Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Λίβερπουλ: Τα λόγια του Κλοπ συγκινούν μέχρι και οπαδό της Έβερτον
Λίβερπουλ

Λίβερπουλ: Τα λόγια του Κλοπ συγκινούν μέχρι και οπαδό της Έβερτον

Ο Γιούργκεν Κλοπ παραχώρησε μια από τις τελευταίες του συνεντεύξεις ως προπονητής της Λίβερπουλ τονίζοντας ότι δεν θα ξεχάσει ούτε μια μέρα από τα εννιά χρόνια που την υπηρέτησε.

17.05.2024 | 20:53

Ο Γιούργκεν Κλοπ ετοιμάζεται να αποχωρήσει από το «Άνφιλντ» και τη Λίβερπουλ. Σε δυο μέρες το γήπεδο των «ρεντς» θα γεμίσει από κόσμο αφενός για να δει την αγαπημένη του ομάδα, αφετέρου για να αποχαιρετήσει έναν από τους κορυφαίους προπονητές στην ιστορία του κλαμπ.

Ενόψει του αγώνα αυτού, ο Γερμανός παραχώρησε την τελευταία του συνέντευξη Τύπου ως κόουτς της Λίβερπουλ κι είπε μεταξύ άλλων ότι δεν θα ξεχάσει ούτε μια μέρα από τη θητεία του στη Λίβερπουλ. «Μια δεκαετία στη ζωή σου είναι τεράστια, αλλά δεν θα ξεχάσω ούτε μια μέρα γιατί βρήκα τους καλύτερους ανθρώπους που γνώρισα ποτέ και το έκανα για τον καλύτερο σύλλογο που φανταζόμουν ποτέ», είπε ο Κλοπ στους δημοσιογράφους στην τελευταία του συνέντευξη Τύπου ενόψει αγώνα.

Κάνε LIKE στη σελίδα του SPORTSKING στο FACEBOOK και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

Αξίζει να διαβάσεις: Η αναμνηστική φωτογραφία του Κλοπ με όλους τους εργαζόμενους του Άνφιλντ

Ο Κλοπ, ο οποίος εντάχθηκε στον σύλλογο το 2015, θα παρουσιαστεί την Κυριακή εναντίον της Γουλβς στην Premier League στο 491ο παιχνίδι του στον πάγκο της Λίβερπουλ. Θα είναι μια συγκινητική περίσταση καθώς οι οπαδοί της Λίβερπουλ θα πουν «auf wiedersehen» σε έναν άνθρωπο που βοήθησε να μεταμορφωθεί ο σύλλογος, πανηγυρίζοντας επτά τρόπαια.

Ο Κλοπ ανακοίνωσε τον Ιανουάριο ότι αυτή θα ήταν η τελευταία του σεζόν ως επικεφαλής, λέγοντας ότι είχε ξεμείνει από ενέργεια.
«Ήταν η πιο έντονη εβδομάδα της ζωής μου, αποχαιρετώντας τόσους πολλούς ανθρώπους. Δεν χρειάζεται να προσποιούμαστε ότι είναι μια κανονική εβδομάδα», είπε ο Κλοπ στους δημοσιογράφους. «Το παιχνίδι κόντρα στη Γουλβς, είμαι ρεαλιστής, αυτό είναι το τελευταίο παιχνίδι. Λοιπόν, είναι συνήθως δουλειά, αλλά ενώ γνωρίζουμε όλα θα είναι διαφορετικά. Το να λες αντίο δεν είναι ποτέ ωραίο, το να το λες χωρίς να νιώθεις πληγωμένος ή λυπημένος θα σήμαινε ότι ο χρόνος μαζί δεν ήταν υπέροχος. Πέρασα υπέροχα.»




Ερωτηθείς να ανατρέξει στη θητεία του, ο Κλοπ είπε ότι δεν μετάνιωσε παρά το γεγονός ότι δύο φορές έχασε τους τίτλους της Premier League με έναν μόνο βαθμό από τη Μάντσεστερ Σίτι: «Είμαι απολύτως καλά. Ξέρω ότι μπορούσαμε να κερδίσουμε περισσότερα, αλλά δεν μπορώ να το αλλάξω αυτό. Το να χάσεις τον τίτλο για έναν βαθμό δεν ήταν μεγάλη εμπειρία, αλλά δείχνει ότι είσαι πραγματικά καλός. Οι σχεδόν νίκες δεν θα είναι στα βιβλία της ιστορίας, αλλά δεν μπορείς να το δεις έτσι. Δεν μπορείς να κάνεις κάτι καλύτερο ή διαφορετικά. Το να είσαι στον τελικό του Champions League τρεις φορές είναι ένα εξαιρετικό επίτευγμα. Δεν θα ήμουν χαρούμενος αν πίστευα ότι θα μπορούσα να κάνω περισσότερα, δεν θα μπορούσα. Θα μπορούσε κάποιος άλλος να τα είχε πάει καλύτερα; Πιθανότατα. Αλλά δεν μπορούσα. Τα υπόλοιπα θα τα κρίνει ο κόσμος, και είμαι σίγουρος ότι οι περισσότεροι πιστεύουν ότι ήμασταν απολύτως καλά.»

Ο Κλοπ είπε ότι είχε πλημμυρίσει από μηνύματα από τους οπαδούς της Λίβερπουλ στη προετοιμασία του αποχαιρετιστηρίου του αγώνα:
«Σε ανθρώπους αρέσεις μέχρι να τους απογοητεύσεις, και δεν νομίζω ότι απογοητευτήκαμε ποτέ», είπε.
«Είχα τόσα πολλά email και γράμματα τους τελευταίους μήνες. Αν απαντήσω σε όλα, θα πρέπει να είμαι εδώ έως το 2028, οπότε ζητώ συγγνώμη που δεν απάντησα σε όλα. Σε μερικά από αυτά τα γράμματα, ξέσπασα σε κλάματα διαβάζοντας για το τι σημαίνει ο σύλλογος για κάποιους ανθρώπους».

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

Exit mobile version