Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Καπέλο για ιταλικό ποδόσφαιρο: «Γεμίσαμε… άμπαλους! Να μάθουμε στα παιδία το 1v1»
EURO 2024

Καπέλο για ιταλικό ποδόσφαιρο: «Γεμίσαμε… άμπαλους! Να μάθουμε στα παιδία το 1v1»

Ο Φάμπιο Καπέλο μίλησε για το ιταλικό ποδόσφαιρο και τις παθογένειές του και το τι πρέπει να αλλάξει άμεσα, ώστε να γίνει καλύτερο.

02.07.2024 | 18:47

Ο Φάμπιο Καπέλο είναι ένας από τους πιο σημαντικούς προπονητές που έχει βγάλει το ιταλικό ποδόσφαιρο εδώ και χρόνια. Ένας από εκείνους που γνωρίζουν πολύ καλά πως να φέρουν τίτλους και τρόπαια στις ομάδες τους.

Τα τελευταία χρόνια, όμως, δεν βρίσκεται κάπου. Παρόλα αυτά παρακολουθεί από πολύ στενά και γενικά κοντά το ιταλικό ποδόσφαιρο και όλες τις εξελίξεις του.

ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΘΕΙΣ: Αυτός είναι ο πραγματικός λόγος, όπου ο Κριστιάνο Ρονάλντο έβαλε τα κλάματα!

Ο Φάμπιο Καπέλο, όπως και πολλοί άλλοι Ιταλοί, δεν έμειναν ικανοποιημένοι με την πορεία της εθνικής τους ομάδας στα γήπεδα της Γερμανίας στο Euro 2024. Όχι μόνο γιατί τους πόνεσε ο πρόωρος αποκλεισμός από την Ελβετία με σκορ 2-0. Αλλά κυρίως γιατί δεν έδειξαν κάτι τρομερό στα παιχνίδια που έδωσαν.

Σύμφωνα με τον έμπειρο τεχνικό πρέπει να αλλάξουν πολλά στο ιταλικό ποδόσφαιρο αν θέλουν οι υπεύθυνοί του να το δουν και πάλι στο άμεσο μέλλον να ζει μεγάλες στιγμές!

Αναλυτικά όλα όσα είπε ο Φάμπιο Καπέλο όσον αφορά το ιταλικό ποδόσφαιρο και τις ακαδημίες του:

«Έχουμε φτάσει στο απροχώρητο σαν ιταλικό ποδόσφαιρο. Πρέπει να δούμε και να μάθουμε από τους Ισπανούς. Καλή η άμυνα. Ωστόσο, έχουμε γεμίσει… άμπαλους παίκτες. Χωρίς τεχνική κατάρτιση. Έχουμε γεμίσει με παίκτες που δεν μπορούν να κάνουν μία ντρίμπλα και δεν μπορούν να περάσουν έναν αντίπαλό τους στο ένας εναντίον ενός. Αυτό πρέπει να το μάθουμε από τους Ισπανούς και πρέπει να τους αντιγράψουμε στον τρόπο με τον οποίο δουλεύουν τα νέα παιδιά. Όλος ο κόσμος βλέπει και απολαμβάνει τις ενέργειες του Γιαμάλ και του Νίκο Γουίλιαμς.

Πολλοί προπονητές στην Ιταλία θέλουν να γίνουν σαν τον Γκουαρντιόλα. Αλλά σαν τον Γκουαρντιόλα και πως ήταν πριν από δέκα χρόνια. Πλέον και εκείνος έχει εξελιχτεί. Αυτό έχει φέρει σε ένα τέλμα το ποδόσφαιρό μας και πλέον δεν βλέπουμε παίκτες να θέλουν να πάνε στην ατομική ενέργεια, γιατί δεν θέλουν να πάρουν την ευθύνη αν χάσουν την μπάλα. Ωραίο και καλό ποδόσφαιρο είναι αυτό που παίζει η Ισπανία τώρα», τα λόγια του.

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

Exit mobile version