώρα να έχει την μπάλα μόνιμα στα πόδια της. Να φτάνει σχετικά εύκολα μέχρι έξω από την περιοχή των Λονδρέζων αλλά από εκεί και πέρα… τίποτα. Η απουσία του Φερνάντες ήταν τεράστια. Ειδικά όταν έπρεπε η μπάλα να περάσει με τεχνική και φινέτσα στα πόδια του Χόιλουντ.

Γενικότερα το πρώτο 45λεπτο είχε λίγες φάσεις. Πόσο μάλλον καλές. Η Άρσεναλ ήταν αυτή που απείλησε πρώτη την εστία του Ονάνα με την κεφαλιά του Γκάμπριελ, μετά από κόρνερ στο 9′. Ωστόσο, οι φιλοξενούμενοι δεν έμειναν εκεί. Στο 20′ κατάφεραν να σημειώσουν γκολ και να κάνουν το 1-0 με τον Τροσάρ. Οι παίκτες του Αρτέτα έκλεψαν την μπάλα στον χώρο της μεσαίας γραμμής, μετά από γέμισμα του Ονάνα, ο Ράις βρήκε γρήγορα και έξυπνα τον Χάβερτς, ο οποίος καλυπτόταν από τον ξεχασμένο Κασεμίρο που έπαιζε στόπερ. Ο Γερμανός φορ γύρισε μέσα στην περιοχή με τον Τροσάρ από κοντά να κάνει το 1-0 στο 20′ για την ομάδα του.

Από εκεί και πέρα η Άρσεναλ άφησε την μπάλα και την κατοχή στα πόδια της Γιουνάιτεντ. Ωστόσο, οι Λονδρέζοι αν και δημιουργικά δεν έκαναν τίποτα σπουδαίο η άμυνά τους και οι αλληλοκαλύψεις τους ήταν κάτι παραπάνω από εξαιρετικές και έτσι άφησαν τον Ράγια να περάσει ένα σχετικά εύκολο και άνετο πρώτο ημίχρονο!

Στο δεύτερο ημίχρονο ο ρυθμός παρέμεινε λίγο υποτονικός με τους φιλοξενούμενους να δείχνουν ξεκάθαρα ότι ήθελαν να το πάνε προς τα εκεί το ματς. Οι παίκτες του Τεν Χαγκ απείλησαν κυρίως με μακρινά σουτ εκείνη την δεδομένη χρονική στιγμή. Το πρώτο ήταν στο 61′ με τον Γκαρνάτσο και το δεύτερο με τον Κασεμίρο στο 68′. Η Άρσεναλ αργούσε πολύ στο να οργανώσει το παιχνίδι της με τη μεσαία της γραμμή να μην είναι σε καλή ημέρα.

Η πρώτη τελική των Λονδρέζων στο δεύτερο 45λεπτο ήρθε στο 68′ με τον Όντεγκαρντ. Μία φάση που τελείωσε στα χέρια του Ονάνα. Όσο το παιχνίδι πήγαινε προς το τέλος του η Γιουνάιτεντ ασκούσε ολοένα και περισσότερη πίεση με την Άρσεναλ να δυσκολεύεται αρκετά, ώστε να κρατήσει την μπάλα στα πόδια της. Ο Αρτέτα έβαλε στο 62′ τον Μαρτινέλι αλλά η παρουσία του Βραζιλιάνου εξτρέμ δεν έφερε κάτι επιπλέον στο παιχνίδι της Άρσεναλ. Στο 77′ η Γιουνάιτεντ έφτασε κοντά στο γκολ όταν ο Γκαρνάτσο πέρασε τον Γουάιτ και σούταρε, αλλά, η μπάλα βρήκε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων.

Στα τελευταία δέκα λεπτά το ματς έγινε… ροντέο με τις γραμμές να ανοίγουν πολύ και την μπάλα να πηγαίνει πάνω- κάτω. Η Άρσεναλ έφτασε κοντά στο 2-0 με σουτ του Ράις και σουτ του Μαρτινέλι, όμως, ο Ονάνα έκανε δύο εντυπωσιακές επεμβάσεις. Έτσι, το 1-0 έμεινε ως το τέλος με τους Λονδρέζους να παίρνουν ένα δύσκολο «διπλό» και να επιστρέφουν στην κορυφή της βαθμολογίας!

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ