ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Λαουτάρο: «Ζωτικής σημασίας το να σκοράρω αλλά κάνω ό,τι χρειάζεται η Ίντερ»
Μπάγερν – Λεβερκούζεν: Ουδεμία νικήτρια στο Μόναχο, μα μια άξιζε τη νίκη
«Κατασπάραξε» τους «Λύκους» και… πάτησε κορυφή η Λίβερπουλ
Στην κορυφή η Γιουβέντους: Κυρία στη Γένοβα με τριάρα και διπλό Βλάχοβιτς (vid)
Γουλβς – Λίβερπουλ: Έχασαν τα άχαστα Σζομποσλάι και Σαλάχ, γκολ και… χαζομάρα ο Κονατέ! (vid)
Ολυμπιακός: Επίσημο του Γιαζίτσι! (pics)
Παίκτης της Τσέλσι για Πάλμερ: «Είσαι μέτριος και… τίποτα παραπάνω» (pic)
Μπάγερν Μονάχου – Λεβερκούζεν: Γκολάρες οι μέσοι Άντριχ και Πάβλοβιτς, 1-1 το ντέρμπι (vids)
«Κόλλησε» την μπάλα ο Μουζιάλα και… ξεχαρβάλωσε για πλάκα την άμυνα της Λεβερκούζεν! (vid)
Όσιμεν… μαγεία και γκολ σκέτη αλητεία! (vid)
Έτσι ο γίγαντας Τροσάρ έγραψε happy end στο παραμύθι με την… πονηρή αλεπού! (vid)
Στην Άρσεναλ αρέσουν τα θρίλερ, αλλά πιο πολύ η… κορυφή! (vid)
Σημαιοφόρος και… 4ασφαιρος Πάλμερ οδηγεί την ωραία Τσέλσι (vid)
Πάλμερ: Πιο καυτός και συνάμα ψυχρός εκτελεστής με ρεκόρ στην ιστορία της Premier League!
Ξανά ο Τζάστιν πληγώνει την Άρσεναλ, γκολάρα στο «Έμιρεϊτς» και 2-2 (vid)
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Home Page

Silent…(S)pain! (vid)

Η Ισπανία, χωρίς να εντυπωσιάσει, κατάφερε να νικήσει με σκορ 1-0 την Αλβανία και να τερματίσει πρώτη και καλύτερη!

Silent…(S)pain! (vid)

Η Ισπανία για την ώρα έχει παίξει το καλύτερο ποδόσφαιρο στα γήπεδα της Γερμανίας στο Euro 2024. Το πιο απλό, το πιο επιλβητικό και το πιο εντυπωσιακό. Ωστόσο, στο ματς με την Αλβανία οι «φούριας ρόχας» έπαιξαν τόσο… όσο. Απλά και λιτά. Περιεκτικά!

Έτσι, χωρίς πολλά- πολλά επικράτησαν με σκορ 1-0 χάρη στο γκολ που σημείωσαν με τον Φεράν Τόρες και έτσι τερμάτισαν στην πρώτη θέση, δίνοντας παράλληλα πολλές ανάσες σε παίκτες που το είχαν ανάγκη.

Η Αλβανία αποκλείστηκε, όμως, το πάλεψε ως το τέλος και έτσι τερμάτισε στο Euro με μόλις έναν βαθμό!

ΤΟ ΜΑΤΣ:

Μπορεί η Ισπανία να παρατάχθηκε με τα… δεύτερα, όμως αυτό δεν την εμπόδισε να παρουσιαστεί απόλυτα σοβαρή στον αγωνιστικό χώρο και να πάρει τα ηνία της αναμέτρησης. Στο 12′ ο Στρακόσια σταμάτησε την κεφαλιά του Μερίνο, όμως ένα λεπτό μετά ο Ντάνι Όλμο έκανε την κάθετη μπαλιά και ο Φεράν Τόρες πλάσαρε με το αριστερό στην κίνηση, βάζοντας μπροστά στο σκορ την «Ρόχα».

Το ματς δεν είχε φάσεις και καλό ρυθμό, όμως παρά την έλλειψη κινήτρου η Ισπανία είχε την κατοχή και τον έλεγχο, με τους Αλβανούς να μην έχουν τρόπο να πλησιάσουν με αξιώσεις την αντίπαλη περιοχή. Η μεγάλη ευκαιρία για το δεύτερο γκολ ήρθε στο 36′, με τον Όλμο να προσπαθεί να σουτάρει μέσα από την περιοχή, αλλά τον Τζιμσίτι να του βάζει την κόντρα.

Στο 41′ ο Φεράν Τόρες έστειλε την μπάλα λίγο άουτ με κεφαλιά από σέντρα του Γκριμάλδο, ενώ τρία λεπτά μετά ο Μερίνο πλάσαρε πολύ άστοχα μέσα από την περιοχή. Στην τελευταία καλή στιγμή του ημιχρόνου, ο Ασλάνι έκανε ένα πολύ δυνατό σουτ από μακριά, με τον Ράγια να μπλοκάρει με διπλή προσπάθεια.

Οι Ισπανοί μπήκαν καλύτερα και στο δεύτερο μέρος, με τον Χοσέλου να προσπαθεί να σκοράρει με υπέροχο τελείωμα στο 47′ αλλά να στέλνει την μπάλα λίγο άουτ. Σταδιακά οι Αλβανοί ανέβηκαν, πήραν μέτρα στο γήπεδο και προσπάθησαν να βρουν γκολ ισοφάρισης, ώστε να μείνουν… ζωντανοί στο κόλπο της πρόκρισης.

Οι Ίβηρες βέβαια εξακολουθούσαν να έχουν τον έλεγχο, όμως στο 64′ ο Μπρόγια βρέθηκε σε θέση βολής μετά από έξυπνη εκτέλεση φάουλ, αναγκάζοντας τον Ράγια σε τεράστια επέμβαση στο τελείωμά του. Στο 77′ προσπάθησε και ο Ασλάνι να απειλήσει με σουτ λίγο έξω από την περιοχή, στέλνοντας πάντως την μπάλα άουτ.

Στα τελευταία λεπτά η Αλβανία πίεζε ολοένα και περισσότερο για ένα γκολ που θα έβαζε φωτιά στο παιχνίδι και γενικότερα θα έδινε νέο ενδιαφέρον στις ελπίδες των Αλβανών για πρόκριση στην επόμενη φάση. Ωστόσο, ο Ράγια ήταν σε πολύ καλή κατάσταση και όσες φορές χρειάστηκε να σταματήσει τους αντιπάλους του το έκανε με απόλυτη επιτυχία. Όπως στη φάση του Μπρόχα στο 90′.

Έτσι, το 1-0 έμεινε ως το τέλος με την Ισπανία να κάνει το απόλυτο και να παίρνει την τρίτη της νίκη σε ισάριθμους αγώνες στη φάση των ομίλων του Euro 2024.










Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ