ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Μπροστά σε σταυροδρόμι: Η Ίντερ πρέπει να διαλέξει έναν από τους δύο αμυντικούς της!
Επίδειξη δύναμης από τη Μίλαν και κορυφή για τους «Ροσονέρι» (vids)
Η Παρί μετέτρεψε το ντέρμπι σε «περίπατο» με τριάρα! (vids)
Από την κόλαση στον… θρίαμβο η Ντόρτμουντ κόντρα στη Μπόχουμ!
Κάνει… όνειρα ο Ντεστ: «Στο πρώτο μου El Clasico είχα στο “τσεπάκι” μου τον Βινίσιους»
Ο Αλόνσο αναγνωρίζει τη τεράστια σημασία του ματς κόντρα στην Μπάγερν!
Ακόμη ένα γκολ από τον Κριστιάνο: Ολοένα και πιο κοντά στα 1000! (vid)
Ποστέκογλου για Τεν Χαγκ: «Είναι μεγάλος προπονητής… Τιμή μας που βρίσκεται στην Αγγλία»
Φλικ για Κουντέ: «Δεν το έχω ξανασυναντήσει αυτό το πράγμα! Απορώ πως το κάνει»
Βαριά λόγια από Ενρίκε για Μπαρτσελόνα: «Όσο ήταν ο Τσάβι η ομάδα έπαιζε σαν την… Εϊμπάρ»
Η Μίλαν «γλέντησε» την Τσέλσι – Ζητούσε τρελό ποσό για τον… φύλακα της!
Σίτι: Οδεύει για… νέα γκέλα – Νέα ηχηρή απουσία ενόψει Νιούκαστλ!
Ο Αρτέτα χαμογελάει ξανά: Ευχάριστα νέα με Μερίνο!
Η Ατλέτικο ακύρωσε την συναυλία της… hot τραγουδίστριας – Δήλωσε πως είναι οπαδός της Ρεάλ (pic)
Τους γράφει όλους στα… φρύδια του ο Αρτέτα: «Δεν με νοιάζει η κριτική, με νοιάζουν οι κούπες!»
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
EURO 2024

Viva Portugal! (vids)

Η Πορτογαλία δυσκολεύτηκε αρκετά, όμως, νίκησε 2-1 την Τσεχία με γκολ στο 90' από τον Κονσεϊσάο και έτσι ξεκίνησε ιδανικά το Εuro!

Viva Portugal! (vids)

Η Πορτογαλία ήταν καλύτερη. Ήταν αυτή που είχε το πάνω χέρι και γενικότερα τις περισσότερες ευκαιρίες για να έχει ένα εύκολο -σχετικά- βράδυ κόντρα στην Τσεχία.

Αλλά μάλλον θα ήταν… βαρετό για τον Κριστιάνο Ρονάλντο και την παρέα του. Και έτσι παραλίγο να βάλουν τα χέρια τους και να βγάλουν τα μάτια τους. Οι Πορτογάλοι νίκησαν στο 90′ με σκορ 2-1 την Τσεχία και έτσι ξεκίνησαν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την πορεία τους στα γήπεδα της Γερμανίας.

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο έγραψε ιστορία σε αυτό το ματς! Μιας και έγινε ο μοναδικός παίκτης που έχει αγωνιστεί ποτέ σε έξι συνεχόμενα Euro!

ΤΟ ΜΑΤΣ:

Η Πορτογαλία ήταν αυτή που είχε την υπεροχή των κινήσεων. Την κατοχή της μπάλας και έδειξε από τα πρώτα λεπτά ότι θα προσπαθήσει να κάνει τη ζωή και το έργο της Τσεχίας όσο πιο δύσκολο γίνεται! Με… μαέστρο τον Βιτίνια οι Πορτογάλοι ήταν αυτοί που προσπαθούσαν να βγουν μπροστά και γενικά να βρουν τρόπο να εκμεταλλευτούν από την μία την εμπειρία του Κριστιάνο Ρονάλντο και από την άλλη την ταχύτητα του Λεάο.

Αυτό, όμως, μόνο απλό ή εύκολο δεν ήταν. Η Τσεχία είχε διπλή ζώνη άμυνας και έχοντας δώσει χώρο στην Πορτογαλία έδειχνε ότι δύσκολα θα μπορούσε να δεχτεί γκολ. Και έτσι ήταν. Η Πορτογαλία όσο και αν γυρνούσε την μπάλα πάσα- πάσα από τη μία πλευρά του γηπέδου στην άλλη δεν μπορούσε να βρει τον χώρο και τον χρόνο για κάποια μεγάλη τελική προσπάθεια. Η καλύτερη ήταν όταν ο Κριστιάνο με ένα ωραίο «τακουνάκι» έδωσε την ευκαιρία στον Βιτίνια για να σκοράρει, όμως, το σουτ του βρήκε πάνω σε σώματα. Έτσι το πρώτο μέρος τελείωσε με 0-0.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Πορτογαλία ξεκίνησε ακόμα πιο ορεξάτα και μεγαλύτερη δύναμη και αποφασιστικότητα στις κινήσεις της. Η Τσεχία, όμως, είχε κλειστεί πολύ καλά πίσω και έδειχνε ότι δύσκολα θα δεχόταν γκολ. Σαν να μην έφτανε αυτό για τους Ίβηρες είδαν την Τσεχία να κάνει το 1-0 με απίθανο σουτ του Προβόντ στο 62′. Αυτή ήταν η τρίτη τελική για τους Τσέχους σε εκείνο το σημείο με την Πορτογαλία ως τότε να έχει 14 και άλλα 11 κόρνερ.

Η απάντηση από την Πορτογαλία δεν άργησε να έρθει και ήταν στο 69′. Αλλά με μία δόση τύχης, αφού μετά από καραμπόλα η μπάλα βρήκε στον Χράνατς και έτσι έγινε το 1-1. Η Πορτογαλία δεν σταμάτησε να πιέζει και να προσπαθεί να βρει τον Κριστιάνο. Κάτι που συνέβη στο 87′. Ο έμπειρος φορ πήρε την κεφαλιά, η μπάλα χτύπησε στο δοκάρι της Τσεχίας με τον Ζότα στην επαναφορά να σκοράρει. Αλλά το τέρμα του δεν μέτρησε ποτέ, αφού στην αρχή της φάσης ο Κριστιάνο ήταν ακάλυπτος.

Οι αλλαγές της Πορτογαλίας έμελλε να παίξουν σημαντικό ρόλο με τον Κονσεϊσάο στο 91′ από κοντά να «γράφει» το 2-1 που έμεινε ως το τέλος, μετά από μεγάλο λάθος της άμυνας της Τσεχίας.
















Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ