Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Αυστρία – Τουρκία: Ντεμιράλ ο… Αυστριοφάγος (vid)
Home Page

Αυστρία – Τουρκία: Ντεμιράλ ο… Αυστριοφάγος (vid)

Η Τουρκία πήγε στη Γερμανία για να κάνει ζημιές! Σπουδαία πρόκριση στους «8» του EURO2024. Νίκη 2-1 επί της Αυστρίας στη Λειψία!

02.07.2024 | 23:53

Οι Τούρκοι δεν αστειεύονται! Πήγαν στη Γερμανία για να φθάσουν όσο πιο ψηλά γίνεται και η Αυστρία δεν στάθηκε ικανή να τους σταματήσει. Με απόλυτο πρωταγωνιστή τον Ντεμιράλ – έβαλε δύο γκολ – η Τουρκία επικράτησε με 2-1 της ομάδας του Ράλφ Ράγκνικ και πέρασε με πάθος και ηρωισμό στους «8» του EURO2024. Μείωσε με τον Γκρέγκοριτς η Αυστρία αλλά δεν κατάφερε κάτι περισσότερο.

Το ματς

Τελευταίο παιχνίδι της φάσης των «16» του φετινού EURO. Αυστρία – Τουρκία στην Red Bull Arena της Λειψίας. Ένα γήπεδο κατάμεστο και την μάχη της κερκίδας να κερδίζεται κατακράτος από τους Τούρκους. Δύο ομάδες που έδειξαν πολύ καλά στοιχεία στη φάση των ομίλων της διοργάνωσης και διεκδικούσαν απόψε στα ίσια την πρόκριση στην 8αδα.

Το ξεκίνημα του αγώνα δεν θα μπορούσε να ήταν καλύτερο! Μόλις 57 δευτερόλεπτα κράτησε το 0-0 στην αναμέτρηση. Η Τουρκία ήταν αυτή που πήρε κεφάλι στο σκορ με τον Ντεμιράλ να καρφώνει την εστία των Αυστριακών με δυνατό σουτ εντός περιοχής εκμεταλλευόμενος την ολιγωρία των αντιπάλων να απομακρύνουν τη μπάλα. Από εκεί και πέρα και για μεγάλο διάστημα η Αυστρία ήταν αυτή που είχε τον έλεγχο στον αγώνα. Αυτοί δημιουργούσαν, αυτοί έφθαναν κοντά στο γκολ. Με πρωταγωνιστή τον Μπαουγκάρντνερ άγγιξαν αρκετές φορές το 1-1 όμως η μπάλα δεν τους έκανε το χατίρι. Η Τουρκία κράτησε το μηδέν στην άμυνά της και προσπάθησε με τη σειρά της να κυνηγήσει στην κόντρα το δεύτερο τέρμα. Τίποτα όμως δεν άλλαξε. 0-1 αποτέλεσμα ημιχρόνου.

Στην επανάληψη ο ρυθμός παρέμεινε υψηλός. Η Αυστρία ανέβηκε ακόμη περισσότερο στο γήπεδο ψάχνοντας το τέρμα της ισοφάρισης. Αντί όμως να πετύχουν το 1-1, στο 59′ βρέθηκαν πίσω με 2-0 στο σκορ. Δράστης για τους Τούρκους ήταν και πάλι ο Ντεμιράλ. Ο στόπερ των Τούρκων πήδηξε πιο ψηλά από όλους σε εκτέλεση κόρνερ και με δυνατή κεφαλιά διπλασίασε τα τέρματα τα δικά του και της χώρας του δημιουργώντας… έκρηξη στο γήπεδο.

Η Αυστρία με το 2-0 στην πλάτη δεν είχε να κάνει κάτι άλλο. Έπρεπε να ρισκάρει και να ψάξει κάθε ευκαιρία που θα την έβαζε ξανά στο παιχνίδι. Στο 66′ η αλλαγή του Ράγκνικ, ο Γκρέγκοριτς βρέθηκε στη τροχιά της μπάλας και με προβολή μείωσε σε 2-1. Από εκεί και πέρα και μέχρι τα τελευταία λεπτά του αγώνα οι Αυστριακοί πολιόρκησαν την περιοχή των Τούρκων με αλλεπάλληλα γεμίσματα και σουτ. Καμία προσπάθεια όμως δεν απέδωσε καρπούς. Τελικό σκορ, 1-2! Τεράστια πρόκριση της Τουρκίας!

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

Exit mobile version