ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ρεσιτάλ… αστοχίας ο Γκριεζμάν: Νέα χαμένη ευκαιρία από τη μικρή περιοχή! (vid)
Η Μπάγερν «κλείνει» τον παικταρά που θέλει όλη η Αγγλία!
«Μυθικό» ξεκίνημα στο Ολλανδία – Γαλλία: Οι τεράστιες ευκαιρίες των δύο ομάδων! (vids)
Αδιανόητη ευκαιρία για τον Γκριεζμάν: Έχασε το… άχαστο ο Γάλλος! (vid)
Η Τσέλσι… διαγράφει από τη λίστα τον βασικό της στόχο!
Σούπερ Αυσ(τρία), υπέταξε την Πολωνία! (vids)
Πορτοκαλί λαοθάλασσα στη Λειψία, τρομεροί οι «Οράνιε» (vid)
Ο Μαρτίνες έκλεισε στόματα υπερασπιζόμενος τον Κριστιάνο Ρονάλντο!
Δυο μεγαθήρια για ταλεντάκι της Μπαρτσελόνα, τρέχει να προλάβει τη φθηνή του ρήτρα!
Θα σκυλιάσει να «πληγώσει» την Τουρκία ο Κριστιάνο κι έχει τους λόγους του!
Το EURO παιζει στο FOOTBALL FEST CALENDAR
«Η Αγγλία παίζει σαν την Ουνιόν Βερολίνου, λυπάμαι για τους παίκτες»!
Ο… προφήτης Μέσι στον αστερισμό του Λαμίν Γιαμάλ
Κοντρόλ για σεμινάριο ο Γιάρεμτσουκ και smooth τσίμπημα για το ουκρανικό come back! (vid)
«Μαχητική» ψυχή – Η Ουκρανία έκανε επική ανατροπή κόντρα στους Σλοβάκους (vid)
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
EURO 2024

Πίτσα, μπάλα και… εμπειρία ήθελε για τη νίκη η Ιταλία! (vids)

Η Ιταλία έδειξε την κλάση και την ανωτερότητά της και κατάφερε να επικρατήσει της Αλβανίας με σκορ 2-1 στην πρεμιέρα της στο Euro 2024.

Πίτσα, μπάλα και… εμπειρία ήθελε για τη νίκη η Ιταλία! (vids)

Η Ιταλία έχει πολλούς νέους και ταλαντούχους παίκτες. Ωστόσο, ακόμα και αυτοί δεν περίμεναν ότι η Αλβανία θα ήταν εκείνη που θα έμπαινε πιο δυνατά στο μεταξύ τους, στο πρώτο παιχνίδι του δεύτερο ομίλου του Euro 2024 και θα έπαιρνε το προβάδισμα πριν τη συμπλήρωση του πρώτου λεπτού.

Οι πρωταθλητές Ευρώπης, όμως, έδειξαν ότι όσο ταλέντο έχουν, διαθέτουν άλλη τόση εμπειρία. Έτσι, βάζοντας κάτω την μπάλα, δημιουργώντας αρκετές ευκαιρίες μπροστά από τον Στρακόσια, όχι μόνο δεν αγχώθηκαν αλλά το γύρισαν από το πρώτο κιόλας ημίχρονο, παίρνοντας εν τέλει τη νίκη με σκορ 2-1!

Παραπάνω από 40.000 Αλβανοί στις εξέδρες για χάρη της χώρας τους! 

TO ΜΑΤΣ:

To παιχνίδι δεν θα μπορούσε να ξεκινήσει καλύτερα για την Αλβανία. Μία κακή τοποθέτηση του Ντι Μάρκο και ένα λάθος ήταν αρκετό, ώστε ο Μπραϊράμι με απίθανο σουτ από δύσκολη γωνία να νικήσει τον Ντοναρούμα για το 1-0. Αυτό ήταν αρκετό να βάλει φωτιά στο Ντόρτμουντ με τους χιλιάδες Αλβανούς στις εξέδρες να γιορτάζουν με τον πιο έντονο και παθιασμένο τρόπο το γκολ της χώρας τους. Ωστόσο, η χαρά τους δεν έμελλε να κρατήσει για πολύ.

Οι Ιταλοί δεν είχαν πανικό στο παιχνίδι τους. Αντιθέτως, οι παίκτες του Σπαλέτι ξεκίνησαν να βγαίνουν ολοένα και περισσότερο μπροστά με κάτω την μπάλα. Και όχι μόνο αυτό. Αλλά ισοφάρισαν μόλις στο 11΄με κοντινή κεφαλιά του Μπαστόνι, μετά από σέντρα του Πελεγκρίνι από τα αριστερά. Το τέρμα του αμυντικού της Ίντερ ήταν αρκετό για να αλλάξει το momentum και να δώσει ακόμη μεγαλύτερη ώθηση στους πρωταθλητές Ευρώπης.

Έτσι, εκείνοι το εκμεταλλεύτηκαν και έκαναν το 2-1 με τον Μπαρέλα στο 16′. Ο έμπειρος χαφ ήταν στη σωστή θέση, τη σωστή στιγμή και με δυνατό σουτ νίκησε για δεύτερη φορά τον Στρακόσια που δεν μπορούσε να κάνει πολλά, παρά να κοιτάει! Η Ιταλία με το σκορ υπέρ της ήταν πιο άνετη και πιο ωραία στο να βγαίνει μπροστά. Οι συνδυασμοί δεν έλειπαν και φαινόταν πιο πιθανό να σημειώσει τρίτο γκολ, παρά να δεχτεί δεύτερο. Μάλιστα, είχε δοκάρι με τον Φρατέζι, μετά από υπέροχη πάσα του Κιέζα. Αυτό ήταν και το σκορ του πρώτου μέρους.

Στο δεύτερο 45λεπτο η Ιταλία ήξερε πολύ καλά τι έπρεπε να κάνει. Οι «ατζούρι» κράτησαν την μπάλα στην κατοχή τους και όποτε χρειάζονταν «πάγωναν» το παιχνίδι με τις πολλές και κοντινές πάσες τους. Αυτό έκανε ακόμη πιο δύσκολο το έργο των Αλβανών που δεν μπορούσαν να κρατήσουν την μπάλα υπό την κατοχή τους και αυτό έφερνε ένταση και νεύρα στο στρατόπεδό τους! Η Ιταλία δεν είχε φάσεις για περισσότερα γκολ. Όμως, δεν δέχτηκε και ιδιαίτερη πίεση από τους παίκτες του Σιλβίνιο, όπου παραλίγο να κάνουν το 2-2 στο 90′ όταν μετά από βαθιά μπαλιά ο Μανάι βρήκε ωραία την μπάλα και αυτή είχε πορεία προς τα δίχτυα του Ντοναρούμα, αλλά, ο έμπειρος κίπερ την βρήκε όσο έπρεπε, ώστε να μείνει το 2-1.






















Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ