ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Μεταμορφώνεται η Γιουβέντους – Άλλος ένας παιχταράς μετά τον Ντάγκλας Λουίζ
H Λίβερπουλ «χτυπάει» τον αμυντικό της επόμενης δεκαετίας!
Κριστιάνο: «Ακόμη και οι δυνατοί λυγίζουν – Δεν κρύφτηκα ποτέ από την ευθύνη»
«Πορτοφόλι» από το Λονδίνο αρπάζει τον Νίκο Γουίλιαμς από την Μπαρτσελόνα
«Λύγισε» ο Κριστιάνο: Έβαλε τα κλάματα μετά το χαμένο πέναλτι! (pics/vid)
Don’t CR7 for me Portugal! (vid)
Ηρωικό STOP του Όμπλακ στον Κριστιάνο: Του έπιασε πέναλτι! (vid)
Κριστιάνο, από εκεί κάποτε… ζωγράφιζες: Η χαμένη ευκαιρία του Πορτογάλου! (vid)
Φάουλ… ρουκέτα από τον Κριστιάνο: Αλλά και πάλι δεν σκόραρε! (vid)
Όλη η Ευρώπη γελάει με το… θέατρο του Σπόραρ: Έκανε σαν να τον πυροβόλησαν! (vid)
Να ‘χαμε χίλια μάτια για τα μαγικά του Κριστιάνο! (vid)
Ο Κιελίνι «μηδένισε» τη Γαλλία με την ατάκα του: «Καλύτερος επιθετικός τους τα… αυτογκόλ»
Η τύχη και ο Κόλο Μουανί έστειλαν… αδιάβαστο το Βέλγιο! (vid)
Με σάλιο και υπομονή, στους «8» η Γαλλία με Κολό Μουανί (vid)
Τάκλιν για Όσκαρ από τον Ερναντές που πανηγυρίστηκε σαν… γκολ! (vid)
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
FACE CONTROL

Μέσι – Κριστιάνο: Αρνητικό ρεκόρ 20ετίας για τους δυο ζωντανούς θρύλους

Οι Λιονέλ Μέσι και Κριστιάνο Ρονάλντο οδεύουν προς το τέλος της διεθνής τους καριέρας και αυτό αντικατοπτρίζεται στα στατιστικά.

Μέσι – Κριστιάνο: Αρνητικό ρεκόρ 20ετίας για τους δυο ζωντανούς θρύλους

Μέχρι πρότινος δεν νοείτο έστω κι ένας εκ των Λιονέλ Μέσι και Κριστιάνο Ρονάλντο να μην σκοράρει με την εθνική του ομάδα σε ομίλους μεγάλης διοργάνωσης. Είτε Euro είτε Copa America είτε Παγκόσμιο Κύπελλο, όλο και κάποιος θα πετύχαινε γκολ στην πρώτη φάση.  Μέχρι φέτος όμως, μιας και κανείς τους την ίδια περίοδο δεν έβαλε την μπάλα στα δίχτυα στις φάσεις των ομίλων του Euro της Γερμανίας και Copa America των ΗΠΑ.

Κάνε LIKE στη σελίδα του SPORTSKING στο FACEBOOK και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

Για τον Κριστιάνο Ρονάλντο τα έχουμε ξαναπεί εδώ στο sportsking, ότι για πρώτη φορά στην καριέρα του δεν σκοράρει σε τελική φάση Euro ή Mundial. Μετά τον CR7, ακολούθησε και ο επί σειρά ετών άσπονδος εχθρός του. Ο Λιονέλ Μέσι ήταν στον πάγκο στο τελευταίο ματς της Εθνικής Αργεντινής στους ομίλους του Copa America 2024 με το Περού. Ενώ στα δυο προηγούμενα δεν είχε σκοράρει.




Το 20ετές σερί του Κριστιάνο

Πάμε να δούμε συγκεκριμένα τα πεπραγμένα τους με τα εθνόσημα των χωρών τους. Ξεκινάμε με τον Ρονάλντο ο οποίος πριν 20 χρόνια ξεκίνησε τις διεθνείς υποχρεώσεις του με την Εθνική Πορτογαλίας. Ήταν το παιχνίδι με την Ελλάδα στην πρεμιέρα του Euro 2004 στο Οπόρτο, όπου έκανε το 2-1 στις καθυστερήσεις του αγώνα. Το επόμενο γκολ του ήταν το 2006 στο Mundial της Γερμανίας όπου σκόραρε ενάντια στο Ιράν (2-0) στη 2η αγωνιστική. Can Cristiano Ronaldo finally take a tournament by storm at Euro 2016?

Συνεχίζουμε ξανά σε Euro και πάμε στο 2008 όπου πέτυχε ένα γκολ και δυο ασίστ κόντρα στους Τσέχους, ξανά 2η αγωνιστική. Ταξιδεύουμε τώρα στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ν. Αφρικής και στο εμφατικό 7-0 των Πορτογάλων επί της Βορείου Κορέας. Γκολ και ασίστ κι εκεί ο Κριστιάνο στη 2η μέρα των ομίλων.

Στο Euro 2012 είχαμε τα δυο γκολ του ενάντια στην Ολλανδία στην 3η αγωνιστική (2-1), ενώ μια διετία μετά στη Βραζιλία, η Γκάνα δέχτηκε γκολ από τον Κριστιάνο (2-1). Στο Euro 2016 το οποίο κατέκτησαν οι Ίβηρες στο Παρίσι, ο Ρονάλντο είχε πετύχει δυο σημαντικότατα γκολ επί της Ουγγαρίας (3-3) την τελευταία μέρα των ομίλων και η Πορτογαλία είχε πάρει τότε πρόκριση με τρεις ισοπαλίες!

H καλύτερη φάση ομίλων της καριέρας του σε Mundial, ήρθε το 2018 στη Ρωσία. Εκεί πέτυχε τέσσερα γκολ, τρία στην Ισπανία (3-3) κι ένα στο Μαρόκο (1-0). Ενώ σε Euro ήταν το 2021 (σ.σ. Euro 2020) με δυο γκολ στην Ουγγαρία (3-0), ένα στη Γερμανία (ήττα με 4-2) και δυο στη Γαλλία (2-2). Αρκετά μετά τα 30 του χρόνια φόρτσαρε δηλαδή ο Κριστιάνο! Argentina star Lionel Messi was truly scared at 2010 FIFA World Cup |  Kickoff

Ο όχι και τόσο παραγωγικός εξ αρχής, Μέσι

Ήρθε η σειρά του νεότερου της παρέας αυτής. Ο Λίο Μέσι άρχισε να οργώνει τα γήπεδα με τη φανέλα της Αργεντινής το 2006. Σκόραρε ένα τέρμα απέναντι στην τότε Σερβία-Μαυροβούνιο του Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Γερμανίας (6-0). Ωστόσο, δεν επέδειξε εφάμιλλη σταθερότητα στο σκοράρισμα σε ομίλους όπως ο Ρονάλντο. Μιας και σε δυο σερί Copa America (2007, 2011) απέτυχε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα! Ενώ στο μεσοδιάστημα, ούτε στο Mundial το 2010 πέτυχε γκολ ο «pulga». Τότε ήταν που είχαν ξεκινήσει τα σχόλια του τύπου «μόνο στην Μπαρτσελόνα μπορεί» ή «μόνο με Τσάβι κι Ινιέστα σκοράρει».

Εκεί πήρε την απόφαση να ανεβάσει ταχύτητα και ηγήθηκε της Αργεντινής στο Mundial του 2014. Σκόραρε και στα τρία ματς ομίλων με Νιγηρία, Βοσνία και Ιράν, ενώ έναν χρόνο μετά στο Copa America σκόραρε εναντίον της Παραγουάης (2-2) στην πρεμιέρα. Το 2016 στο Copa America Centenario πέτυχε χατ-τρικ στο 5-0 επί του Παναμά.

Γυρίζουμε στα Mundial για να θυμηθούμε ένα λυτρωτικό γκολ κόντρα στη Νιγηρία το 2018 προς το τέλος του ματς (2-1) όπου σφράγισε πρόκριση στους «16». Ξανά στο Copa America, το 2019 ξανά η Παραγουάη αποτέλεσε… θύμα του Μέσι, ενώ το 2021 σημείωσε ένα γκολ με τη Χιλή και δυο με τη Βολιβία, με την Αργεντινή να το κατακτά εν τέλει. Τέλος, στο Mundial 2022 το οποίο επίσης σήκωσε η «αλμπισελέστε», ο Λίο Μέσι σκόραρε επί των Σαουδικής Αραβίας (ήττα με 2-1) και Μεξικού (2-0).

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ