ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Η Ρεάλ Μαδρίτης προχωράει σε τεράστια μεταγραφή για το μέλλον της!
Οι Σαουδάραβες πάνε να… κλέψουν τον στόχο της Μπαρτσελόνα!
Επίσημο: Παρελθόν από την Ατλέτικο Μαδρίτης μετά από 9 χρόνια ο θρύλος της!
Κοντά στη Νιούκαστλ το «διαμάντι» της Τσέλσι!
Το φαβορί για τον Κανσέλο βρίσκεται στην Ιταλία!
Ίντερ: Μισή… ντουζίνα παίκτες στον τελευταίο χρόνο του συμβολαίου τους!
Χιρόνα… δεν ήσουν «πυροτέχνημα» – Νέα μεταγραφή που δείχνει κορυφή
Μπαρτσελόνα: Ο παίκτης που «θυσιάζεται» για να έρθουν… Όλμο και Γουίλιαμς!
Μεταγραφή Champions League η Μπολόνια – Φέρνει τον στόπερ ηγέτη της Bundesliga!
Πεπέ σε οπαδούς Άρσεναλ: «Με κράζατε χωρίς λόγο! Δεν φταίω που έδωσαν 90 εκατ. ευρώ…»
Κασεμίρο: «Αυτόν τον επιθετικό δεν μπορεί να τον σταματήσει… ΚΑΝΕΙΣ»
«Γλεντάει» ο Ντε Χέα – Επιστρέφει σε… ομάδα που θα παλέψει για παραμονή!
Έξαλλος ο Μαγκουάιρ: «Πόσο γελοίο να κράζετε την Αγγλία στα EURO!»
Ομάδα έκπληξη φουλάρει για τον Γκριεζμάν – Τρελό συμβόλαιο… πίσω μόνο από τον Μέσι!
Οριστική απόφαση της Ρεάλ – «Θα τον πάρουμε ως ελεύθερο το 2025»
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ιταλία

Αταλάντα – Γιουβέντους: Η κούπα στην «Κυρία» από τον Ντούσαν (vid)

Ο Ντούσαν Βλάχοβιτς πήρε το... όπλο του, σημάδεψε σωστά και χάρισε στη Γιουβέντους το Κύπελλο Ιταλίας (1-0 την Αταλάντα) και ένα γλυκό φινάλε στη φετινή σεζόν.

Αταλάντα – Γιουβέντους: Η κούπα στην «Κυρία» από τον Ντούσαν (vid)

Η Γιουβέντους ήθελε να κλείσει η χρονιά με τρόπαιο και τα κατάφερε! Η «Μεγάλη Κυρία» κατέκτησε το Κύπελλο Ιταλίας επικρατώντας της Αταλάντα στον τελικό του Ολίμπικο με 1-0 χάρις το όμορφο τέρμα του Ντούσαν Βλάχοβιτς στο 4ο λεπτό του αγώνα.

Το ματς

Αταλάντα – Γιουβέντους το ζευγάρι του φετινού τελικού του Coppa Italia. Από την μία η ομάδα από το Μπέργκαμο ήθελε την αποψινή νίκη και το τρόπαιο του Κυπέλλου ως προάγγελο για τον επερχόμενο τελικό του Europa League. Από την άλλη οι «Μπιανκονέρι» ήθελαν την κούπα για να κλείσουν με διάκριση την κακή τρέχουσα αγωνιστική περίοδο.

Το Ολίμπικο όπως συνηθίζεται φιλοξένησε την αναμέτρηση με τις δύο ομάδες να μοιράζονται τα εισιτήρια και να δημιουργούν μια πολύ όμορφη ατμόσφαιρα. Μια ατμόσφαιρα που ζεστάθηκε με το… καλημέρα της αναμέτρησης χάρις το τέρμα της Γιουβέντους. Μόλις στο 4′ η «Μεγάλη Κυρία» ευτύχησε να βρει τον δρόμο προς τα αντίπαλα δίχτυα χάρις την εκτελεστική δεινότητα του Ντούσαν Βλάχοβιτς. Ο Σέρβος φορ βγήκε στην κόντρα επίθεση, πάτησε περιοχή και πλάσαρε σωστά κάνοντας το 1-0.

Οι τυπικά φιλοξενούμενοι έχοντας το προβάδισμα στο σκορ επιχείρησαν στο πρώτο μέρος να βάλουν φρένο στην Αταλάντα θωρακίζοντας τη μεσαία τους γραμμή. Η ομάδα του Γκασπερίνι είχε τον έλεγχο του αγώνα, την κατοχή της μπάλας όμως οι φάσεις που δημιούργησε στα πρώτα 45′ δεν ανησύχησαν ουσιαστικά καθόλου τον Περίν. 0-1 αποτέλεσμα ημιχρόνου!

Στην επανάληψη το μοτίβο του αγώνα δεν άλλαξε. Η Γιουβέντους περίμενε πίσω από τη μπάλα, η Αταλάντα προσπαθούσε να δημιουργήσει. Όσο περνούσε η ώρα η ομάδα από το Μπέργκαμο ανέβαζε την πίεση της, πατούσε την αντίπαλη περιοχή και έδειχνε ικανή για την ισοφάριση. Η Γιουβέντους περιορίστηκε σε παθητικό ρόλο περιμένοντας καρτερικά μια ευκαιρία στην αντεπίθεση για να τελειώσει το ματς και την υπόθεση τίτλος.

Στο 63′ οι «μπιανκονέρι» έφθασαν κοντά στο 2-0 όμως στο τέλος τα χάλασαν. Ο Κιέζα κουβάλησε την μπάλα στην αντεπίθεση, πέρασε την μπάλα στον Βλάχοβιτς, ο οποίος έκανε μια ντρίμπλα, πάτησε περιοχή, τελείωσε τη φάση και ο Ντε Ρουν έβαλε την κόντρα. Στα επόμενα λεπτά ο αγώνας απέκτησε γρήγορο ρυθμό και φαινόταν πως θα ερχόταν το καθοριστικό τέρμα.  Στο 72′ και πάλι ο Ντούσαν Βλάχοβιτς έκανε το σωστό. Άψογη κεφαλιά σε σέντρα του Καμπιάσο και πανέμορφο γκολ για το 2-0. Ο Σέρβος πανηγύρισε έξαλλα το επίτευγμα του όμως το τέρμα του τελικά ακυρώθηκε σωστά ως οφσάιντ.

Στο 79′ ήταν η σειρά του Λούκμαν για την Αταλάντα να αγγίξει το γκολ με το σουτ του ταλαντούχου επιθετικού να τραντάζει το δοκάρι του Περίν. Στο 84′ ήταν η σειρά της Γιουβέντους να σημαδέψει το δοκάρι με τον Μιρέτι να μην καταφέρνει να βρει τα δίχτυα και να τελειώσει το ματς. Η Αταλάντα στο φινάλε πίεσε για την ισοφάριση όμως δεν τα κατάφερε. Μεγαλύτερη στιγμή της το σουτ του Έντερσον και η απόκρουση του Περίν στο 94′. Κυπελλούχος Ιταλίας η Γιουβέντους.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ