ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
«Λύγισε» ο Κριστιάνο: Έβαλε τα κλάματα μετά το χαμένο πέναλτι! (pics/vid)
Don’t CR7 for me Portugal! (vid)
Ηρωικό STOP του Όμπλακ στον Κριστιάνο: Του έπιασε πέναλτι! (vid)
Κριστιάνο, από εκεί κάποτε… ζωγράφιζες: Η χαμένη ευκαιρία του Πορτογάλου! (vid)
Φάουλ… ρουκέτα από τον Κριστιάνο: Αλλά και πάλι δεν σκόραρε! (vid)
Όλη η Ευρώπη γελάει με το… θέατρο του Σπόραρ: Έκανε σαν να τον πυροβόλησαν! (vid)
Να ‘χαμε χίλια μάτια για τα μαγικά του Κριστιάνο! (vid)
Ο Κιελίνι «μηδένισε» τη Γαλλία με την ατάκα του: «Καλύτερος επιθετικός τους τα… αυτογκόλ»
Η τύχη και ο Κόλο Μουανί έστειλαν… αδιάβαστο το Βέλγιο! (vid)
Με σάλιο και υπομονή, στους «8» η Γαλλία με Κολό Μουανί (vid)
Τάκλιν για Όσκαρ από τον Ερναντές που πανηγυρίστηκε σαν… γκολ! (vid)
Γαλλία – Βέλγιο: Στις εξέδρες ο Πολ Πογκμπά, χαμός από τους συμπατριώτες του (pic)
Μας άφησε… παγωτό ο Νεϊμάρ: «Μπαπέ καλύτερος από Ανρί και Φίγκο»
Ολόκληρη Adidas άλλαξε το σήμα της για χάρη του Μπέλινγχαμ! (pic)
Δεν σεβάστηκαν τίποτα οι Βέλγοι: Άγριο «κράξιμο» στον εθνικό ύμνο της Γαλλίας! (vid)
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
EURO 2024

Ανέλαβε την ευθύνη του κάζου ο Σπαλέτι, αλλά ψάχνει και δικαιολογίες

Ο Λουτσιάνο Σπαλέτι πήρε το μερίδιο της ευθύνης που του αναλογεί για το 2-0 από την Ελβετία, όμως αναζήτησε και δικαιολογίες...

Ανέλαβε την ευθύνη του κάζου ο Σπαλέτι, αλλά ψάχνει και δικαιολογίες

Ο Λουτσιάνο Σπαλέτι άφησε να εννοηθεί ότι η έλλειψη χρόνου για να προετοιμαστεί για το EURO 2024 του έκανε «δύσκολο» το έργο ώστε να πάρει το καλύτερο από την Ιταλία και δεν επιβεβαίωσε αν θα παραμείνει στην τεχνική της μετά τον αποκλεισμό. Οι «Ατζούρι» ήταν σε μεγάλο βαθμό απογοητευμένοι σε όλη τη διοργάνωση και αποκλείστηκαν στον γύρο των 16 από την Ελβετία, που γνώρισαν την ήττα 2-0 στο Βερολίνο με τα γκολ των Ρέμο Φρόιλερ και Ρούμπεν Βάργκας.

Κάνε LIKE στη σελίδα του SPORTSKING στο FACEBOOK και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

«Μπορούμε να εξηγήσουμε το τέλος πώς ξεκινήσαμε το παιχνίδι, ο ρυθμός ήταν πολύ χαμηλός σε όλη τη διάρκεια και αν δεν κρατήσεις την μπάλα, το επίπεδο ποιότητας πέφτει. Υποφέραμε μερικά άτομα που είχαν πολύ διαφορετικό ρυθμό από τον δικό μας. Ωστόσο, αν είναι αυτός ο ρυθμός, γίνεται δύσκολο να μιλήσουμε για οτιδήποτε άλλο», είπε ο Σπαλέτι στο Sky Sport Italia.

Διαβάστε επίσης: Τα… όργια του Βάργκας κόντρα στους Ιταλούς

«Στο προηγούμενο παιχνίδι, είπα ότι μάλλον δεν τους έδωσα χρόνο να ανακάμψουν και να αλλάξουν αρκετά ώστε να φέρουν οξύτητα στην ομάδα. Άλλαξα σήμερα για να φέρω νέα πόδια, αλλά η ένταση του αγώνα είχε την ίδια ανταπόκριση – ήμασταν κάτω από το επίπεδο της αντίπαλης ομάδας», είπε αρχικά ο Ιταλός προπονητής.

Οι δικαιολογίες του Σπαλέτι:

Ο Σπαλέτι είχε δοκιμάσει την άμυνα των τριών παικτών κατά καιρούς, αλλά σήμερα επέστρεψε στους τέσσερις, ακόμη και απέναντι σε μια ελβετική ομάδα που έπαιζε 3-4-3. «Είναι δύσκολο να μιλάς για συστήματα όταν παίζεις σε αυτό το επίπεδο. Εάν έχετε μια άμυνα τριών ατόμων, ίσως έχετε περισσότερο ρυθμό κάτω από τα φτερά, αλλά στη συνέχεια όταν αμύνεστε έχετε πέντε, ώστε να ανοίγει ακόμα περισσότερος χώρος για να περάσουν και να κολλάτε περισσότερο πίσω.

Αυτή η εμπειρία, αυτή η εξάλειψη εξακολουθεί να μας δίνει ενδείξεις για τα πράγματα που πρέπει οπωσδήποτε να αλλάξουμε. Πρέπει να κινηθούμε πιο γρήγορα, γιατί αυτό κάνει τη διαφορά στις αποστάσεις που πρέπει να διανύσετε. Θα μπορούσαμε να τα πάμε καλύτερα, ειδικά όσον αφορά αυτό που εκφράσαμε σήμερα και απέναντι στην Ισπανία. Ωστόσο, όταν αντιμετωπίζεις ομάδες που πάνε καλά, γίνεται πολύ δύσκολο αν δεν πάρεις τον έλεγχο του παιχνιδιού.




Η έλλειψη ρυθμού είναι επίσης ένα από τα χαρακτηριστικά του αποκλεισμού μας. Δεν έχουμε πολλούς παίκτες που να έχουν αυτή την ποιότητα να μπορούν να τρέχουν δυνατά. Τώρα όλοι κάνουν αυτό το υψηλό πρέσινγκ και τις επιθετικές κινήσεις για να κερδίσουν αμέσως την μπάλα πίσω. Αν δεν «καθαρίσεις» την μπάλα μέσα σε δύο ή τρεις πάσες, θα δυσκολευτείς, καθώς συνωστίζονται όλοι γύρω σου.

Τώρα στο μέλλον πρέπει να κοιτάξουμε γύρω μας και να βρούμε μερικούς παίκτες με διαφορετικά χαρακτηριστικά που μπορούν να το κάνουν αυτό».

Ο Σπαλέτι ρωτήθηκε αν θα συζητήσει το μέλλον με τον πρόεδρο της FIGC, Γκαμπριέλε Γραβίνα, ο οποίος ήταν στις εξέδρες, καθώς η Ιταλία πρέπει τώρα να αρχίσει να προετοιμάζεται για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2026. «Η ευθύνη είναι πάντα στον προπονητή, καθώς παίρνω τις αποφάσεις. Η Γραβίνα πάντα συμπεριφερόταν πολύ καλά μαζί μου, επαγγελματικά, θα τα πούμε και θα δούμε τι έχουμε να πούμε μεταξύ μας. Όλοι οι προπονητές είναι υπεύθυνοι για τα αποτελέσματα που παίρνουμε στο γήπεδο».

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ