ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ο 16χρονος Γιαμάλ πέρα από την μπάλα, διέπρεψε και στις… σχολικές του εξετάσεις! (pic)
Έβγαλε πρωταθλήτρια Ευρώπης η OPTA, αυτή η εθνική ομάδα σηκώνει το Euro στο Βερολίνο
Μοίρασε δάκρυα η Μπαρτσελόνα – Τέλος για πάντα το «Καμπ Νου» όπως το ξέραμε (vid)
Euro 2024: Η σούμα των ομίλων, τα ρεκόρ κι οι απογοητεύσεις (POD)
Ο Ράτκλιφ σκέφτεται να μετονομάσει το «Ολντ Τράφορντ» – Σφοδρές αντιδράσεις από τον κόσμο!
Επίσημο: Η Ρεάλ αγόρασε τον Χοσέλου για να τον πουλήσει!
Νευράκια… στο Βέλγιο, απαράδεκτος ο προπονητής – «Ντου» στις κάμερες (vid)
Επίσημο: Η λίγκα της Σαουδικής Αραβίας ανέβηκε επίπεδο – Νέα τρελή μεταγραφή… μέσω Ρεάλ (vid)
Οι Βέλγοι δεν φοβούνται την Γαλλία: «Πάμε για πρόκριση! Έχουμε και εμείς ποιότητα» (vid)
Ο Αρτέτα χτυπάει» τον σταρ της Μπαρτσελόνα – Εκεί ποντάρει η Άρσεναλ!
Το χειρότερο τουρνουά του Κριστιάνο – Τα νεύρα πολλά… τα γκολ πουθενά (vid)
Ο Φάμπρεγκας… τρελάθηκε και πάει για μεταγραφή που θα «διαλύσει» την Serie A!
Ο Κβρατσχέλια άφησε την γιορτή για χάρη του Κριστιάνο – Αντίδραση σκέτη… ανατριχίλα (vid)
Το νέο προπονητικό τιμ της Γιουνάιτεντ… τρομάζει – Ο Τεν Χαγκ και η νέα του παρέα!
EURO2024: Τα οκτώ αυτογκόλ στη φάση των ομίλων σε βίντεο… σφηνάκι (vid)
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Λίβερπουλ

Αδημονεί να πιάσει δουλειά ο Σλοτ στη Λίβερπουλ – Όλα όσα είπε στην πρώτη του συνέντευξη

Την πρώτη του συνέντευξη ως προπονητής της Λίβερπουλ παραχώρησε ο Άρνε Σλοτ. Ανυπόμονος να πιάσει δουλειά ο Ολλανδός τεχνικός.

Αδημονεί να πιάσει δουλειά ο Σλοτ στη Λίβερπουλ – Όλα όσα είπε στην πρώτη του συνέντευξη

Ο Άρνε Σλοτ παρουσιάστηκε από τη Λίβερπουλ κι έδωσε την πρώτη του συνέντευξη ως προπονητής της περιγράφοντας τον ενθουσιασμό του που οδήγησε την ομάδα σε μια νέα εποχή. Ο Ολλανδός μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα της Λίβερπουλ στο Προπονητικό Κέντρο της AXA την Τετάρτη για μια ευρεία συζήτηση σχετικά με τον ρόλο που ανέλαβε επίσημα την 1η Ιουνίου, έχοντας φτάσει μετά από τρεις επιτυχημένες σεζόν στη Φέγενορντ.

Κάνε LIKE στη σελίδα του SPORTSKING στο FACEBOOK και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

Ο Σλοτ μίλησε για τη δουλειά του από τότε που ανέλαβε, διαδεχόμενος τον Γιούργκεν Κλοπ, και για το τι φέρνει ο ίδιος και το προπονητικό του επιτελείο στον σύλλογο. Εξέφρασε επίσης αποφασιστικότητα να δημιουργήσει μια ειδική σχέση με τους οπαδούς της Λίβερπουλ, καθώς θέλει να τους ανταμείψει με επιτυχία και μια πλευρά για την οποία θα είναι περήφανη.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Άρνε Σλοτ:

– Συγχαρητήρια και καλώς ήρθατε στο Λίβερπουλ. Μπορείτε να μας πεις πώς νιώθεις αυτή τη στιγμή;

Θα έλεγα γεμάτος ενέργεια λόγω των διακοπών που είχα. Ενθουσιασμένος, ανυπομονώ πραγματικά για τη νέα πρόκληση που είναι μπροστά μου. Βλέπουμε, φυσικά, το γήπεδο προπόνησης, το οποίο είναι φανταστικό, οπότε υπάρχουν πολλά πράγματα που πρέπει να περιμένουμε. Η ομάδα επιστρέφει σε λίγες εβδομάδες και ναι, ανυπομονώ για ένα νέο ξεκίνημα μετά από μια ωραία περίοδο που είχα στη Φέγενορντ.

– Υπήρξε λίγος χρόνος από την ανακοίνωσή σας ως προπονητής της Λίβερπουλ έως τώρα – ήταν σκόπιμη η απόφαση κατά την άποψή σας;

Νομίζω ότι είναι, για μερικούς λόγους. Πρώτα και κύρια, ίσως ο αποχαιρετισμός του Γιούργκεν, που ήταν πραγματικά ξεχωριστός από ότι είδα. Ήταν την ίδια μέρα που έφυγα από τη Φέγενορντ, αλλά είδα μερικά πράγματα και στη συνέχεια υπήρξαν ακόμη μερικοί αποχαιρετισμοί από ό,τι είδα, οπότε νομίζω ότι ήταν δίκαιο για εκείνον και για τον σύλλογο και για τους οπαδούς να περιμένουν λίγο και μετά να μπω.

Πέρα από αυτό, πήγα διακοπές όπως μάλλον καταλαβαίνεις! Και ναι, νομίζω ότι τώρα είναι μια καλή στιγμή για να φτάσω εδώ και να μιλήσω μαζί σας, αλλά ας είμαστε ξεκάθαροι: δεν ξεκινάω σήμερα, έχω ήδη έρθει σε επαφή με μέλη του προσωπικού – από ανθρώπους που εργάζονται εδώ στα νέα μέλη του προσωπικού που έρχονται – και, φυσικά, σχεδόν κάθε μέρα ο Ρίτσαρντ Χιους κι εγώ τηλεφωνούμε ο ένας στον άλλο γιατί πρέπει να μιλήσουμε. Αυτή είναι επίσης μια πολύ σημαντική φάση για τη νέα σεζόν, για να βεβαιωθούμε ότι η ομάδα είναι έτοιμη και πρέπει να παίξουμε στην προετοιμασία. Έτσι, έχουν γίνει πολλά πράγματα, αλλά περισσότερα στο παρασκήνιο και τώρα κάθομαι εδώ μπροστά σας, νομίζω ότι είναι μια καλή στιγμή να το κάνω τώρα για τους λίγους λόγους που μόλις σας έδωσα. Λίβερπουλ

– Σας είναι εύκολο να επανέλθετε στα καθήκοντα μετά τη διάρκεια των διακοπών σας;

Οχι! Δεν νομίζω ότι ένας προπονητής, αν είμαι εγώ ή οποιοσδήποτε άλλος, σβήνει, αλλά έχουν περάσει αρκετές εβδομάδες γιατί θα μπορούσα να κοιτάξω πίσω σε μια πολύ ωραία στιγμή στην πρώην ομάδα μου, τη Φέγενορντ και πραγματικά ανυπομονώ να πάω σε μια ομάδα όπως η Λίβερπουλ. Έτσι, υπήρξαν καλοκαίρια που δεν ήταν τόσο καλά γιατί αυτή είναι και η ζωή ενός πρώην ποδοσφαιριστή και ενός προπονητή, αλλά αυτό το καλοκαίρι ήταν πολύ ωραίο λόγω του γεγονότος ότι άφησα τη Φέγενορντ σε καλό μέρος και είμαι ερχόμενος σε έναν σύλλογο που ο Γιούργκεν άφησε σε καλό μέρος. Λοιπόν, ναι, ήταν ήδη ένα καλό καλοκαίρι.

– Αναφορικά με τον Γιούργκεν, αντικαθιστάς μια εμβληματική φιγούρα και είναι κάποιος που σαφώς θαυμάζεις πολύ…

Ναι. Είμαι 45 τώρα και βλέπω ποδόσφαιρο εδώ και πολύ καιρό και παρακολουθώ πολύ ποδόσφαιρο, και νομίζω ότι αυτή ήταν μια εποχή όπου όλοι κοιτούσαν την πλευρά της Μπαρτσελόνα των Τσάβι,  Ινιέστα και Μέσι και η κόντρα εκεί υπήρχε μεταξύ της Ρεάλ Μαδρίτης με τον Κριστιάνο Ρονάλντο να είναι εκεί.

Και νομίζω ότι όταν αυτό τελείωσε, ο νέος ανταγωνισμός στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο ήρθε λόγω του Γιούργκεν – διηύθυνε τη Λίβερπουλ και ο Πεπ Γκουαρντιόλα, φυσικά, τη Μάντσεστερ Σίτι και νομίζω ότι για όλους όσους αγαπούν το ποδόσφαιρο ήταν μια φανταστική εποχή για να παρακολουθήσουν και οι δύο παίρνουν το καλύτερο ο ένας από τον άλλον. Ναι, έχω δει πολλά παιχνίδια της Λίβερπουλ, πολλά παιχνίδια της Σίτι επίσης, και όταν ζεις στην Ευρώπη, η Premier League είναι ίσως το ωραιότερο πρωτάθλημα που μπορεί να ακολουθήσει. Οπότε, ναι, έχει κάνει τρομερή δουλειά εδώ και είμαι πολύ χαρούμενος με αυτό ως οπαδός, αλλά τώρα ως διάδοχός του έφυγε από τη Λίβερπουλ με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, νομίζω. Λοιπόν, μια πολύ καλή ομάδα, οι οπαδοί είναι επίσης πολύ καλοί, οπότε ανυπομονώ για αυτό.

– Ήταν σημαντικό που μιλήσατε με τον Γιούργκεν;

Ναι. Έκανα το ίδιο στους πρώην συλλόγους μου όταν ξεκίνησα εκεί, αλλά νομίζω ότι αν κάποιος δούλευε σε ένα σύλλογο για εννέα χρόνια και ήταν τόσο επιτυχημένος, θα ήθελες να μάθεις τα πάντα από αυτόν και επίσης θέλεις να μάθεις πράγματα οι παίκτες – αν και πιστεύω ότι είναι επίσης σημαντικό να έχω τη δική μου γνώμη για αυτό. Έτσι, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όλες αυτές τις πληροφορίες που έχει μόνο επειδή τα πήγε τόσο καλά, όχι μόνο όσον αφορά τα αποτελέσματα, αλλά νομίζω ότι όλοι είδαν στον αποχαιρετισμό του αλλά και στα χρόνια πριν από αυτό πόσο δημοφιλής ήταν.

Μου έδωσε περισσότερες από μερικές καλές συμβουλές, αλλά νομίζω ότι αυτό που ξεχώρισε για μένα ήταν ότι ήταν τόσο χαρούμενος για μένα και ότι – και νομίζω ότι το είπε και στα μέσα ενημέρωσης – θα ήταν ο μεγαλύτερος θαυμαστής μου από εδώ και στο εξής γιατί υποστηρίζει τη Λίβερπουλ με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, και αυτό δεν το βλέπεις πολύ συχνά. Λέει λοιπόν πολλά για τον χαρακτήρα του, τον τρόπο που διαχειρίστηκε και αυτή την κατάσταση.

– Είναι σημαντικό να είσαι ο άνθρωπος του εαυτού σου, φυσικά, αλλά από ό,τι γνωρίζουμε υπάρχουν μερικές ομοιότητες ανάμεσα στο στυλ σου και το δικό του, ίσως;

Νομίζω ότι υπάρχουν και νομίζω ότι αυτός είναι και ένας από τους λόγους για τους οποίους μπήκα, γιατί νομίζω ότι ο τρόπος με τον οποίο η Λίβερπουλ με «ανίχνευσε» –δεν είμαι σίγουρος αν αυτή είναι η σωστή λέξη για χρήση– έψαχναν, όχι τον ίδιο ακριβώς τύπο, αλλά νομίζω ότι όταν κάτι είναι επιτυχημένο με έναν συγκεκριμένο τρόπο παιχνιδιού, θα θέλατε να το επεκτείνετε ή να το συνεχίσετε. Αυτός είναι ίσως ένας από τους λόγους που ήρθαν και σε μένα.

Eίναι το στυλ μου, αλλά νομίζω ότι είναι το στυλ πολλών σύγχρονων προπονητών αυτή τη στιγμή: όλοι μας εμπνεύσαμε λίγο λόγω της αντιπαλότητας μεταξύ Σίτι και Λίβερπουλ. Εμπνευστήκαμε όλοι από τον Γκουαρντιόλα και τον Κλοπ και νομίζω ότι σε έναν μεγάλο σύλλογο, στον οποίο δούλεψα και στη Φέγενορντ, είναι ίσως το μόνο στυλ που μπορείς να παίξεις – να έχεις πολύ την μπάλα, να έχεις πολλή ενέργεια και νομίζω επίσης ότι τώρα υπάρχουν συγκρίσεις μεταξύ του συλλόγου που άφησα πίσω και του συλλόγου στον οποίο πρόκειται να δουλέψω τώρα. Και οι δύο οπαδοί λατρεύουν να βλέπουν μια ομάδα που θέλει να κάνει τα πάντα για να κερδίσει ένα παιχνίδι και αν τα πράγματα είναι δύσκολα προσπαθούν να κάνουν τα πάντα για να αλλάξουν το παιχνίδι και νομίζω ότι αυτό έχει γίνει από τη Λίβερπουλ πολλές φορές και νομίζω ότι έχει γίνει από την πρώην μου ομάδα Φέγενορντ πολλές φορές επίσης.

– Είναι μια μεγάλη αλλαγή, αλλά η αλλαγή είναι επίσης συναρπαστική, έτσι δεν είναι;

Είναι, είναι. Φοράω τη νέα φανέλα και, φυσικά, υπάρχει αλλαγή, αλλά πολλά πράγματα είναι ακόμα ίδια. Νομίζω ότι οι παίκτες εξακολουθούν να είναι οι ίδιοι, το οποίο είναι ίσως το πιο σημαντικό πράγμα γιατί, φυσικά, εμείς ως προπονητές τείνουμε μερικές φορές να πιστεύουμε ότι έχουμε μεγάλη επιρροή, την οποία μπορούμε να έχουμε, αλλά τελικά καταλήγουμε στο Παίκτες. Και νομίζω ότι οι οπαδοί είναι ακόμα οι ίδιοι, τόσα πολλά πράγματα είναι ακόμα τα ίδια και ναι, θα προσπαθήσουμε να δουλέψουμε πάνω σε αυτό που άφησε πίσω του ο Jürgen και θα δούμε πολλά παρόμοια πράγματα. Αλλά, φυσικά, φέρνω και τα δικά μου πράγματα στο τραπέζι και νομίζω ότι αυτό είναι και το αναμενόμενο από εμένα. Κλοπ

– Η επίσημη ιδιότητά σας είναι «προπονητής». Τι σημαίνει αυτό για εσάς;

Για μένα είναι φυσιολογικό γιατί έτσι είναι στην Ευρώπη και στην Ολλανδία. Δεν νομίζω ότι υπάρχει μεγάλη αλλαγή μεταξύ ενός προπονητή και ενός προπονητή, απλώς με το να είμαι επικεφαλής προπονητής μπορώ να ασχοληθώ πλήρως με τα πράγματα που θα ήθελα να κάνω. Λοιπόν, δουλέψτε με την ομάδα, προετοιμάστε την ομάδα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, και εγώ και ο Ρίτσαρντ θα συνεργαστούμε όσον αφορά τις μεταγραφές, αλλά όχι μόνο εμείς οι δύο – υπάρχει και ένα μεγάλο παρασκηνιακό προσωπικό που περιλαμβάνεται και σε αυτό. Νομίζω ότι για μένα είναι ο τρόπος που δούλευα πάντα και για μένα είναι ο ιδανικός τρόπος δουλειάς γιατί μπορώ να χρησιμοποιήσω τον περισσότερο χρόνο μου δουλεύοντας με την ομάδα και ο χρόνος που απομένει θα είναι μάλλον λίγος για την οικογένεια και λίγο να μιλήσουμε με τον Ρίτσαρντ για το πώς μπορούμε να ενισχύσουμε την ομάδα. Αλλά έχουμε ήδη μια πολύ δυνατή ομάδα.

– Μπορείς να μας πεις λίγα λόγια για το πότε έγινε πραγματικό ενδιαφέρον της Λίβερπουλ για σένα και υπήρχε η πιθανότητα να αναλάβεις τη δουλειά και εκείνη τη στιγμή που αποφάσισες ότι αυτή ήταν η σωστή κίνηση για σένα;

Νομίζω ότι αυτές οι στιγμές είναι πάντα πολύ ιδιωτικές γιατί κανείς δεν χρειάζεται να το μάθει. Την πρώτη φορά λοιπόν που θα ακούσεις ότι η Λίβερπουλ ενδιαφέρεται για σένα, πρέπει να το κρατήσεις ανάμεσα σε μένα και τη γυναίκα μου. Πάντα ήξερα ότι έπρεπε να είναι ένας φανταστικός σύλλογος για τον οποίο θα άφηνα τη Φέγενορντ, και αυτό ήταν η Λίβερπουλ και το πρωτάθλημα επίσης. Νομίζω ότι πριν από ένα χρόνο ήμουν προς το ενδιαφέρον μερικών ομάδων της Premier League, αλλά αποφάσισα να επεκταθώ στη Φέγενορντ με την ιδέα να μείνω εκεί άλλες δύο σεζόν.

Αλλά μετά από ένα χρόνο, ήρθε η Λίβερπουλ και –όπως μόλις σας είπα για την αντιπαλότητα μεταξύ Σίτι και Λίβερπουλ και τα πολλά παιχνίδια που είδαμε ως ποδοσφαιρόφιλοι– δεν ήταν δύσκολη επιλογή. Αν και, όπως είπα, ήμουν πολύ χαρούμενος στη Φέγενορντ, με τον τρόπο που δουλεύω εκεί με τους οπαδούς, με το επιτελείο, με τους παίκτες. Αλλά αυτή ήταν η δυνατότητα που έπρεπε να πάρω.

– Πώς θα περιγράφατε τον εαυτό σας ως προπονητής;

Όταν μπω τις πρώτες μέρες, την πρώτη εβδομάδα που θα είμαι εδώ, θα είμαι πολύ συγκεντρωμένος στο προπονητικό γήπεδο. Νομίζω ότι υπάρχει το μέρος όπου μπορείτε να επηρεάσετε περισσότερο και πρέπει να επηρεάσετε περισσότερο, γιατί πρέπει να επηρεάσετε τους παίκτες σας, κάτι που είναι κοινό με το [το] μοντέλο παιχνιδιού και το πλάνο παιχνιδιού σας. Και νομίζω ότι αυτό είναι το θέμα – να βρούμε έναν τρόπο παιχνιδιού που να ταιριάζει καλύτερα στους παίκτες και στη συνέχεια να προσαρμοστούμε ίσως λίγο με το σχέδιο παιχνιδιού όπου μπορούμε να κερδίσουμε μερικά πράγματα. Αλλά όλα αυτά είναι τακτική και νομίζω ότι υπάρχει κάτι άλλο στο να είσαι προπονητής ή μάνατζερ ή όπως θέλεις να το πεις και αυτό είναι οι σχέσεις που έχεις με τους ανθρώπους.

Οι σχέσεις που έχω με το επιτελείο μου αλλά και με τους παίκτες, πώς τα πάνε καλά μεταξύ τους και οι σχέσεις μεταξύ προσωπικού και παικτών – και νομίζω ότι αυτό ήταν ένα από τα πράγματα, κοιτάζοντάς το από έξω, όπου ο Γιούργκεν ήταν εξαιρετικός ως εκτός από το στυλ παιχνιδιού. Αυτή είναι μια πρόκληση γιατί είμαι 100 τοις εκατό σίγουρος ότι πολλοί άνθρωποι που είναι ακόμα σε αυτό το κλαμπ εξακολουθούν να τον αγαπούν. Πρέπει να βρούμε έναν τρόπο ώστε ο κόσμος να με συνηθίσει και να συνηθίσει το νέο προσωπικό που έρχεται, και να πάρουμε την ίδια ενέργεια σε αυτό το κτίριο και τελικά στο γήπεδο επίσης γιατί εκεί είναι το θέμα – πρέπει να παίξουμε κατά τη διάρκεια του Παιχνίδια. Αλλά για να παίξουμε εκεί, νομίζω ότι είναι σημαντικό να έχουμε μια καλή ιδέα για το πώς θέλουμε να παίξουμε και μια καλή ενέργεια μέσα στην ομάδα και στους ανθρώπους που εργάζονται στη Λίβερπουλ.

– Φαίνεται ότι παίρνεις πολλές εμπειρίες μάθησης από άλλα αθλήματα. Δεν είναι μόνο το ποδόσφαιρο που σε ενδιαφέρει και τι μπορείς να μάθεις ως προπονητής…

Όχι τακτικά, φυσικά, επειδή αυτά είναι διαφορετικά αθλήματα, αλλά ο τρόπος με τον οποίο ορισμένα αθλήματα χειρίζονται τη διανοητική πλευρά του παιχνιδιού μπορεί να σας βοηθήσει. Και μερικές φορές το χρησιμοποιούσα σε συναντήσεις ομάδων πριν από ένα παιχνίδι, οπότε προσπάθησα να χρησιμοποιήσω παραδείγματα ποδηλασίας ή αυτή τη στιγμή είδαμε το Roland-Garros και είδαμε τον Νόβακ Τζόκοβιτς να κερδίζει σε ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι, και νομίζω Αυτό είναι ένα από τα προσόντα του, ότι μπορεί επίσης να κερδίσει το παιχνίδι όταν δεν του πάει, μπορεί ακόμα να βρει τρόπο να το κερδίσει. Νομίζω ότι αυτά είναι παραδείγματα που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και στους παίκτες. Αλλά ας είμαστε ξεκάθαροι: μιλάμε κυρίως για ποδόσφαιρο και δεν πρόκειται να είναι η κατάσταση που οι παίκτες θα ακούν όλα τα είδη άλλων αθλημάτων. Μερικές φορές το χρησιμοποιώ αλλά μόνο αν το θεωρώ απαραίτητο.

– Είναι μια μεγάλη αλλαγή στο κλαμπ και θα φέρεις μαζί σου το τεχνικό σου προσωπικό, τους προπονητές σου. Μπορείτε να μας πείτε λίγα λόγια για αυτούς, την προσωπικότητά τους και τι θα προσφέρουν σε αυτήν την ομάδα και αυτή τη βάση θαυμαστών στη Λίβερπουλ;

Όπως είπα ήδη, ο Γιούργκεν άφησε τον σύλλογο σε πολύ καλό μέρος, άφησε την ομάδα σε πολύ καλό μέρος. Νομίζω ότι έχουμε πολύ ποιότητα και ο τρόπος που έπαιξαν την περασμένη σεζόν ήταν ήδη εντυπωσιακός, οπότε θα χτίσουμε από εκεί. Φυσικά, θέλεις να πάρεις και μερικούς ανθρώπους μαζί σου γιατί ξέρουν ποιος είσαι, ξέρουν το στυλ παιχνιδιού σου και μπορούν να το μεταφράσουν και στα άλλα άτομα στο επιτελείο. Αλλά αν πάτε σε έναν σύλλογο όπως η Λίβερπουλ, μπορείτε να υποθέσετε –και το έχω ήδη παρατηρήσει– ότι υπάρχουν πολλοί καλοί άνθρωποι που εργάζονται και εδώ. Έτσι, ελπίζουμε να χρησιμοποιήσουμε τους καλύτερους και των δύο κόσμων για να εφαρμόσουμε μερικά πράγματα από εμάς και να χρησιμοποιήσουμε τη γνώση που υπάρχει μέσα σε αυτόν τον σύλλογο ήδη λόγω των εννέα ετών που ο Γιούργκεν και το επιτελείο του δούλευαν εδώ.

Φέρνω τον Σίπκε Χάλσχοφ, ο οποίος είναι βοηθός μου εδώ και μερικά χρόνια στη Feyenoord. Δούλεψα μαζί του πριν από πολύ καιρό, δούλεψα μαζί του και στην Καμπούρ. Ήταν βοηθός του Ρόναλντ Κούμαν και της εθνικής Ολλανδίας, αλλά θα έρθει μαζί μου τώρα από την αρχή. Λίγο μεγαλύτερος από μένα, νομίζω, όχι τόσο αλλά λίγο μεγαλύτερος από μένα. Επειδή δουλεύουμε μαζί για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα, νομίζω ότι και οι δύο ξέρουμε ακριβώς τι θέλουμε όσον αφορά το μοντέλο παιχνιδιού, το στυλ παιχνιδιού – και νομίζω ότι αυτό βοηθάει.

Στη συνέχεια θα φέρουμε έναν προπονητή επιδόσεων, τον Ρούμπεν Πέτερς, ο οποίος θα βοηθήσει εμένα και τον σύλλογο – πώς θα το έθεσα αυτό με αγγλικές λέξεις; – ο τρόπος που εργαζόμαστε στη φυσική πλευρά. Οι τρεις μας δουλέψαμε μαζί στη Φέγενορντ εδώ και τρία χρόνια και ξέρουμε πώς θέλουμε να δουλέψουμε, κάτι που είναι φυσιολογικό. Και μετά, υπάρχει αντικατάσταση και στο δυναμικό των τερματοφυλάκων – φέραμε τον Φαμπιάν Ότε, ο οποίος εργαζόταν στην Γκλάντεμπαχ και είναι ακόμα τώρα με την ομάδα των ΗΠΑ στο Κόπα Αμέρικα.

Αυτές είναι λοιπόν οι πρώτες θέσεις που καλύψαμε και νομίζω ότι ακόμα ψάχνουμε για μία ή δύο άλλες θέσεις. Μόλις είπα στην αρχή της συνέντευξης ότι ο Ρίτσαρντ και εγώ τηλεφωνούμε πολύ ο ένας στον άλλον, όχι μόνο γι’ αυτό αλλά και για τις θέσεις που πρέπει ακόμα να καλύψουμε.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ