Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Η Γερμανία… χαμογελάει, έστω και στραβά! (vid)
EURO 2024

Η Γερμανία… χαμογελάει, έστω και στραβά! (vid)

Η Ελβετία ήταν πολύ κοντά σε μία μεγάλη και ιστορική νίκη κόντρα στη Γερμανία, αλλά, ο Νίκλας Φούλκουργκ στο 92' έκανε το 1-1.

24.06.2024 | 00:03

Η Γερμανία έχει πολλούς ποιοτικούς παίκτες. Πολλούς αστέρες. Αλλά και μερικούς αφανείς ήρωες. Ένας από αυτούς είναι ο Νίκλας Φούλκουγκ. Ο σέντερ φορ της Μπορούσια Ντόρτμουντ και των «πάντσερ», που είναι γνωστός για το…κακό χαμόγελό του, πέρα από την εκτελεστική του ικανότητα, ήταν αυτός που έκανε το 1-1 και έσωσε το αήττητο της Γερμανίας στο 92′ στο τρίτο ματς του πρώτου ομίλου, κόντρα στην Ελβετία.

ΤΟ ΜΑΤΣ:

Από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης η Γερμανία ήταν εκείνη που είχε την μπάλα περισσότερη ώρα στα πόδια της. Από την άλλη η Ελβετία ήταν πολύ καλά οργανωμένη από τη μέση και πίσω, αφήνοντας έξυπνα χώρους για τους Γερμανούς, όπου με τους Γκουντογκάν και Κρόος προσπαθούσαν να βγουν γρήγορα μπροστά.

Κάτι που φαινόταν εύκολο. Αλλά δεν ήταν τόσο. Μιας και ο Τζάκα μαζί με την υπόλοιπη μεσαία γραμμή των Ελβετών έβαλαν δύσκολα στα «πάντσερ», όπου σημείωσαν γκολ στο 16′ με τον Άντριχ. Αλλά αυτό δεν μέτρησε ποτέ, μιας  και στην αρχή της φάσης υπήρχε φάουλ του Μουζιάλα, ο οποίος έπεσε άτσαλα πάνω στον Άιμπισερ. Η αντίδραση της Ελβετίας ήταν άμεση. Οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που σκόραραν στο 28′ με τον Εντόι που έβαλε την ομάδα του μπροστά στο σκορ.

Από εκεί και πέρα ήταν πιο εύκολο για τους Ελβετούς να κυκλοφορήσουν την μπάλα, να βγάλουν αντεπιθέσεις και γενικότερα να βάλουν δύσκολα στους Γερμανούς που ναι μεν είχαν την κατοχή της μπάλας, αλλά, δεν μπορούσαν με τίποτα να απειλήσουν την εστία του Ζόμερ. Οι Γερμανοί στον κενό χώρο έδειξαν ότι είχαν θέμα να αντιμετωπίσουν τον Εντόι, όπου σημείωσε και δεύτερο γκολ αλλά για πολύ λίγο δεν μέτρησε ποτέ.

Έτσι, η Γερμανία δεν σταμάτησε να πιέζει για να πάρει ό,τι καλύτερο μπορούσε από την εν λόγω αναμέτρηση. Ο Νάγκελσμαν έκανε όσο μπορούσε πιο επιθετική την ομάδα του με τις αλλαγές που πραγματοποίησε. Μία από αυτές σημείωσε το γκολ για το 1-1. Ο Φούλκουργκ βρέθηκε στο σωστό μέρος, τη σωστή στιγμή και έτσι με δυνατή κεφαλιά νίκησε στο 92′ από κοντά τον -μέχρι εκείνη την ώρα ανίκητο- Ζόμερ για το 1-1 που έμεινε μέχρι και το τελευταίο σφύριγμα του Ορσάτο.
















Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

Exit mobile version