ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
«Λύγισε» ο Κριστιάνο: Έβαλε τα κλάματα μετά το χαμένο πέναλτι! (pics/vid)
Don’t CR7 for me Portugal! (vid)
Ηρωικό STOP του Όμπλακ στον Κριστιάνο: Του έπιασε πέναλτι! (vid)
Κριστιάνο, από εκεί κάποτε… ζωγράφιζες: Η χαμένη ευκαιρία του Πορτογάλου! (vid)
Φάουλ… ρουκέτα από τον Κριστιάνο: Αλλά και πάλι δεν σκόραρε! (vid)
Όλη η Ευρώπη γελάει με το… θέατρο του Σπόραρ: Έκανε σαν να τον πυροβόλησαν! (vid)
Να ‘χαμε χίλια μάτια για τα μαγικά του Κριστιάνο! (vid)
Ο Κιελίνι «μηδένισε» τη Γαλλία με την ατάκα του: «Καλύτερος επιθετικός τους τα… αυτογκόλ»
Η τύχη και ο Κόλο Μουανί έστειλαν… αδιάβαστο το Βέλγιο! (vid)
Με σάλιο και υπομονή, στους «8» η Γαλλία με Κολό Μουανί (vid)
Τάκλιν για Όσκαρ από τον Ερναντές που πανηγυρίστηκε σαν… γκολ! (vid)
Γαλλία – Βέλγιο: Στις εξέδρες ο Πολ Πογκμπά, χαμός από τους συμπατριώτες του (pic)
Μας άφησε… παγωτό ο Νεϊμάρ: «Μπαπέ καλύτερος από Ανρί και Φίγκο»
Ολόκληρη Adidas άλλαξε το σήμα της για χάρη του Μπέλινγχαμ! (pic)
Δεν σεβάστηκαν τίποτα οι Βέλγοι: Άγριο «κράξιμο» στον εθνικό ύμνο της Γαλλίας! (vid)
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
EURO 2024

Η Ελβετία έστειλε… αδιάβαστη την τραγική Ιταλία! (vids)

Η Ελβετία χωρίς να δυσκολευτεί ιδιαιτέρως επικράτησε 2-0 της Ιταλίας και έτσι άφησε εκτός συνέχειας του Euro τους πρωταθλητές Ευρώπης!

Η Ελβετία έστειλε… αδιάβαστη την τραγική Ιταλία! (vids)

Η Ελβετία στα χαρτιά δεν ήταν το φαβορί στο νοκ- άουτ ματς κόντρα στην Ιταλία. Κόντρα σε μία ομάδα με «βαριά φανέλα» και την περασμένη Πρωταθλήτρια Ευρώπης. Ωστόσο, οι Ελβετοί έδειξαν ότι μόνο… ψαρωμένοι δεν ήταν και χάρη στα δύο γκολ που σημείωσαν επικράτησαν με σκορ 2-ο της «σκουάντρα ατζούρα».

Σπουδαίο ματς από τον Γρανίτ Τζάκα που έδειξε ότι είναι ένας από τους πιο πολύτιμους παίκτες της Ελβετίας και ένας από τους καλύτερους στην Ευρώπη στο να μοιράζει την μπάλα στον χώρο του κέντρου. Λίγα πράγματα από τους Ιταλούς που απείλησαν ελάχιστες φορές, παρόλα αυτά είχαν δύο δοκάρια.

ΤΟ ΜΑΤΣ:

Από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης ο ρυθμός ήταν αργός. Καμία από τις δύο ομάδες δεν έδειχνε να ενδιαφέρεται να πατήσει το πόδι στο… γκάζι. Η Ελβετία ήταν αυτή που είχε την μπάλα υπό την κατοχή της. Αλλά ήταν δύσκολο για τον Τζάκα και την παρέα του να βρουν χώρους κόντρα στην καλά οργανωμένη άμυνα των Ιταλών. Παράλληλα, οι «ατζούρι» δεν μπορούσαν να κρατήσουν καθόλου μπάλα, μιας και το ένα λάθος διαδεχόταν το άλλο. Κάτι που έκανε πιο δύσκολο το έργο των ποδοσφαιριστών του Σπαλέτι.

Στο 23′ ήρθε η πρώτη μεγάλη στιγμή για τους Ελβετούς με τον Εμπολό να βγαίνει τετ- α- τετ με τον Ντοναρούμα και τον Ιταλό κίπερ να βγαίνει νικητής. Ωστόσο, αυτή ήταν μία προειδοποίηση από την Ελβετία. Ο Φρόιλερ στο 37′ πήρε εκδίκηση για την εθνική του ομάδα, νικώντας από κοντά τον κίπερ της Παρί Σεν Ζερμέν, αφού πρώτα κατέβασε υποδειγματικά την μπάλα και εκτέλεσε με το ίδιο στιλ.

Η Ιταλία δεν κατάφερε να βγει μπροστά ή γενικότερα να δείξει μία αντίδραση. Έτσι, το πρώτο ημίχρονο έληξε με την Ελβετία να είναι μπροστά και μάλιστα με σχετική άνεση. Το δεύτερο ημίχρονο είχε γκολ. Αλλά και πάλι από την Ελβετία με τον Βάργκας να νικάει για δεύτερη φορά τον Ντοναρούμα με υποδειγματικό σουτ λίγο έξω από την ιταλική περιοχή στο 46′ για το 2-0. Οι πρωταθλητές Ευρώπης έδειχναν να μην μπορούν να το πιστέψουν και γενικότερα να μην μπορούν να βγουν μπροστά. Η μοναδική στιγμή που έφτασε η Ιταλία κοντά σε γκολ ήταν όταν στο 52΄ ο Σερ πήρε την κεφαλιά αλλά προς την εστία του Ζόμερ με την μπάλα να βρίσκει στο δοκάρι της εστίας της Ελβετίας.

Από εκεί και πέρα οι Ελβετοί κράτησαν έξυπνα την μπάλα. Ειδικά με τον Τζάκα που ήταν απολαυστικός και σχεδόν ένα κέντρο μόνος του, κερδίζοντας τις πιο πολλές μονομαχίες και αλλάζοντας πάσες όπως και όταν έπρεπε. Ο Σκαμάκα στο 75′ δεν κατάφερε να νικήσει από κοντά τον Ζόμερ με την μπάλα να βρίσκει στο δοκάρι του αν και μάλλον ο Ιταλός φορ ήταν σε θέση οφσάιντ. Έτσι, το 2-0 έμεινε ως το τέλος με την Ελβετία να παίρνει μία ιστορική πρόκριση με μεγάλη εμφάνιση.



















Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ