ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ετοιμάζεται μεγάλη επιστροφή στη Ρεάλ Μαδρίτης: Καλά νέα για Αλάμπα!
Ρόι Κιν για Κριστιάνο: «Παραμένει ο καλύτερος επιθετικός του κόσμου»
Άπειρα respect σε Ράις: «Δεν πανηγύρισα… Σεβάστηκα τη μνήμη των πεθαμένων παππούδων μου»
Απίθανος Αντσελότι: «Τελευταία μου δίνουν το χειρότερο δώρο…Μασημένες τσίχλες!»
Εθνική ομάδα: Δεν θέλει κόπο, αλλά τρόπο και… καυτό Ιωαννίδη! (vid)
Ελλάδα – Φινλανδία: Κεφαλιά… κανονιά από τον Ιωαννίδη για το 3-0! (vid)
Ελλάδα – Φινλανδία: Απλά και όμορφα το 2-0 με τον Κουλιεράκη! (vid)
Ελλάδα – Φινλανδία: Ο Ιωαννίδης είπε… ευχαριστώ για το δώρο και έκανε το 1-0! (vid)
Μαρτίνες: «Πρότυπο για κάθε νέο παιδί ο Κριστιάνο και ο Πέπε!»
Εθνική ομάδα: Αυτούς διάλεξε ο Γιοβάνοβιτς κόντρα στη Φινλανδία!
Ομορφιές στο Ντόρτμουντ: Αντίο στον Χούμελς, επιστροφή Κλοπ και χορταστικό φιλικό με 9 γκολ!
Ιρλανδία – Αγγλία: Ράις και Γκρίλις σκόραραν κόντρα στην παλιά τους εθνική! (vids)
Ξανά πόλος έλξης η Σαουδική Αραβία – Οι κορυφαίες μεταγραφές του καλοκαιριού!
Δεν είναι για όλους η Μπαρτσελόνα: Οι «σπόντες» του Βίτορ Ρόκε
MARCA: Γίνεται «Μίδας» στην Αγγλία ο Χάαλαντ με… ανοιχτή πόρτα για Ρεάλ Μαδρίτης! (pic)
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Topics

Μπαρτσελόνα: Όταν η κοροϊδία γίνεται… προεδρία!

Ο Ζοάν Λαπόρτα συνεχίζει να... δουλεύει κόσμο στην Μπαρτσελόνα, με το τελευταίο του «ανέκδοτο» να είναι η διαχείριση της υπόθεσης του Τσάβι.

Μπαρτσελόνα: Όταν η κοροϊδία γίνεται… προεδρία!

Η Μπαρτσελόνα αποφάσισε να δείξει την πόρτα της εξόδου στον Τσάβι. Μία απόφαση άκρως λογική και σωστή με βάση τα όσα γίνονταν στον αγωνιστικό χώρο και στα αποδυτήρια αλλά καθόλου σωστή δεν ήταν – για ακόμη μία φορά – η διαχείριση που έκανε ο Ζοάν Λαπόρτα, ο οποίος συνεχίζει να… παίζει με τους «Μπλαουγκράνα».

Κάνε LIKE στη σελίδα μας στο FACEBOOK και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

Πριν από λίγα χρόνια, ο Λαπόρτα κέρδισε τις προεδρικές εκλογές της Μπαρτσελόνα και πήρε ξανά τον έλεγχο της ομάδας, με τα όσα (δεν) έχει κάνει από τότε να είναι απίστευτα. Για αρχή, είχε βασίσει την εκστρατεία του στην παραμονή του Λιονέλ Μέσι, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Είμαι βέβαιος ότι αν κάποιος άλλος κερδίσει τις εκλογές [εκτός από εμένα] ο Μέσι θα φύγει». Με τέτοιες υποσχέσεις κατάφερε να κερδίσει και στη συνέχεια συνέχισε να τονίζει ότι ο Αργεντινός δε θα αποχωρήσει.

«Είμαι βέβαιος πως θέλει να μείνει και θα κάνουμε τα πάντα για να μείνει». «Είμαι ήρεμος σχετικά με το μέλλον του Μέσι, θα συνεχίσει στο Καμπ Νου». «Θα ήταν αδύνατο να δεχτούμε ότι φεύγει. Γνωρίζουμε ότι τον θέλουν και άλλες ομάδες που είναι σε ισχυρότερη οικονομική θέση από εμάς, αλλά εμείς δουλεύουμε με την ικανότητα και είναι υπέρ της παραμονής του, οπότε δε χρειάζεται να τον πείσουμε». «Οι συνθήκες υπάρχουν για να συνεχίσει και αυτό γιατί το θέλει. Θέλει να συνεχίσει επειδή απολαμβάνει τη ζωή εδώ». Αυτές είναι μόνο μερικές από τις δηλώσεις που έκανε ο Λαπόρτα σχετικά με την παραμονή του μεγαλύτερου παίκτη της ομάδας.




Φυσικά, όλοι γνωρίζουν τη συνέχεια. Η Μπαρτσελόνα ανακοίνωσε πως ο Λιονέλ Μέσι δε θα συνεχίσει στην ομάδα, λόγω των οικονομικών προβλημάτων του συλλόγου. Εννοείται πως ο Λαπόρτα γνώριζε πως ο Αργεντινός δε θα μπορούσε να παραμείνει στην ομάδα, ή ακόμα χειρότερα, δε γνώριζε την κατάσταση της ομάδας που διοικεί και την οδηγεί… στα τυφλά. Μπαρτσελόνα

Η Μπαρτσελόνα όσο έχει τον Λαπόρτα θα υποφέρει

Μετά αποφάσισε να διώξει τον Κούμαν (λογικό) και έφερε στη θέση του τον άπειρο Τσάβι, ο οποίος είχε εμπειρία μόνο από το Κατάρ ως προπονητής. Ο Ισπανός κατάφερε να πάρει ένα Πρωτάθλημα και ένα Super Cup, όχι επειδή είχε τρομερή ομάδα αλλά επειδή η Ρεάλ Μαδρίτης δεν είχε βρει ακόμα τα πατήματά της. Αυτό φάνηκε και από την ευρωπαϊκή πορεία των «Μπλαουγκράνα», οι οποίοι δύο φορές υποβιβάστηκαν στο Europa League και φέτος γνώρισαν την ήττα – αποκλεισμό στο Champions League από την Παρί Σεν Ζερμέν με 1-4 μέσα στο Καμπ Νου.




Όταν η Μπαρτσελόνα ηττήθηκε από τη Βιγιαρεάλ με 3-5, ο Τσάβι ανακοίνωσε πως στο τέλος της σεζόν θα αποχωρήσει από την ομάδα. Μία κίνηση που θα έκανε μόνο καλό στον σύλλογο, αφού ο Ισπανός είχε χάσει τα αποδυτήρια και δεν παρουσίαζε ένα καλό σύνολο στον αγωνιστικό χώρο. Όμως, ο Λαπόρτα είπε πολλές φορές πως θέλει να παραμείνει ο Τσάβι και τελικά τον έπεισε να βρίσκεται στον πάγκο των «Μπλαουγκράνα» και την επόμενη αγωνιστική περίοδο. Και εδώ αρχίζει η νέα τρέλα.

Ο Λαπόρτα ήρθε σε επαφές με τον Φλικ και συμφώνησε για διετές (1+1) συμβόλαιο, μόλις δύο εβδομάδες μετά την ανακοίνωση της παραμονής του Τσάβι. Και σήμερα μπήκε και το… κερασάκι στην τούρτα, με την Μπαρτσελόνα να ανακοινώνει πως μετά από το ματς με τη Σεβίλλη ο Ισπανός θα αποχωρήσει από την ομάδα.

Διαβάστε επίσης: Προπονητής Σεβίλλης: «Ντροπή Μπαρτσελόνα… Ξεφτίλισες ακόμη έναν θρύλο σου!»

Άρα, από όταν ο Λαπόρτα βγήκε ξανά πρόεδρος της Μπαρτσελόνα είδε τον Μέσι να αποχωρεί, είδε την ομάδα του να αγωνίζεται δύο φορές στο Europa League, δεν έχει βελτιώσει την οικονομική κατάσταση της ομάδας και… έπαιξε με τον Τσάβι. Πάλι καλά για τους «Μπλαουγκράνα» που σε δύο χρόνια ολοκληρώνεται η θητεία του.




Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ