ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Όλη η Ευρώπη παραμιλάει με την εξέδρα των Αλβανών: Το χειροκρότημα στο τέλος λέει πολλά! (vids)
Η Αλβανία για μερικά εκατοστά δεν κατάφερε να δημιουργήσει… εφιάλτες στην Ιταλία! (vid)
Πίτσα, μπάλα και… εμπειρία ήθελε για τη νίκη η Ιταλία! (vids)
To μεγάλο αστέρι της Αλβανίας ρεζίλεψε τη χώρα του στο Euro με αυτό το χαστούκι! (vid)
Ιβάνα Κνουλ, τι είναι αυτό που φοράς; Όλοι οι Κροάτες την «κάρφωσαν» με τα μάτια τους! (pics)
Αλβανία, αυτή είναι η μεγάλη σου ώρα: 40.000 Αλβανοί δίπλα στην εθνική τους! (vids)
Η Ιταλία δείχνει γιατί είναι πρωταθλήτρια: Το γύρισε μέσα σε μερικά λεπτά! (vids)
Η Αλβανία έκανε το ΤΕΛΕΙΟ ξεκίνημα: Γκολ πριν το πρώτο λεπτό! (vid)
Λαμίν Γιαμάλ: Ο νέος είναι (πολύ) ωραίος (vid)
Euro: Η Ισπανία… κέρασε τρίμπαλο την Κροατία! (vids)
Euro 2024: Το γκολ του Φούλκρουγκ ήταν «οβίδα»!
O Λιβάκοβιτς με αυτό που έπιασε άφησε όλη την Ισπανία με το στόμα… ανοιχτό! (vid)
Ο Μέσι… έσταξε μέλι για το «διαμάντι» της Ίντερ!
Η Ισπανία «τελείωσε» την Κροατία από το πρώτο ημίχρονο: 3-0 με τον Καρβαχάλ! (vid)
Ασταμάτητη η Ισπανία: Τους… χάζεψε με το σόλο του ο Ρουίθ για το 2-0! (vid)
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Europa League

Τέλος το παραμύθι της Λεβερκούζεν: Την… καθάρισε ο Λούκμαν! (vids)

Ο Αντεμόλα Λούκμαν έκανε το ματς της ζωής του στον τελικό του Europa League κόντρα στην Μπάγερ Λεβερκούζεν και με δικό του χατ- τρικ οι Ιταλοί νίκησαν 3-0.

Τέλος το παραμύθι της Λεβερκούζεν: Την… καθάρισε ο Λούκμαν! (vids)

What a man! What a match! Ο Αντεμόλα Λούκμαν έκανε το παιχνίδι της ζωής του. Έζησε το βράδυ της καριέρας του! Ο Νιγηριανός επιθετικός με τρία τέρματα συνέβαλλε τα μέγιστα και έτσι η Αταλάντα επικράτησε με σκορ 3-0 της Μπάγερ Λεβερκούζεν στον τελικό του Europa League!

Έτσι, οι Γερμανοί γνώρισαν την πρώτη τους ήττα μέσα στην αγωνιστική χρονιά σε όλες τις διοργανώσεις, μετά από ένα σερί 51 αγώνων χωρίς ούτε μία ήττα!

Το ένα γκολ καλύτερο από το άλλο από τον Λούκμαν που έδειξε την κλάση του! Πρώτη κούπα στην ιστορία για τον σύλλογο του Μπέργκαμο, μετά το Κύπελλο του 1963!

ΤΟ ΜΑΤΣ:

Η Μπάγερ Λεβερκούζεν ήταν εκείνη που μπήκε στον αγωνιστικό χώρο έχοντας την μπάλα στα πόδια της. Ωστόσο, οι παίκτες της Αταλάντα ήταν εκείνοι που έδειχναν πιο αποφασιστικοί και πιο σίγουροι στις μεταβιβάσεις τους και στον τρόπο που έκαναν τις κινήσεις τους στον αγωνιστικό χώρο.

Κάτι που επιβεβαιώθηκε από πολύ νωρίς. Μιας και μόλις στο 12′ οι Ιταλοί πήραν το προβάδισμα με τον Λούκμαν. Ο Νιγηριανός φορ εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο την παράλληλη πάσα του Τζαπακόστα και έτσι από κοντά νίκησε τον Κουβάρ. Αυτό το γκολ, όπως ήταν λογικό και επόμενο επηρέασε ψυχολογικά τους Γερμανούς με τους πιο πολλούς παίκτες να δείχνουν ότι είναι άπειροι σε τέτοιες περιπτώσεις και σε τέτοια ματς.

Τα λάθη της Λεβερκούζεν ήταν πιο πολλά από το συνηθισμένο και από το αναμενόμενο. Κάτι που εκμεταλλεύτηκε πολλάκις η Αταλάντα θέλοντας να βγει μπροστά σε κάποια αντεπίθεση. Όπως και έκανε. Έτσι, το 2-0 ήρθε από τον Λούκμαν στο 26′ μετά από πολύ ωραία ατομική ενέργεια του Αφρικανού στράικερ που με ιδανικό σουτ νίκησε εκ νέου τον Κουβάρ! Από εκεί και πέρα οι παίκτες του Αλόνσο ξεκίνησαν σιγά- σιγά να βγαίνουν μπροστά με περισσότερη δύναμη και πάθος.

Η πρώτη καλή ευκαιρία των Γερμανών ήρθε στο 33′ με τον Γκριμάλντο όταν προσπάθησε με έναν εξεζητημένο τρόπο τον Μουσό, όμως, αυτό δεν συνέβη. Στο 42′ ήταν η δεύτερη καλή στιγμή των τυπικά φιλοξενούμενων με το σουτ του Τζάκα να φεύγει για λίγο έξω.

Στο δεύτερο ημίχρονο τα περιθώρια για τους παίκτες του Αλόνσο δυσκόλεψαν ακόμη περισσότερο. Η ιταλική ομάδα είχε στηθεί υποδειγματικά στον αγωνιστικό χώρο με τους ποδοσφαιριστές της να μην χάνουν ούτε μία μονομαχία και να κλείνει ιδανικά τους χώρους στην περιοχή της.

Η Αταλάντα άφησε τη Λεβερκούζεν να έχει την κατοχή της μπάλας. Αλλά χωρίς ουσία. Σε μία από τις αντεπιθέσεις της Αταλάντα ο Λούκμαν με πολύ ωραία ατομική ενέργεια και ανάλογο τελείωμα από πλάγια θέση έκανε το 3-0 στο 76′ που έμεινε ως το τέλος! Η Λεβερκούζεν δεν κατάφερε σε καμία περίπτωση να απειλήσει με αξιώσεις και έτσι ο Γκασπερίνι οδήγησε την ιταλική ομάδα στον πρώτο της τίτλο, μετά το Κύπελλο του 1963!
















Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ