ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Η Ρεάλ Μαδρίτης προχωράει σε τεράστια μεταγραφή για το μέλλον της!
Οι Σαουδάραβες πάνε να… κλέψουν τον στόχο της Μπαρτσελόνα!
Επίσημο: Παρελθόν από την Ατλέτικο Μαδρίτης μετά από 9 χρόνια ο θρύλος της!
Κοντά στη Νιούκαστλ το «διαμάντι» της Τσέλσι!
Το φαβορί για τον Κανσέλο βρίσκεται στην Ιταλία!
Ίντερ: Μισή… ντουζίνα παίκτες στον τελευταίο χρόνο του συμβολαίου τους!
Χιρόνα… δεν ήσουν «πυροτέχνημα» – Νέα μεταγραφή που δείχνει κορυφή
Μπαρτσελόνα: Ο παίκτης που «θυσιάζεται» για να έρθουν… Όλμο και Γουίλιαμς!
Μεταγραφή Champions League η Μπολόνια – Φέρνει τον στόπερ ηγέτη της Bundesliga!
Πεπέ σε οπαδούς Άρσεναλ: «Με κράζατε χωρίς λόγο! Δεν φταίω που έδωσαν 90 εκατ. ευρώ…»
Κασεμίρο: «Αυτόν τον επιθετικό δεν μπορεί να τον σταματήσει… ΚΑΝΕΙΣ»
«Γλεντάει» ο Ντε Χέα – Επιστρέφει σε… ομάδα που θα παλέψει για παραμονή!
Έξαλλος ο Μαγκουάιρ: «Πόσο γελοίο να κράζετε την Αγγλία στα EURO!»
Ομάδα έκπληξη φουλάρει για τον Γκριεζμάν – Τρελό συμβόλαιο… πίσω μόνο από τον Μέσι!
Οριστική απόφαση της Ρεάλ – «Θα τον πάρουμε ως ελεύθερο το 2025»
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ρεάλ Μαδρίτης

Δικαίωση για Βινίσιους: «Δεν είμαι θύμα ρατσισμού, είμαι ο βασανιστής των ρατσιστών»

Στην Ισπανία καταδικάστηκαν τρεις εμπλεκόμενοι ως θύτες ρατσιστικής επίθεσης στον Βινίσιους. Το μήνυμα δικαίωσης του Βραζιλιάνου.

Δικαίωση για Βινίσιους: «Δεν είμαι θύμα ρατσισμού, είμαι ο βασανιστής των ρατσιστών»

Όπως έγινε γνωστό πριν από λίγες ώρες, καταδικάστηκαν τρεις άνθρωποι οι οποίοι είχαν επιτεθεί ρατσιστικά στον Βινίσιους σε ματς της Ρεάλ Μαδρίτης με τη Βαλένθια στο «Μεστάγια». Όπως ανακοίνωσε η «βασίλισσα», «το Ερευνητικό Δικαστήριο Νο. 10 της Βαλένθια εξέδωσε σήμερα, Δευτέρα 10 Ιουνίου 2024, καταδικαστική ποινή σύμφωνα με τους τρεις νεαρούς που κατηγορούνται ότι προσέβαλαν, με ρατσιστικές κραυγές και χειρονομίες, τον παίκτη μας Βινίσιους Τζούνιορ στον αγώνα πρωταθλήματος που πραγματοποιήθηκε στις 21 Μαΐου 2023 στο στάδιο “Μεστάγια” μεταξύ της Βαλένθια και της ομάδας μας.

Κάνε LIKE στη σελίδα του SPORTSKING στο FACEBOOK και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

Οι τρεις κατηγορούμενοι έχουν κηρυχθεί ένοχοι για ένα έγκλημα κατά της ηθικής ακεραιότητας του Βινίσιους Τζούνιορ, το οποίο επιδεινώθηκε επειδή ενήργησε με ρατσιστικά κίνητρα, και ο καθένας τους έχει καταδικαστεί σε οκτώ μήνες φυλάκιση και απαγόρευση πρόσβασης στα ποδοσφαιρικά γήπεδα για ένα διάστημα δύο χρόνια.

Οι τρεις κατηγορούμενοι έχουν αποδεχτεί την ποινική τους ευθύνη και έχουν δημοσιοποιήσει μια επιστολή συγγνώμης που απευθύνεται στον παίκτη μας, τη Ρεάλ Μαδρίτης και τους υπόλοιπους ανθρώπους που αισθάνθηκαν υποτιμημένοι και προσβεβλημένοι από τη συμπεριφορά τους. Εκτός από το να δείξουν τη λύπη τους, οι τρεις κατηγορούμενοι ζητούν από τους θαυμαστές στην επιστολή τους να διώξουν κάθε ίχνος ρατσισμού και μισαλλοδοξίας στους αγώνες.

Αυτή είναι η πρώτη καταδίκη για πράξεις αυτού του είδους που εκδίδονται από ποινικά δικαστήρια και δικαστήρια. Η Ρεάλ Μαδρίτης, η οποία έχει ασκήσει ιδιωτική δίωξη μαζί με τον Βινίσιους Τζούνιορ σε αυτή τη διαδικασία, θα συνεχίσει να εργάζεται για την προστασία των αξιών του συλλόγου μας και την εξάλειψη κάθε ρατσιστικής συμπεριφοράς στον κόσμο του ποδοσφαίρου και του αθλητισμού».

Από πλευράς του ο «Βίνι» έστειλε το δικό του μήνυμα εμφανώς δικαιωμένος: «Πολλοί μου ζήτησαν να το αγνοήσω, πολλοί άλλοι είπαν ότι ο αγώνας μου ήταν μάταιος και ότι θα έπρεπε απλώς να “παίξω ποδόσφαιρο”. Αλλά, όπως πάντα έλεγα, δεν είμαι θύμα του ρατσισμού. Είμαι βασανιστής των ρατσιστών. Αυτή η πρώτη ποινική καταδίκη στην ιστορία της Ισπανίας δεν είναι για μένα. Είναι για όλους τους μαύρους ανθρώπους.

Μακάρι οι υπόλοιποι ρατσιστές να φοβηθούν, να ντραπούν και να κρυφτούν στις σκιές. Διαφορετικά, θα είμαι εδώ για να τα μαζεύω. Ευχαριστώ τη La Liga και τη Ρεάλ Μαδρίτης που βοήθησαν σε αυτή την ιστορική καταδίκη. Περισσότερα θα ακολουθήσουν…»

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ