Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Αυστρία – Γαλλία: Allez les… Βέμπερ (vid)
EURO 2024

Αυστρία – Γαλλία: Allez les… Βέμπερ (vid)

Η Γαλλία πέτυχε τον σκοπό της, νίκησε στην πρεμιέρα δύσκολα (1-0) την Αυστρία όμως δεν εντυπωσίασε με την απόδοσή της!

17.06.2024 | 23:58

Μια λαμπάδα στο μπόι του Μαξιμιλιάν Βέμπερ! Οι Γάλλοι ξεκίνησαν με το… δεξί το ταξίδι τους στο φετινό EURO όμως δεν εντυπωσίασαν με την παρουσία τους κόντρα στους Αυστριακούς. Αν μάλιστα δεν ήταν το αυτογκόλ του Βέμπερ τότε ίσως να μιλούσαμε για γκέλα και προβληματισμό στις τάξεις των «Τρικολόρ».

Το ματς

Το όμορφο Ντίλελντορφ φιλοξένησε τον εναρκτήριο αγώνα των Γάλλων στο EURO2024. Το μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου ξεκίνησε τις υποχρεώσεις του στη διοργάνωση βρίσκοντας απέναντι του την μαχητική Αυστρία. Μια ομάδα που ναι μεν δεν έχει επιτυχίες στον θεσμό όμως έχει πάντα τον τρόπο να βάζει δύσκολα στους αντιπάλους της. Αυτό ήθελαν να κάνουν και απόψε οι Αυστριακοί του Ραλφ Ράνγκνικ.

Με καλή άμυνα και πίστη στο πλάνο προσπάθησαν να περιορίσουν από την αρχή του αγώνα τη δράση των μεγάλων αστέρων της Γαλλίας. Οι «Τρικολόρ» με κινητήριους μοχλούς της επίθεσης τους Μπαπέ – Γκριεζμάν – Ντεμπελέ προσπάθησαν να βάλουν τη μπάλα κάτω και με ταχύτητα να χτυπήσουν την αντίπαλη άμυνα. Ο Μπαπέ ήταν ο πρωταγωνιστής της πρώτης μεγάλης φάσης για τους Γάλλους στο πρώτο μέρος όμως το τελείωμά του δεν βρήκε τον στόχο. Στο 34′ ήταν η Αυστρία αυτή που άγγιξε το 1-0 με τον Μενιάν να γλιτώνει τους Γάλλους από την παραβίαση με εκπληκτική απόκρουση στο σουτ του Μπάουγκαρντνερ. Τρία λεπτά αργότερα και αφού η Αυστρία έφθασε στο γκολ, η Γαλλία βρήκε τη στιγμή της και πέτυχε τον σκοπό της.

Ο Μπαπέ στο 37′ έκανε τη σέντρα στην καρδιά της άμυνας της Αυστρίας. Ο Βέμπερ θέλησε να διώξει όμως η μπάλα βρέθηκε στο κεφάλι του και χωρίς να το θέλει εκείνος την έστειλε στα δίχτυα της ομάδας του. Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με τους «Τρικολόρ» να προηγούνται στο σκορ με 1-0 χάρις το αυτογκόλ του Βέμπερ!

Στο δεύτερο μέρος ο ρυθμός του αγώνα παρέμεινε υψηλός με την Αυστρία να προσπαθεί να κερδίσει μέτρα στο γήπεδο και να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για το γκολ της ισοφάρισης. Η Γαλλία ήταν όμως αυτή που στο 53′ άγγιξε το 2-0. Ο Μπαπέ πέρασε σαν σταματημένους τους αντιπάλους του, βρέθηκε σε θέση τετ α τετ όμως το τελείωμά του ήταν άστοχο. Τεράστια ευκαιρία για την ομάδα του Ντεσάν. Με το σκορ να παραμένει στο εύθραυστο 1-0 οι Αυστριακοί ένιωθαν ικανή να κάνουν τη ζημιά όμως δεν έβρισκαν τη μεγάλη φάση. Από την άλλη πλευρά ο Τουράμ έχασε δύο δικές του στιγμές για το 2-0 με τον Πεντζ να του αρνείται με όμορφες επεμβάσεις το γκολ.

H αγωνία παρέμεινε μέχρι το τέλος! Οι Αυστριακοί πάλεψαν για την ισοφάριση όμως τελικά δεν τη βρήκαν! Η Γαλλία με προίκα το αυτογκόλ του Βέμπερ στο πρώτο μέρος πήραν τη νίκη!

Όμιλος

Ολλανδία 3

Γαλλία 3

Αυστρία 0

Πολωνία 0

 








Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

Exit mobile version