ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ο Τότι… τρελάθηκε και σκέφτεται να γυρίσει στα γήπεδα!
Η Γιουνάιτεντ κάνει… δώρο στον Τεν Χαγκ τον «νέο Μπέλιγχαμ»!
Ο «φονιάς» Λεβαντόφσκι πίσω μόνο από Μέσι-Κριστιάνο! (pic)
Δύο «μεγαθήρια» στο κατόπι του… φευγάτου Αλόνσο! (pic)
Απόχη τέλος: Ο Νεϊμάρ ξαναπάτησε γήπεδο! (vid)
O Αντσελότι… γλέντησε με τον πιο Αντσελότι τρόπο Άγγλο δημοσιογράφο!
«Σπουδαίος παίκτης ο Σάκα… Είναι ήδη καλύτερος από το 99% των υπόλοιπων!» (pic)
Τα νέα παπούτσια του Μέσι ήρθαν και κάνουν… χαμό! (pics)
Άρσεναλ: Μία εικόνα «καίει» τον Στέρλινγκ! (pic)
Ο Νέβιλ «έκραξε» τα αστέρια της Άρσεναλ μετά την Μπόρνμουθ
Ίντερ Μαϊάμι: Πριν και μετά τον Μέσι – Οι 5 ιστορικές αλλαγές που… έφερε ο GOAT!
Το χαμόγελο του Μέσι δείχνει πόσο μεγαλώσαμε! (pic)
Αποκάλυψη Αντσελότι: «Εκεί θέλει να παίζει ο Μπαπέ! Ένα πράγμα του ζητάω…»
Χάκαραν τον λογαριασμό της Γιουβέντους και… χαμός – «Δικός μας ο Γκιουλέρ» (pic)
Γιουνάιτεντ: Έτσι θα «μεγαλώσει» ξανά – Προσπαθεί να… κλέψει παίκτη από τη Ρεάλ!
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Αγγλία

Deja vu στον τελικό του FA Cup με τον εμφύλιο του Μάντσεστερ στο «Γουέμπλεϊ»!

Όπως και πέρσι, έτσι και φέτος το ντέρμπι του Μάντσεστερ έτυχε να είναι ο τελικός του Κυπέλλου Αγγλίας στο Λονδίνο.

Deja vu στον τελικό του FA Cup με τον εμφύλιο του Μάντσεστερ στο «Γουέμπλεϊ»!

Η σεζόν 2023-24 στην Αγγλία ολοκληρώνεται σήμερα το απόγευμα (17:00) με τη διεξαγωγή στο Γουέμπλεϊ του τελικού του FA Cup, στον οποίο τίθενται για δεύτερη διαδοχική χρονιά αντιμέτωπες η Μάντσεστερ Σίτι και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Μολονότι η εφετινή είναι η 143η σεζόν της αρχαιότερης ποδοσφαιρικής διοργάνωσης στον πλανήτη, οι δύο μεγάλες ομάδες του Μάντσεστερ με την υπεραιωνόβια ιστορία τέθηκαν πέρυσι για πρώτη φορά αντιμέτωπες στον τελικό του FA Cup, ενώ δεν έχουν αναμετρηθεί ούτε και στην καταληκτική αναμέτρηση του League Cup.

Κάνε LIKE στη σελίδα μας στο FACEBOOK και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

Το αποτέλεσμά του τελικού θα κρίνει το ευρωπαϊκό… μέλλον της Γιουνάιτεντ. Υπενθυμίζεται ότι οι «κόκκινοι διάβολοι» κατετάγησαν στην όγδοη θέση της Premier League, καθώς υστερούσαν στην διαφορά τερμάτων σε σχέση με την -ισόβαθμή τους- Νιούκαστλ που τερμάτισε έβδομη. Έτσι, εάν η Σίτι, η οποία έχει εξασφαλίσει θέση στο Champions League μέσω του πρωταθλήματος, κατακτήσει και φέτος το Κύπελλο, θα «στείλει» την -έκτη της βαθμολογίας- Τσέλσι στο Europa League και τη Νιούκαστλ στα πλέι οφ του Conference League. Εάν, όμως, το τρόπαιο καταλήξει στην… κόκκινη πλευρά του Μάντσεστερ, η Γιουνάιτεντ εξασφαλίζει αυτόματα και τη συμμετοχή της στο Europa League της αγωνιστικής περιόδου 2024-25.

Man Utd desperate to stop Man City's treble march in unique FA Cup final | Reuters

Για το ρεκόρ η Μάντσεστερ Σίτι

Η Σίτι σε περίπτωση που κατακτήσει το Κύπελλο θα γίνει η πρώτη ομάδα στην Αγγλία με δύο σερί νταμπλ, ετοιμάζεται να δώσει το «παρών» στον 13ο τελικό κυπέλλου στην ιστορία της, έχοντας κατακτήσει επτά τρόπαια στις προηγούμενες 12 φορές που αγωνίστηκε στην καταληκτική αναμέτρηση του θεσμού. Μάλιστα, η ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα είναι η κάτοχος του τροπαίου, καθώς νίκησε 2-1 τη Γιουνάιτεντ στον περυσινό τελικό (1΄, 51΄ Γκουντογάν – 33΄ πέναλτι Μπρούνο Φερνάντες).

Από την πλευρά της, η Γιουνάιτεντ μετράει αντίστροφα για την 22η συμμετοχή της σε τελικό FA Cup, με την οποία περνάει στην πρώτη θέση της σχετικής λίστας, στην οποία αυτή τη στιγμή «συγκατοικεί» με την Άρσεναλ. Παράλληλα, οι «κόκκινοι διάβολοι» είναι δεύτεροι και στη λίστα με τους περισσότερους τίτλους κυπέλλου, καθώς έχουν πανηγυρίσει 12 «κούπες», την ώρα που η πολυνίκης Άρσεναλ έχει 14. Η Γιουνάιτεντ κατέκτησε για τελευταία φορά το Κύπελλο Αγγλίας το 2016, επικρατώντας 2-1 στην παράταση της Κρίσταλ Πάλας, ενώ εμφανίστηκε πέρυσι για τελευταία φορά στην καταληκτική αναμέτρηση του θεσμού.

Τέλος, τα δύο φετινά ντέρμπι του Μάντσεστερ για την Premier League έληξαν με ισάριθμες νίκες της Σίτι. Οι «πολίτες» επιβλήθηκαν 3-0 της ομάδας του Έρικ Τεν Χαγκ στις 29 Οκτωβρίου στο «Ολντ Τράφορντ» (26΄ πέναλτι, 49΄ Χάαλαντ, 80΄ Φόντεν), ενώ κατέβαλαν την αντίσταση των «κόκκινων διαβόλων» στις 3 Μαρτίου στο «Έτιχαντ Στέιντιουμ» με 3-1 (56΄, 80΄ Φόντεν, 90+1΄ Χάαλαντ – 8΄ Ράσφορντ).







Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ