ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ετοιμάζεται μεγάλη επιστροφή στη Ρεάλ Μαδρίτης: Καλά νέα για Αλάμπα!
Ρόι Κιν για Κριστιάνο: «Παραμένει ο καλύτερος επιθετικός του κόσμου»
Άπειρα respect σε Ράις: «Δεν πανηγύρισα… Σεβάστηκα τη μνήμη των πεθαμένων παππούδων μου»
Απίθανος Αντσελότι: «Τελευταία μου δίνουν το χειρότερο δώρο…Μασημένες τσίχλες!»
Εθνική ομάδα: Δεν θέλει κόπο, αλλά τρόπο και… καυτό Ιωαννίδη! (vid)
Ελλάδα – Φινλανδία: Κεφαλιά… κανονιά από τον Ιωαννίδη για το 3-0! (vid)
Ελλάδα – Φινλανδία: Απλά και όμορφα το 2-0 με τον Κουλιεράκη! (vid)
Ελλάδα – Φινλανδία: Ο Ιωαννίδης είπε… ευχαριστώ για το δώρο και έκανε το 1-0! (vid)
Μαρτίνες: «Πρότυπο για κάθε νέο παιδί ο Κριστιάνο και ο Πέπε!»
Εθνική ομάδα: Αυτούς διάλεξε ο Γιοβάνοβιτς κόντρα στη Φινλανδία!
Ομορφιές στο Ντόρτμουντ: Αντίο στον Χούμελς, επιστροφή Κλοπ και χορταστικό φιλικό με 9 γκολ!
Ιρλανδία – Αγγλία: Ράις και Γκρίλις σκόραραν κόντρα στην παλιά τους εθνική! (vids)
Ξανά πόλος έλξης η Σαουδική Αραβία – Οι κορυφαίες μεταγραφές του καλοκαιριού!
Δεν είναι για όλους η Μπαρτσελόνα: Οι «σπόντες» του Βίτορ Ρόκε
MARCA: Γίνεται «Μίδας» στην Αγγλία ο Χάαλαντ με… ανοιχτή πόρτα για Ρεάλ Μαδρίτης! (pic)
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Premier League

Η Άρσεναλ έκανε το καθήκον της, αλλά αυτό δεν έφτανε! (vid)

Η Άρσεναλ δυσκολεύτηκε αρκετά στο εντός έδρας ματς κόντρα στην Έβερτον, όμως, έστω και στο τέλος επικράτησε με σκορ 2-1.

Η Άρσεναλ έκανε το καθήκον της, αλλά αυτό δεν έφτανε! (vid)

Η Άρσεναλ είχε άγχος. Είχε την πίεση. Είχε τα λάθη. Όμως, μέσα από αυτά έχει μάθει. Όχι μόνο φέτος, αλλά και τα τελευταία χρόνια. Οι παίκτες του Μίκελ Αρτέτα βρέθηκαν με την πλάτη στο εντός έδρας ματς κόντρα στην Έβερτον. Ωστόσο, δεν λύγισαν όπως άλλες και άλλες φορές και εν τέλει κατάφεραν να κλείσουν τη σεζόν με νίκη, καθώς επικράτησαν 2-1 στο πλαίσιο της 38ης αγωνιστικής της Premier League.

Οι Λονδρέζοι έκαναν αυτό που έπρεπε. Έκαναν αυτό που περίμεναν όλοι. Κάτι ανάλογο συνέβη και με τη Μάντσεστερ Σίτι στο «Έτιχαντ», όπου επικράτησε με σκορ 3-1 της Γουέστ Χαμ και κατέκτησε τον τέταρτο συνεχόμενο τίτλο πρωταθλήματος!

Στα θετικά για την Άρσεναλ είναι η επιστροφή του Γιούριεν Τίμπερ, ο οποίος αγωνίστηκε και πάλι με την πρώτη ομάδα, μετά την πρεμιέρα του πρωταθλήματος με τη Νότιγχαμ Φόρεστ!

ΤΟ ΜΑΤΣ:

Η Άρσεναλ ήταν εκείνη που είχε την μπάλα στα πόδια της από τα πρώτα κιόλας λεπτά της αναμέτρησης με την Έβερτον. Οι παίκτες του Αρτέτα είχαν την κατοχή, όμως, έκαναν πολλά λάθη και έτσι δεν μπορούσαν να γίνουν απειλητικοί μπροστά από την εστία του Πίκφορντ. Ούτε γενικότερα να φτάσουν με αξιώσεις στην περιοχή των φιλοξενούμενων που ήταν πολύ καλά διαβασμένοι.

Οι πρώτες καλές ευκαιρίες ήρθαν από τους Χάβερτς και Μαρτινέλι. Όμως, η εικόνα της Άρσεναλ ήταν προβληματική με τους γηπεδούχους να δείχνουν ότι είναι νευρικοί και να μην έχουν καθαρό μυαλό για να προχωρήσουν μπροστά. Έτσι, ο αργός ήταν πολύ αργός με την Έβερτον να οργανώνεται υποδειγματικά. Μάλιστα, οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που είχαν τη μεγαλύτερη στιγμή όταν πλασέ του Λίουιν πήγε στο δοκάρι του Ράγια με τον έμπειρο φορ να μην μπορεί να νικήσει τον Ισπανό κίπερ στο «ριμπάουντ».

Αυτό που δεν έγινε τότε το κατάφεραν οι φιλοξενούμενοι στο 40′ με τον Γκαγιέ, με την μπάλα να βρίσκει ξεκάθαρα στο κεφάλι του Ράις, πριν καταλήξει πρώτα στα δίχτυα του Ράγια. Όμως, η απάντηση για την Άρσεναλ ήρθε άμεσα με τον Τομιγιάσου. Οι γηπεδούχοι ξεδιπλώθηκαν ωραία μπροστά με τον Όντεγκαρντ να κάνει γύρισμα προς τη μεγάλη περιοχή και τον Ιάπωνα μπακ με υποδειγματικό τελείωμα να κάνει το 1-1.

Στο δεύτερο μέρος η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε. Οι παίκτες του Αρτέτα ήταν αυτοί που είχαν την κατοχή και τον έλεγχο. Όμως, δεν μπορούσαν με τίποτα να βρουν χώρο και χρόνο για να γίνουν πιο επιθετικοί και πιο απειλητικοί. Αν και ήταν εκείνοι που έφτασαν πιο κοντά στο γκολ έχοντας δύο δοκάρια. Το πρώτο στο 67′ με κεφαλιά του Χάβερτς και το δεύτερο σε σουτ του Σμιθ Ρόου στο 83′ με την Έβερτον να θέλει να χτυπήσει σε κάποια αντεπίθεση, χωρίς αποτέλεσμα.

Η Άρσεναλ ίδρωσε αλλά με τούτα και με εκείνα σημείωσε και δεύτερο γκολ στο 89′ με τον Χάβερτς. Οι γηπεδούχοι βγήκαν έκλεψαν την μπάλα στο κέντρο, βγήκαν μπροστά άμεσα με τον Ζεσούς και τον Όντεγκαρντ με τον Γερμανό στράικερ από κοντά να αναγράφει το 2-1 που έμεινε ως το τέλος, παρά το γεγονός ότι έπρεπε να μπει το VAR στην κουβέντα για πιθανό χέρι του Ζεσούς. Έτσι, οι παίκτες του Αρτέτα έκλεισαν τη σεζόν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και με το ιστορικό ρεκόρ των 28 νικών μέσα στη χρονιά!

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ