ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ο Χάνσι Φλικ κυνηγά απόψε το στοιχειωμένο 8Χ8 της Μπαρτσελόνα (stats)
To νέο μυθικό ρεκόρ που κατέχει ο Κριστιάνο Ρονάλντο
Μάντσεστερ Σίτι: Ο Γκουαρντιόλα εντόπισε στη Serie A τον αντί-Ρόντρι
H Λίβερπουλ εξετάζει σοβαρά την περίπτωση του Αντεγιέμι της Ντόρτμουντ
Ο Μεσούτ Οζίλ έβαλε σκοπό να γίνει… transformer (vid)
Μπράντλεϊ Μπαρκολά: Ο νέος Μπαπέ της Παρί Σεν Ζερμέν
Συγκινημένος ο Μπερνάλ: Πήγε με πατερίτσες στην προπόνηση της Μπαρτσελόνα (vid)
O Αρτέτα απάντησε με – μεγάλη – ευκολία στο δίλημμα Μέσι ή Κριστιάνο
Μπροστά σε σταυροδρόμι: Η Ίντερ πρέπει να διαλέξει έναν από τους δύο αμυντικούς της!
Επίδειξη δύναμης από τη Μίλαν και κορυφή για τους «Ροσονέρι» (vids)
Η Παρί μετέτρεψε το ντέρμπι σε «περίπατο» με τριάρα! (vids)
Από την κόλαση στον… θρίαμβο η Ντόρτμουντ κόντρα στη Μπόχουμ!
Κάνει… όνειρα ο Ντεστ: «Στο πρώτο μου El Clasico είχα στο “τσεπάκι” μου τον Βινίσιους»
Ο Αλόνσο αναγνωρίζει τη τεράστια σημασία του ματς κόντρα στην Μπάγερν!
Ακόμη ένα γκολ από τον Κριστιάνο: Ολοένα και πιο κοντά στα 1000! (vid)
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ρεάλ Μαδρίτης

«Βασίλισσα» 15αμορφη (vid)

Σαν τη Ρεάλ Μαδρίτης... καμία! Οι Μαδριλένοι άντεξαν στο πρώτο ημίχρονο, πέτυχαν δύο γκολ στην επανάληψη και σήκωσαν ξανά (2-0 την Ντόρτμουντ) την κούπα την καλή!

«Βασίλισσα» 15αμορφη (vid)

Ρεάλ Μαδρίτης… στον θρόνο της! Οι Μαδριλένοι άντεξαν στο πρώτο ημίχρονο την πίεση της Ντόρτμουντ όμως στην επανάληψη ήταν… «Βασίλισσα». Ντάνι Καρβαχάλ και Βινίσιους Τζούνιορ έραψαν με τα γκολ τους το 15ο αστέρι στη Ρεάλ Μαδρίτης. Στην καλύτερη ομάδα της Ευρώπης.

Το ματς

Η αναμέτρηση που περιμέναμε όλοι! Μπορούσια Ντόρτμουντ – Ρεάλ Μαδρίτης στον μεγάλο τελικό του Champions League. Το τελευταίο παιχνίδι της σεζόν. Οι δύο μονομάχοι και στο κέντρο το βαρύτιμο τρόπαιο. Αντσελότι και Τέρζιτς παρουσίασαν στο χορτάρι του Γουέμπλει όλα τα μεγάλα τους «όπλα». Η Ντόρτμουντ όπως φάνηκε από τα πρώτα λεπτά ήταν αυτή που μπήκε καλύτερα στο παιχνίδι. Οι Βεστφαλοί πίεσαν την άμυνα της «Βασίλισσας», έκλεψαν μπάλες και βγήκαν με ταχύτητα στην επίθεση.

Η πρώτη μεγάλη φάση στον αγώνα ήρθε στο 20′ με πρωταγωνιστή τον επιθετικό της Ντόρτμουντ, Αντεγέμι. Ο Χούμελς έκανε την κάθετη πάσα, έκοψε στη μέση την άμυνα της Ρεάλ όμως ο συμπαίκτης του έχασε την μεγάλη ευκαιρία. Ο Αντεγέμι πέρασε τον Κουρτουά όμως πήγε αρκετά πλάι με τη μπάλα και συνεπώς το τελείωμά του δεν έφερε το επιθυμητό αποτέλεσμα. Η Ντόρτμουντ δεν έμεινε όμως σε αυτή τη φάση. Πίεσε ακόμη περισσότερο. Ανέβηκε στο γήπεδο και δημιούργησε ακόμη περισσότερους κινδύνους στους Μαδριλένους.

Στο 28′ η ομάδα του Τέρζιτς έφθασε ξανά κοντά στο γκολ όμως Αντεγέμι και Φλίγκρουγκ δεν μπόρεσαν να βρουν δίχτυα. Η Ρεάλ Μαδρίτης από την άλλη πέταξε το πρώτο 45λεπτο μένοντας μακριά από την εστία της Ντόρτμουντ. Τελευταία καλή στιγμή του πρώτου ημιχρόνου το δυνατό σουτ του Ζάμπιτσερ και η απόκρουση του Τιμπό Κουρτουά.

Στην επανάληψη η Ρεάλ Μαδρίτης μπήκε αρκετά δυνατά δημιουργώντας αμέσως δύο φάσεις. Στο 47′ το απευθείας φάουλ του Κρόος βρήκε απάντηση από τον Κόμπελ. Στην εξέλιξη της φάσης οι Μαδριλένοι εκτέλεσαν κόρνερ, ο Καρβαχάλ πήρε τη κεφαλιά όμως δεν μπόρεσε να προκαλέσει ιδιαίτερους κινδύνους. Η Ντόρτμουντ και πάλι όμως ισορρόπησε, βγήκε μπροστά και έγινε πιο επικίνδυνη. Στο 63′ ο Τιμπό Κουρτουά χρειάστηκε να ξεδιπλώσει ξανά το τεράστιο ταλέντο του και να αποκρούσει την κεφαλιά του Φίλκρουγκ.

Η Ρεάλ όμως δεν είχε πει την τελευταία της λέξη! Στο 74′ η «Βασίλισσα» έβαλε το γκολ και σώπασε τους Βεστφαλούς. Ο Ντάνι Καρβαχάλ πήδηξε πιο ψηλά από όλους σε εκτέλεση κόρνερ του Κρόος και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Κόμπελ. Η «Βασίλισσα» πήρε το προβάδισμα για τον τίτλο και εννέα λεπτά μετά το σφράγισε. Στο 83′ ο Βινίσιους Τζούνιορ έκανε το 2-0 με όμορφο τελείωμα από τη μεγάλη περιοχή. Η Ντόρτμουντ και να ήθελε να επιστρέψει στο ματς δεν μπορούσε να κάνει κάτι. Τελικό σκορ, 2-0.




Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ