Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Επίσημο: Παρελθόν από την Τσέλσι ο Ζίγιες!
Τσέλσι

Επίσημο: Παρελθόν από την Τσέλσι ο Ζίγιες!

Ο Χακίμ Ζϊγιες αποτελεί και επίσημα παρελθόν από την Τσέλσι, καθώς ανακοινώθηκε από τη νέα του ομάδα.

29.06.2024 | 12:36

Η Γαλατασαράι ολοκλήρωσε τη μεταγραφή του Χακίμ Ζιγιές από την Τσέλσι. Ο Ζίγιες, ο οποίος αρχικά εντάχθηκε στη Γαλατασαράι με τη μορφή δανεισμού για μια ολόκληρη σεζόν τον Αύγουστο του 2023, είχε σημαντική επίδραση κατά τη διάρκεια του δανεισμού του, σημειώνοντας οκτώ γκολ και βοηθώντας την τουρκική ομάδα να εξασφαλίσει την κατάκτηση του Πρωταθλήματος.

Κάνε LIKE στη σελίδα μας στο FACEBOOK και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

Σε ανακοίνωσή της, η Γαλατασαράι επιβεβαίωσε: «Η οριστική μεταγραφή του επαγγελματία ποδοσφαιριστή Χακίμ Ζίγιες πραγματοποιήθηκε χωρίς οικονομική επιβάρυνση, καθώς πληρούνται οι προϋποθέσεις για την ελεύθερη υπογραφή του που υπήρχαν στην προσωρινή συμφωνία μεταγραφής». Στην ανακοίνωση αναφέρονται αναλυτικά οι οικονομικοί όροι του συμβολαίου του παίκτη, αποκαλύπτοντας ότι θα κερδίζει καθαρές εποχικές αποδοχές ύψους 2.850.000 ευρώ για τη σεζόν 2024-2025, ενώ το ίδιο ποσό θα ισχύει και για την περίοδο 2025-2026, εφόσον ενεργοποιηθεί η οψιόν επέκτασης.

Ο Ζίγιες άφησε την Τσέλσι για τη Γαλατά

Η Τσέλσι είχε αρχικά αποκτήσει τον Μαροκινό εξτρέμ από τον Άγιαξ έναντι 34 εκατομμυρίων λιρών το 2020. Παρά την επίτευξη σημαντικών επιτυχιών με την Τσέλσι, συμπεριλαμβανομένης της κατάκτησης του UEFA Champions League, ο παίκτης  δεν μπορούσε να διατηρήσει σταθερά καλές αποδόσεις και έτσι βρισκόταν συχνά στον πάγκο, ειδικά υπό τις οδηγίες του Γκράχαμ Πότερ. Μάλιστα, βρέθηκε πολύ κοντά στην Παρί Σεν Ζερμέν τον Ιανουάριο του 2023 αλλά λόγω γραφειοκρατικών προβλημάτων δεν ολοκληρώθηκε ποτέ η κίνηση.

Η μετακίνηση του Ζίγιες στη Γαλατασαράι έγινε πλέον μόνιμη, με τον τουρκικό σύλλογο να εξασφαλίζει τις υπηρεσίες του με ελεύθερη μεταγραφή, παρά το γεγονός ότι είχε ένα χρόνο ακόμα στο συμβόλαιό του με την Τσέλσι. Ο πρώην αστέρας του Άγιαξ υπέγραψε μονοετές συμβόλαιο με τη Γαλατάσαραϊ, το οποίο περιλαμβάνει οψιόν επέκτασης για έναν επιπλέον χρόνο, εφόσον πληρούνται ορισμένες προϋποθέσεις.

Διαβάστε επίσης: Τσέλσι: Πάει να πάρει το «αστεράκι» της Ατλέτικο Μαδρίτης!

Έτσι, ολοκληρώθηκε η θητεία του Ζίγιες στην Τσέλσι, η οποία μπορεί να είχε τίτλους και επιτυχίες, αλλά δεν άφησε ικανοποιημένη ούτε τον παίκτη ούτε την ομάδα.




Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

Exit mobile version