ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Επίσημο: Στην Μπριζ ο Τζόλης για να «ματώνει» τα βελγικά δίχτυα! (pics, vid)
Ο Γιαμάλ είναι… πιστός στρατιώτης: «Δεν θα πάω στη Ρεάλ Μαδρίτης»!
Στόουνς: «Το γκολ του Μπέλινγκχαμ μπορεί να αλλάξει την ιστορία μας»!
Οι δύο (ελεύθερες) επιλογές της Ίντερ για την άμυνά της!
Επίσημο: Στη Γαλλία η νέα ομάδα του αδελφού του Μπαπέ (vid)
Η Παρί θέλει τρεις παίκτες της Μπάγερν για να παραχωρήσει τον Σιμόνς!
Μπαπέ: «Σέβομαι τον Κριστιάνο, αλλά θέλω να τον στενοχωρήσω»
Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έλαβε δύο προτάσεις για τον… τελειωμένο της!
Νάπολι: Η στάση της για το μέλλον του Οσιμέν – Τα δεδομένα για τον Λουκάκου!
Κριστιάνο, όχι πια δάκρυα – Η ατάκα του Φερνάντες… που τον πόρωσε! (pic)
Γκούλιτ για Κριστιάνο: «Κλαις για ένα πέναλτι! Απλά θες να μιλούν όλοι για σένα…»
ΕΠΙΣΗΜΟ: Για πάντα στην Άρσεναλ ο… «κέρβερος» – Έγινε το χατίρι στον Αρτέτα (pic)
Σταρ της εθνικής Γερμανίας… προκαλεί εμετό: «Τρελαίνομαι για σκουλήκια! Είναι φοβερά»
Μίλαν: Έτσι πάει για πρωτάθλημα – Φέρνει τον επιθετικό που σκορπάει… τρόμο στην Ισπανία!
Σάκα: «Μην τον υποτιμάτε αυτόν τον παικταρά! Σεβασμός και μόνο…»
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Topics

Ας ξεχάσουμε μια για πάντα τη «χρυσή γενιά» του Βελγίου

Πάνε τα prime της Εθνικής Βελγίου, πάει και η φουρνιά των παιχταράδων της, μετά τον αποκλεισμό από τη Γαλλία.

Ας ξεχάσουμε μια για πάντα τη «χρυσή γενιά» του Βελγίου

Για πολλούς είναι απορίας άξιο πώς η Εθνική Βελγίου επί σειρά τεσσάρων ετών φιγούραρε στην κορυφή του ranking της FIFA (σ.σ. τώρα είναι στην τρίτη θέση). Παρότι ουδέποτε έχει φτάσει σε τελικό μεγάλης διοργάνωσης, οι Βέλγοι με έναν μαγικό τρόπο κατάφερναν να λογίζονται ως η καλύτερη εθνική ομάδα του πλανήτη. Μέχρι μικρό τελικό έφτασαν και τον κέρδισαν, το 2018 στο Μundial της Ρωσίας.

Κάνε LIKE στη σελίδα του SPORTSKING στο FACEBOOK και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

Κυρίως με τον Ρομπέρτο Μαρτίνες στην άκρη του πάγκου, το Βέλγιο ήταν πάντα σταθερά μια κάτι παραπάνω από υπολογίσιμη δύναμη στην Ευρώπη. Έγινε και μεγάλη δύναμη καταφέρνοντας να πλασαριστεί στις ήδη υπάρχουσες όπως είναι η Αγγλία, η Γαλλία, η Ισπανία κλπ. Με μπροστάρηδες τους Κέβιν Ντε Μπρούιν, Ρομέλου Λουκάκου, Εντέν Αζάρ, Τιμπό Κουρτουά και άλλους ξακουστούς Βέλγους πρώην και νυν διεθνείς.

Το τέλος των prime της Εθνικής Βελγίου

Τα προηγούμενα χρόνια χαιρόσουν πραγματικά να βλέπεις την εθνική ομάδα του Βελγίου. Αυτό το ταλέντο που έσφυζε ακόμα και στους αναπληρωματικούς της. Το πάθος για διάκριση πολλές φορές δεν έφτανε. Η φανέλα όχι τόσο βαριά… Σαν την Παρί Σεν Ζερμέν ένα πράγμα με κάθε σεβασμό για τον σπουδαίο γαλλικό σύλλογο. Περίμενες να τη δεις να αγωνίζεται για να απολαύσεις στα prime τους, τους Αζάρ, Ντε Μπρούιν, Λουκάκου, Μέρτενς, Βίτσελ, Κομπανί, Βερτόγχεν, Αλντερβάιρελντ, Κουρτουά, Καράσκο.




Όλα τα ωραία κάποτε τελειώνουν όμως. Τα χρόνια περνούν, εμείς μεγαλώνουμε όπως και αυτοί. Οι τελευταίοι των διάσημων Βέλγων οι Λουκάκου, Βερτόγχεν, Λουκάκου, Βίτσελ και Καράσκο. Ίσως να έχει ένα μερίδιο ευθύνης κι ο νυν προπονητής των «κόκκινων διαβόλων», ο Ντομένικο Τεντέσκο ο οποίος μεταξύ άλλων δεν κάλεσε τον πρωταθλητή Ευρώπης με τη Ρεάλ Μαδρίτης, Τιμπό Κουρτουά. Ο χαρισματικός τερματοφύλακας ανάρρωσε σχετικά πρόσφατα από ρήξη χιαστού, εντούτοις έπαιξε τελικό Champions League κατακτώντας τον. Κάλλιστα θα χωρούσε στις κλήσεις του Τεντέσκο, αν όχι και να έπαιρνε γάντια βασικού…

Πλέον, το ταλέντο ομολογουμένως δεν είναι και τόσο υψηλό. Καλοί, χρυσοί οι Τροσάρ, Ντε Κέτελαρ, Τίλεμανς, Οπεντά, Ντοκού κ.ά. Όμως, δεν έχουν ακόμα αυτή τη σπιρτάδα της προσωπικότητας που θα βγει μπροστά ώστε να οδηγήσει το βελγικό έθνος στην αμέριστη χαρά της κατάκτησης ενός τροπαίου.

Θα πει δίκαια κανείς ότι αφού δεν το έκαναν οι παλιοί, σιγά μην το κάνουν οι νέοι. Μακάρι να γίνει κάτι πάντως και να διαψευσθούν άπαντες, με τη νέα φουρνιά του Βελγίου να φέρει τρόπαιο. Όμως με την εικόνα που είδαμε στο Euro 2024 και τον αποκλεισμό από τη Γαλλία, δύσκολα θα δει άσπρη μέρα το Βέλγιο… Ακόμα και αν συνεχίσει ο Κέβιν Ντε Μπρούιν, ο οποίος το σκέφτεται σοβαρά, θα πρέπει να έχει και συμπαραστάτες. Ο Λουκάκου στο ίδιο μήκος κύματος, αλλά σε χειρότερη φάση, διότι απέδειξε ότι… άνθρακες ο θησαυρός του.




Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ