ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Η Ρεάλ Μαδρίτης προχωράει σε τεράστια μεταγραφή για το μέλλον της!
Οι Σαουδάραβες πάνε να… κλέψουν τον στόχο της Μπαρτσελόνα!
Επίσημο: Παρελθόν από την Ατλέτικο Μαδρίτης μετά από 9 χρόνια ο θρύλος της!
Κοντά στη Νιούκαστλ το «διαμάντι» της Τσέλσι!
Το φαβορί για τον Κανσέλο βρίσκεται στην Ιταλία!
Ίντερ: Μισή… ντουζίνα παίκτες στον τελευταίο χρόνο του συμβολαίου τους!
Χιρόνα… δεν ήσουν «πυροτέχνημα» – Νέα μεταγραφή που δείχνει κορυφή
Μπαρτσελόνα: Ο παίκτης που «θυσιάζεται» για να έρθουν… Όλμο και Γουίλιαμς!
Μεταγραφή Champions League η Μπολόνια – Φέρνει τον στόπερ ηγέτη της Bundesliga!
Πεπέ σε οπαδούς Άρσεναλ: «Με κράζατε χωρίς λόγο! Δεν φταίω που έδωσαν 90 εκατ. ευρώ…»
Κασεμίρο: «Αυτόν τον επιθετικό δεν μπορεί να τον σταματήσει… ΚΑΝΕΙΣ»
«Γλεντάει» ο Ντε Χέα – Επιστρέφει σε… ομάδα που θα παλέψει για παραμονή!
Έξαλλος ο Μαγκουάιρ: «Πόσο γελοίο να κράζετε την Αγγλία στα EURO!»
Ομάδα έκπληξη φουλάρει για τον Γκριεζμάν – Τρελό συμβόλαιο… πίσω μόνο από τον Μέσι!
Οριστική απόφαση της Ρεάλ – «Θα τον πάρουμε ως ελεύθερο το 2025»
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Europa Conference League

Γι’ αυτό σε λένε ΘΡΥΛΟ: Έγραψε ιστορία ο Ολυμπιακός και έραψε το πρώτο ευρωπαϊκό αστέρι! (vids)

Το γκολ του Ελ Καμπί στην παράταση ήταν αρκετό, ώστε να δώσει τη νίκη στον Ολυμπιακό με 1-0 στον τελικό του Conference κόντρα στη Φιορεντίνα.

Γι’ αυτό σε λένε ΘΡΥΛΟ: Έγραψε ιστορία ο Ολυμπιακός και έραψε το πρώτο ευρωπαϊκό αστέρι! (vids)

Ο Ολυμπιακός έγραψε ιστορία! Ο Ολυμπιακός είναι… ιστορία! Οι «ερυθρόλευκοι» έγιναν η πρώτη ελληνική ομάδα που κατέκτησε ευρωπαϊκό τίτλο στο ποδόσφαιρο, κάνοντας δικό τους το Conference League! Και αυτό έγινε με τον πιο θρυλικό τρόπο. Με γκολ του Ελ Καμπί στην παράταση (115′) επί της Φιορεντίνα και να παίρνει τη νίκη με σκορ 1-0!

Κατάθεση ψυχής από τους ποδοσφαιριστές του Μεντιλίμπαρ που δεν σταμάτησαν να τρέχουν και να προσπαθούν για να πάρουν αυτό το αποτέλεσμα! Τζολάκης, Ελ Καμπί, Όρτα και Ρέτσος οι καλύτεροι για τους νικητές!

Κακό παιχνίδι από τους Ιταλούς που από τη μέση και μπροστά που ναι μεν είχαν κάποιες ευκαιρίες, όμως, δεν κατάφεραν να τις εκμεταλλευτούν και έτσι έχασαν δεύτερο σερί τελικό στο Conference League.

ΤΟ ΜΑΤΣ:

Τόσο ο Ολυμπιακός, όσο και η Φιορεντίνα ξεκίνησαν δυναμικά το παιχνίδι, δείχνοντας ότι θέλουν πιο πολύ να δημιουργήσουν παρά να κάτσουν πίσω και μην δώσουν ρυθμό και τέμπο στον τελικό. Μάλιστα, η πρώτη φάση είχε χρώμα «ερυθρόλευκο», μιας και στο 3′ ο Ποντένσε ήταν αυτός που απείλησε και έκανε τους φίλους του Ολυμπιακού να σηκωθούν από τις θέσεις τους!

Οι Ιταλοί με την μπάλα στα πόδια ήταν και αυτοί επικίνδυνοι προς την εστία της ελληνικής ομάδας. Και η απάντηση από τους «βιόλα» δεν άργησε να έρθει. Στο 4′ βγήκαν ωραία μπροστά με τον Μπελότι να σουτάρει από πλάγια θέση με το αριστερό, όμως, η ενέργειά του δεν απείλησε τον Τζολάκη.

Στο 9′ ήταν η μεγάλη στιγμή του πρώτου ημιχρόνου. Η Φιορεντίνα μετά από φάση διαρκείας στα καρέ του Ολυμπιακού έκανε το 1-0 με τον Μιλένκοβιτς να βρίσκει ίσα- ίσα την μπάλα και να την στέλνει στα δίχτυα του Τζολάκη. Παρόλα αυτά το εν λόγω τέρμα δεν μέτρησε ποτέ, αφού ο παίκτης των Ιταλών ήταν σε θέση οφσάιντ και εν τέλει δεν μέτρησε!

Το άγχος και η πίεση εμφανίστηκαν στους παίκτες του Ολυμπιακού. Και ήταν εύκολο να το δει ή να το καταλάβει κανείς. Οι ποδοσφαιριστές του Μεντιλίμπαρ δεν κρατούσαν σχεδόν καθόλου την μπάλα στα πόδια τους και όταν αυτό συνέβαινε οι μεταβιβάσεις τους ήταν λάθος, βιαστικές και άτσαλες. Από την πλευρά της η Φιορεντίνα ήταν πολύ καλά οργανωμένη και «διαβασμένη». Κάτι που φαινόταν είτε όταν η μπάλα πήγαινε στον Ποντένσε, είτε στον Φορτούνη που έπρεπε να βγει αρκετά μέτρα προς τα πλάγια για να την κάνει δικιά του. Η Φιορεντίνα συνέχισε να πιέζει για κάποιο γκολ και έφτασε κοντά με τον Μποναβεντούρα. Όμως, ο έμπειρος μέσος δεν νίκησε τον Τζολάκη σε καμία περίπτωση με τον Έλληνα κίπερ να είναι σε ετοιμότητα!

Στο δεύτερο ημίχρονο η ένταση ήταν λιγότερη. Μιας και οι δύο ομάδες φύλαγαν όσο πιο καλά μπορούσαν να νώτα τους κάτι που γινόταν εύκολα αντιληπτό και κατανοητό, μιας και όσο περνούσε ο χρόνος το ένστικτο της αυτοσυντίρησης έκανε την εμφάνισή του. Ο Ολυμπιακός με τον Ποντένσε -κυρίως- και με τον Φορτούνη προσπαθούσε να οργανώσει την επίθεσή του, όμως, αυτό ήταν δύσκολο με τους Ιταλούς να παίρνουν τις κατάλληλες θέσεις την κατάλληλη στιγμή τις περισσότερες φορές.

Η μεγαλύτερη στιγμή για τους τυπικά και ουσιαστικά φιλοξενούμενους ήρθε στο 70′ με τον Κουαμέ με τον Ιβοριανό να κάνει ένα «σκαστό» σουτ και να το εξουδετερώνει ο Τζολάκης με ωραία κίνηση! Ο Ολυμπιακός ήταν καλά μπλοκαρισμένος και με τις στημένες να είναι ένα… όπλο. Όπως στο 80′ όταν ο Όρτα εκτέλεσε φάουλ, όμως, η κεφαλιά του Ιμπόρα πέρασε για λίγο έξω. Έτσι, το 0-0 έμεινε ως το τέλος του δεύτερο ημιχρόνου και το ματς οδηγήθηκε στην παράταση.

Στο έξτρα ημίωρο ο Ολυμπιακός δικαίως ζητάει ένα χέρι που έγινε εντός της περιοχής της Φιορεντίνα μετά από σέντρα. Όμως, η φάση πέρασε γρήγορα, χωρίς να της δοθεί ιδιαίτερη έμφαση. Στο 97′ ήταν η σειρά του Γιόβετιτς να φτάσει κοντά στο γκολ με τον Τερατσιάνο να νικάει τον έμπειρο φορ και να στέλνει την μπάλα σε κόρνερ.

Στο δεύτερο ημίχρονο της παράτασης ο Ολυμπιακός έδειξε ότι είχε την σωματική και τη ψυχική ικανότητα να το πάει ως το τέλος. Όπως και έκανε. Στο 115′ ο Όρτα βρήκε με υπέροχο τρόπο τον Ελ Καμπί και εκείνος με κοντινή κεφαλιά νίκησε τον Τερατσιάνο και έκανε το 1-0 που έμελλε να μείνει ως το τέλος και να δώσει τη νίκη στον Ολυμπιακό, όπου κατέκτησε το Conference League και έγινε η πρώτη ομάδα από την Ελλάδα που τα καταφέρνει!

























Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ