Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Don’t CR7 for me Portugal! (vid)
EURO 2024

Don’t CR7 for me Portugal! (vid)

Η Πορτογαλία δυσκολεύτηκε αρκετά κόντρα στη Σλοβενία, αλλά, νίκησε 3-0 στα πέναλτι (κανονική διάρκεια και παράταση 0-0) και πέρασε στα προημιτελικά.

02.07.2024 | 00:51

Η Πορτογαλία ήταν ανώτερη από τη Σλοβενία. Είχε φάσεις, ένα δοκάρι και ένα χαμένο πέναλτι από τον Κριστιάνο Ρονάλντο και τα… δάκρυα του 39χρονου στράικερ, ο οποίος παραλίγο να είναι ο μοιραίος για την πατρίδα του. Το παιχνίδι μετά από 120 λεπτά τελείωσε με 0-0.

Στα πέναλτι έλαμψε η κλάση του Ντιόγκο Κόστα, ο οποίος έπιασε τρία πέναλτι και έτσι η Πορτογαλία νίκησε 3-0 στη «ρώσικη ρουλέτα» και πέρασε στα προημιτελικά του Euro 2024, όπου και θα βρει τη Γαλλία.

TO ΜΑΤΣ:

Από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης φαινόταν ότι η Πορτογαλία θα προσπαθούσε με πολλούς και διαφορετικούς τρόπους να βρει έναν τρόπο, ώστε να παραβιάσει την εστία του Όμπλακ. Αυτό αρχικά γινόταν με σέντρες από τα πλάγια με τους Σίβλα και Μέντες και ενίοτε τον Λεάο να προσπαθούν να βρουν το κεφάλι του Κριστιάνο Ρονάλντο.

Αυτό ναι μεν ήταν απλό στη θεωρία. Στην πράξη, όμως, ήταν κάπως δύσκολο, μιας και ο 39χρονος φορ είχε τουλάχιστον συνέχεια έναν παίκτη από κοντά του και προσπαθούσε να τον αποσυντονίσει. Αυτός ήταν ο Ντρακούσιτς, ο οποίος με πολλούς και διαφορετικούς τρόπους κατάφερε να πάρει την μπουκιά από το… στόμα του Κριστιάνο.

Ωστόσο, όσο περνούσε η ώρα η Πορτογαλία γινόταν ολοένα και πιο επιθετική. Η ένταση και η ταχύτητα ανέβαιναν με την Πορτογαλία να μην μπορεί να βρει τρόπο να νικήσει τον Όμπλακ. Ο Κριστιάνο στο 34′ με απευθείας εκτέλεση φάουλ έφτασε πολύ κοντά στο 1-0, όμως, αυτό δεν έγινε για πολύ λίγο. Από την άλλη η Σλοβενία δεν είχε πρόβλημα να «χτυπάει» στις αντεπιθέσεις της. Κυρίως με τον Σέσκο και τα μακρινά του σουτ. Η τελευταία καλή στιγμή στο ματς ήταν λίγο πριν τελειώσει το ημίχρονο με το σουτ του Παλίνια να βρίσκει το δοκάρι του Όμπλακ και να καταλήγει σε άουτ!

Στο δεύτερο ημίχρονο το παιχνίδι έγινε πιο κλειστό και πιο αργό. Η Πορτογαλία ναι μεν είχε την μπάλα στα πόδια της, όμως, ήθελε και προσπαθούσε να βγει μπροστά και γενικότερα έψαχνε το γκολ με κάποια ατομική ενέργεια. Είτε του Κριστιάνο Ρονάλντο, είτε του Κανσέλο με τον δεξιό μπακ να δημιουργεί… καταστάσεις έξω από τα καρέ των Σλοβένων.

Η καλύτερη και πιο δυνατή στιγμή για τους Βαλκάνιους ήρθε στο 63′ όταν ο Σέσκο έβαλε πλάτη τον Πέπε, αλλά, το τελείωμά του ήταν βιαστικό και πολύ κακό. Η απάντηση από τους Πορτογάλους ήρθε πολύ αργότερα και συγκεκριμένα στο 90′ όταν ο Κριστιάνο από καλή θέση δεν κατάφερε να νικήσει τον Όμπλακ με την μπάλα να καταλήγει στην αγκαλιά του έμπειρου κίπερ.

Η παράταση είχε και αυτή τις εκπλήξεις με την Πορτογαλία στο 105′ να κερδίζει πέναλτι με τον Ζότα, μετά από ανατροπή από τον Ντράγκουσιτς. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Κριστιάνο Ρονάλντο με τον Πορτογάλο σούπερ σταρ να μην μπορεί να σκοράρει ούτε από τα 11 βήματα με τον Όμπλακ να πέφτει σωστά και να κρατάει ανέπαφη την εστία του. Στο δεύτερο 15λεπτο η Σλοβενία είχε τη φάση που ήθελε με τον Πέπε να μπλέκεται, να χάνει την μπάλα και τον Σέσκο να βγαίνει τετ- α- τετ με τον Κόστα με τον Πορτογάλο να βγαίνει νικητής.

Έτσι, μοιραία το ματς πήγε στα πέναλτι. Εκεί έλαμψε το άστρο του Ντιόγκο Κόστα, όπου ο Πορτογάλος κίπερ έπιασε τρία πέναλτι. Αυτή τη φορά ο Κριστιάνο ήταν εύστοχος κόντρα στον Όμπλακ, όπως ο Μπρούνο Φερνάντες και ο Μπερνάρντο Σίλβα με την Πορτογαλία να παίρνει τη νίκη και την πρόκριση με 3-0.






















Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

Exit mobile version