Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
H Γεωργία έβαλε τα… γυαλιά στην Πορτογαλία και έγραψε ιστορία! (vids)
EURO 2024

H Γεωργία έβαλε τα… γυαλιά στην Πορτογαλία και έγραψε ιστορία! (vids)

Η Γεωργία πήρε μία μεγάλη και ιστορική νίκη στους ομίλους του Euro, επικρατώντας 2-0 της Πορτογαλίας και περνώντας στα νοκ- άουτ.

26.06.2024 | 23:54

Η Πορτογαλία την είχε κάνει ήδη τη… δουλειά της. Το μόνο που έλειπε ήταν αν θα μέτραγε ισάριθμες νίκες σε ισάριθμα ματς. Ωστόσο, η Γεωργία έπαιζε το τελευταίο της χαρτί και είχε σκοπό να κάνει all in. Και τα κατάφερε!

Το σύνολο του Βίνι Σανιόλ πήρε την πρώτη του νίκη στην ιστορία του σε Euro, επικρατώντας με σκορ 2-0 των Ιβήρων και έτσι θα συνεχίσουν από κοινού στα νοκ- άουτ της διοργάνωσης!

ΤΟ ΜΑΤΣ:

H αναμέτρηση δεν θα μπορούσε να ξεκινήσει καλύτερα για τη Γεωργία. Ένα κλέψιμο στη μεσαία γραμμή από τον Μικαουτάτζε και ένα ιδανικό τελείωμα από τον Κβαρατσκέλια ήταν αρκετά, ώστε η Γεωργία να πάρει το προβάδισμα στο 2-0 και να δείξει στην Πορτογαλία τα… δόντια της. Από εκεί και πέρα οι παίκτες του Σανιόλ έδειξαν ότι πέρα από πολύ καλοί στη επίθεση είναι ικανοί και όταν δεν έχουν την μπάλα στα πόδια τους. Δηλαδή σε κατάσταση άμυνας.

Οι Πορτογάλοι, έχοντας πολλές αλλαγές, έδειξαν ότι ήταν κάπως μονότονοι στο θέμα της ανάπτυξής τους με τον Κονσεϊσάο να χάνει πολλές φορές την μπάλα, αρκετές μονομαχίες και γενικότερα οι σέντρες του να είναι εκτός τόπου και χρόνου. Άστοχες ήταν και οι επιλογές του Φέλιξ του ή του Πέδρο Νέτο που δεν μπορούσαν με κανέναν τρόπο να αξιοποιήσουν την εμπειρία και το ταλέντο του Κριστιάνο Ρονάλντο, ο οποίος μετά από μερικά δυνατά μαρκαρίσματα είχε νεύρα και αυτό έβγαινε προς τα έξω.

Μία από τις καλύτερες στιγμές της Πορτογαλίας ήρθε από τα πόδια του σούπερ σταρ της Αλ Νασρ όταν από απόσταση 30 μέτρων με απευθείας εκτέλεση φάουλ έφτασε πολύ κοντά στο να νικήσει τον κίπερ της Γεωργίας. Όμως, αυτό δεν συνέβη. Η Γεωργία ήταν αρκετά επικίνδυνη στις αντεπιθέσεις της, όμως, ο Νταλότ ήταν εκεί που έπρεπε τις περισσότερες φορές. Έτσι, το πρώτο ημίχρονο έληξε με το σκορ υπέρ της Γεωργίας. 1-0.

Στο δεύτερο μέρος η Πορτογαλία συνέχισε να έχει την κατοχή. Παρόλα αυτά οι Γεωργιανοί έδειχναν να το θέλουν πιο πολύ και να μπαίνουν πολύ πιο δυνατά στις περισσότερες φάσεις και εν τέλει να βγαίνουν νικητές σε αυτές. Το γλυκό… έδεσε για την Πορτογαλία όταν ο Σίλβα υπέπεσε σε πέναλτι, όπου εκτέλεσε ο Μικαουτάτζε εύστοχα για το 2-0 στο 57′. Η Πορτογαλία από εκεί και πέρα έκανε μερικές αλλαγές. Ωστόσο, καμία από αυτές δεν τη βοήθησε σημαντικά και ζωτικά με το 2-0 να μένει ως το τέλος για τη Γεωργία που πήρε μία σημαντική και ιστορική νίκη κόντρα στην Πορτογαλία.
















Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

Exit mobile version