ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Η Ρεάλ Μαδρίτης προχωράει σε τεράστια μεταγραφή για το μέλλον της!
Οι Σαουδάραβες πάνε να… κλέψουν τον στόχο της Μπαρτσελόνα!
Επίσημο: Παρελθόν από την Ατλέτικο Μαδρίτης μετά από 9 χρόνια ο θρύλος της!
Κοντά στη Νιούκαστλ το «διαμάντι» της Τσέλσι!
Το φαβορί για τον Κανσέλο βρίσκεται στην Ιταλία!
Ίντερ: Μισή… ντουζίνα παίκτες στον τελευταίο χρόνο του συμβολαίου τους!
Χιρόνα… δεν ήσουν «πυροτέχνημα» – Νέα μεταγραφή που δείχνει κορυφή
Μπαρτσελόνα: Ο παίκτης που «θυσιάζεται» για να έρθουν… Όλμο και Γουίλιαμς!
Μεταγραφή Champions League η Μπολόνια – Φέρνει τον στόπερ ηγέτη της Bundesliga!
Πεπέ σε οπαδούς Άρσεναλ: «Με κράζατε χωρίς λόγο! Δεν φταίω που έδωσαν 90 εκατ. ευρώ…»
Κασεμίρο: «Αυτόν τον επιθετικό δεν μπορεί να τον σταματήσει… ΚΑΝΕΙΣ»
«Γλεντάει» ο Ντε Χέα – Επιστρέφει σε… ομάδα που θα παλέψει για παραμονή!
Έξαλλος ο Μαγκουάιρ: «Πόσο γελοίο να κράζετε την Αγγλία στα EURO!»
Ομάδα έκπληξη φουλάρει για τον Γκριεζμάν – Τρελό συμβόλαιο… πίσω μόνο από τον Μέσι!
Οριστική απόφαση της Ρεάλ – «Θα τον πάρουμε ως ελεύθερο το 2025»
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Μπαρτσελόνα

ΕΠΙΣΗΜΟ: Ανακοίνωσε τον Φλικ η Μπαρτσελόνα!

Η Μπαρτσελόνα ανακοίνωσε και επίσημα την απόκτηση του Φλικ, ο οποίος αντικαθιστά τον Τσάβι.

ΕΠΙΣΗΜΟ: Ανακοίνωσε τον Φλικ η Μπαρτσελόνα!

Η Μπαρτσελόνα αποφάσισε να απολύσει τον Τσάβι αφού έκανε τα πάντα για να τον… κρατήσει στον πάγκο της. Οι Ισπανοί βγήκαν στην αγορά και τελικά κατέληξαν στον Φλικ, με τους «Μπλαουγκράνα» να ανακοινώνουν και επίσημα την απόκτηση του έμπειρου τεχνικού.

Κάνε LIKE στη σελίδα μας στο FACEBOOK και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

Ο Γερμανός κόουτς τα βρήκε σε όλα με την Μπαρτσελόνα και έβαλε την υπογραφή του σε συμβόλαιο, το οποίο θα έχει διάρκεια έως το 2026. Έτσι, ο σύλλογος ελπίζει πως θα επιστρέψει στην κορυφή, μετά την πολύ κακή σεζόν υπό τις οδηγίες του Τσάβι Μπαρτσελόνα

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Μπαρτσελόνα:

«Η Μπαρτσελόνα και ο Χάνσι Φλικ συμφώνησαν σε συμβόλαιο που ορίζει τον Γερμανό ως προπονητή της πρώτης ομάδας ποδοσφαίρου των ανδρών μέχρι τις 30 Ιουνίου 2026. Το συμβόλαιο υπεγράφη στα γραφεία του συλλόγου, παρουσία του προέδρου της Μπαρτσελόνα Ζοάν Λαπόρτα, του πρώτου αντιπροέδρου για τον αθλητισμό Ράφα Γιούστε και του αθλητικού διευθυντή Ντέκο.

Ένας πρωταθλητής προπονητής

Ο Χάνσι Φλικ είναι γνωστός για το υψηλό πρέσινγκ, τον έντονο και τολμηρό τρόπο παιχνιδιού των ομάδων του, ο οποίος του έχει φέρει σημαντικές επιτυχίες τόσο σε συλλογικό όσο και σε διεθνές επίπεδο. Γεννημένος στη Χαϊδελβέργη της Γερμανίας το 1965, ο Φλικ  ξεκίνησε την προπονητική του καριέρα το 1996 ως παίκτης-προπονητής στη Βικτόρια Μπαμένταλ. Το 2000, ανέλαβε τη Χόφενχαϊμ, όπου παρέμεινε για πέντε σεζόν, προτού μεταβεί στη Σάλτσμπουργκ ως μέλος του προπονητικού επιτελείου υπό τους Τζιοβάνι Τραπατόνι και Λόταρ Ματχάους.

Έξι χρόνια με τον Λεβ

Τον Αύγουστο του 2006, ο Φλικ έγινε βοηθός προπονητή του Γιοάχιμ Λεβ στην Εθνική ομάδα της Γερμανίας μετά την παραίτηση του Γιούργκεν Κλίνσμαν. Ο Λεβ και ο Φλικ οδήγησαν τη Γερμανία σε μια φάση ανοικοδόμησης, φτάνοντας στον τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος το 2008, στον ημιτελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου το 2010 και στον ημιτελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος το 2012, πριν στεφθούν Παγκόσμιοι Πρωταθλητές το 2014 στη Βραζιλία.

Έξι τρόπαια

Μετά την κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου, ο Φλικ παραιτήθηκε από βοηθός προπονητή της Εθνικής ομάδας της Γερμανίας και έγινε αθλητικός διευθυντής στη Γερμανική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία. Επέστρεψε στη Χόφενχαϊμ ως αθλητικός διευθυντής το 2017. Το καλοκαίρι του 2019, ο Φλικ εντάχθηκε στην Μπάγερν Μονάχου ως βοηθός του Νίκο Κόβατς. Όταν ο Κόβατς απολύθηκε λίγους μήνες αργότερα, ο Φλικ προήχθη σε υπηρεσιακό προπονητή. Η απόφαση αυτή άλλαξε την πορεία της Μπάγερν, με τον Φλικ να οδηγεί την ομάδα σε 22 νίκες στα πρώτα 25 παιχνίδια του, ξεπερνώντας το ρεκόρ του Πεπ Γκουαρντιόλα.

Η σεζόν ολοκληρώθηκε με την κατάκτηση ενός ιστορικού treble από την Μπάγερν, συμπεριλαμβανομένης της νίκης με 8-2 επί της Μπαρτσελόνα στο Champions League. Ο Φλικ ανακηρύχθηκε προπονητής της χρονιάς από την UEFA. Η Μπάγερν κατέκτησε την Bundesliga, το Κύπελλο Γερμανίας και το Champions League και ολοκλήρωσε το σετ με το γερμανικό Super Cup, το ευρωπαϊκό Super Cup και το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων, αντικατοπτρίζοντας την Μπαρτσελόνα του Γκουαρντιόλα το 2009.

Κομβικός Λεβαντόφσκι

Ο επιθετικός Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι ευδοκίμησε υπό την καθοδήγηση του Φλικ, έχοντας κατά μέσο όρο πάνω από ένα γκολ ανά παιχνίδι. Τη σεζόν 2020/21, η Μπάγερν διατήρησε το Πρωτάθλημα πριν ο Φλικ ανακοινώσει την αποχώρησή του για να αναλάβει την Εθνική ομάδα της Γερμανίας.

Η θητεία του Φλικ στη Γερμανία ξεκίνησε δυναμικά, με οκτώ νίκες σε οκτώ παιχνίδια, αλλά έληξε με απογοήτευση μετά τον αποκλεισμό από τη φάση των ομίλων στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ το 2022 και μια σειρά κακών αποτελεσμάτων, που οδήγησε στην αποπομπή του μήνες αργότερα».




Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ