Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Για τα… θηρία τα «λιοντάρια» του Σαουθγκέιτ! (vids)
EURO 2024

Για τα… θηρία τα «λιοντάρια» του Σαουθγκέιτ! (vids)

To κακό... τρίτωσε για την Αγγλία που με ακόμη μία μέτρια εμφάνιση πήρε την ισοπαλία (0-0) κόντρα στη Σλοβενία και τερμάτισε πρώτη!

25.06.2024 | 23:54

Η Αγγλία ξεκίνησε ως το μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση του Euro 2024. Λογικό. Στη θεωρία. Μιας και τα «λιοντάρια» για πρώτη φορά μετά από χρόνια έχουν τόσο ταλέντο, σε τόσες θέσεις! Στην… πράξη υπήρχε ένα θέμα.

Οι Άγγλοι όχι μόνο δεν παίζουν επιθετικό ποδόσφαιρο. Αλλά βαρετό. Τα αρνητικά σχόλια είναι ολοένα και περισσότερα. Όπως συνέβη και στο 0-0, για την τελευταία αγωνιστική του ομίλου, κόντρα στη Σλοβενία.

Οι παίκτες του Γκάρεθ Σαουθγκέιτ είχαν ελάχιστες καλές στιγμές, ελάχιστα σουτ, προς την εστία του Γιαν Όμπλακ που ήταν σχετικά χαλαρός με τα «λιοντάρια» να δείχνουν ότι είναι… γατάκια, αλλά ακόμα και έτσι πέρασαν ως πρώτοι στην επόμενη φάση. Πρώτη φορά στην ιστορία της η Σλοβενία πέρασε στα νοκ- άουτ του Euro.

TO ΜΑΤΣ:

Από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης έγινε σαφές ένα πράγμα. Ότι ο ρυθμός θα είναι πολύ αργός και η Αγγλία θα είναι εκείνη που θα έχει την μπάλα στα πόδια της. Όπως και συνέβη.

Η Σλοβενία είχε σκοπό να παίξει φουλ άμυνα και κυρίως για να πάρει τον βαθμό της ισοπαλίας. Κάτι που έκανε ακόμη πιο δύσκολο το έργο των ποδοσφαιριστών του Σαουθγκέιτ. Οι αυτοματισμοί ήταν ελάχιστοι με τον Φόντεν να παίρνει περισσότερο την μπάλα στα πόδια του σε σχέση με άλλες φορές και σε άλλα παιχνίδια. Αυτό, όμως, δεν βοήθησε σημαντικά τα «λιοντάρια», ώστε να απειλήσουν την εστία του Όμπλακ.

Στο 20′ ήταν η στιγμή να σηκωθούν οι Άγγλοι από τις θέσεις τους. Και αυτό γιατί οι επιθετικοί τους συνδυάστηκαν άμεσα και γρήγορα. Αλλά το τέρμα του Σάκα δεν μέτρησε ποτέ, μιας και ο Φόντεν ήταν σε θέση οφσάιντ. Στο δεύτερο ημίχρονο ο Σαουθγκέιτ έβαλε στη θέση του Γκάλαχερ τον Μαϊνού, δείχνοντας ότι θέλει να κάνει την ομάδα του πιο επιθετική και πιο γρήγορη. Αλλά πέρα από ένα δυνατό πρώτο δεκάλεπτο και ο μέσος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ βυθίστηκε μέσα στη μετριότητα των άλλων.

Ο Πάλμερ έφερε ένταση και μία φρέσκια πνοή στο παιχνίδι των Άγγλων, μπαίνοντας στη θέση του Σάκα. Ο σούπερ σταρ της Τσέλσι κέρδισε μερικές προσωπικές μονομαχίες, αλλά ως εκεί. Το 0-0 έμεινε ως το τέλος με τους παίκτες του Σαουθγκέιτ να γνωρίζουν τις έντονες αποδοκιμασίες από το κοινό τους και τους Σλοβένους να παίρνουν μία ιστορική πρόκριση, αφού για πρώτη φορά στην ιστορία τους θα παίξουν στα νοκ- άουτ του Euro.













Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

Exit mobile version