Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
«ΤΕΖΑ» Γερμανία και Κρόος στο 120′ και στα ημιτελικά η Ισπανία! (vids)
EURO 2024

«ΤΕΖΑ» Γερμανία και Κρόος στο 120′ και στα ημιτελικά η Ισπανία! (vids)

Η Εθνική Ισπανίας κατάφερε να πάρει τη νίκη και την πρόκριση στα ημιτελικά του Euro 2024, με τον Μερίνο να σκοράρει... στα τελευταία λεπτά της παράτασης και να διαμορφώνει το τελικό 2-1.

05.07.2024 | 21:37

Ισπανία και Γερμανία αναμετρήθηκαν σε ένα μεγάλο ντέρμπι για τα προημιτελικά του Euro 2024. Δύο από τα φαβορί της αναμέτρησης… μονομάχησαν για μία θέση στα ημιτελικά της διοργάνωσης. Τελικά, η Ισπανία ήταν αυτή που κατάφερε να πάρει τη μεγάλη νίκη και την πρόκριση.

Κάνε LIKE στη σελίδα μας στο FACEBOOK και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

Ο αγώνας ξεκίνησε με τον χειρότερο τρόπο για την Ισπανία. Στα πρώτα δευτερόλεπτα του αγώνα ο Κουκουρέγια βρέθηκε στο έδαφος αλλά συνέχισε κανονικά τον αγώνα, κάτι που δεν μπόρεσε να κάνει ο Πέδρι. Ο νεαρός αστέρας της Μπαρτσελόνα συγκρούστηκε στο τέταρτο λεπτό με τον Τόνι Κρόος και βρέθηκε στο έδαφος. Ο Πέδρι τελικά πέρασε εκτός αγωνιστικού χώρου ως αναγκαστική αλλαγή.

Στο 14ο λεπτό ο Γιαμάλ απείλησε με ένα σουτ που πέρασε μακριά από την εστία, ενώ άστοχο ήταν και το σουτ του Ρουίζ δύο λεπτά αργότερα. Η Ισπανία συνέχισε να πιέζει και στο 22′ ο Λαπόρτ είδε το σουτ του να καταλήγει στην αγκαλιά του Νόιερ. Ο Χάβερτζ απείλησε για τη Γερμανία στο 35′ αλλά ο Ουνάι Σιμόν ήταν εκεί που έπρεπε. Η τελευταία ευκαιρία του ημιχρόνου ήταν από τον Άλβαρο Μοράτα, όμως το σουτ του πέρασε άουτ.

Στο 48ο λεπτό ο Γκουντογκάν είδε τη σέντρα-σουτ του να περνάει πάνω από το δοκάρι της Ισπανίας, ενώ ένα λεπτά μετά ο Μοράτα δεν μπόρεσε να σκοράρει με ένα σουτ μέσα από την περιοχή. Τελικά, η Ισπανία κατάφερε να ανοίξει το σκορ στο 51ο λεπτό, με τον Όλμο να εκτελεί όμορφα μετά από την ασίστ του Γιαμάλ.

Η Ισπανία πέρασε στα ημιτελικά του Euro

Μετά το γκολ η Γερμανία ανέβασε την απόδοσή της και προσπάθησε να απαντήσει γρήγορα. Στο 71ο λεπτό ο Χάβερτζ βρέθηκε σε καλό σημείο αλλά ο Καρβαχάλ με ένα καταπληκτικό τάκλιν έβαλε κόντρα στο σουτ του ενώ η μεγαλύτερη ευκαιρία της Γερμανίας ήρθε λίγο πριν το 80′, όταν ο Φίλκρουγκ είδε το πλασέ του να σταματάει στο δοκάρι και να μην καταλήγει στα δίχτυα. Λίγα λεπτά μετά, στο 83′ ο Χάβερτζ θα μπορούσε να δώσει την μπάλα δίπλα στον ξεμαρκάριστο συμπαίκτη του αλλά προτίμησε να δοκιμάσει να σκάψει τον Σιμόν, με την μπάλα να περνάει πάνω από την εστία και να καταλήγει άουτ.

Τελικά, η Γερμανία βρήκε τον τρόπο να ισοφαρίσει. Στο 89ο λεπτό άλλαξαν όμορφα την μπάλα, ο Κίμιχ πήρε την κεφαλιά και ο Βιρτζ με ένα δυνατό σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της Ισπανίας για το 1-1, στέλνοντας το παιχνίδι στην παράταση. Στο πρώτο ημίχρονο της παράτασης η μεγαλύτερη ευκαιρία ήρθε στο τέλος από τον Βιρτζ για τη Γερμανία, με το πλασέ του να περνάει δίπλα από το δοκάρι της Ισπανίας.

Διαβάστε επίσης: Μαγικό κατέβασμα από Χάβερτς, αλλά για… κλάματα το τελείωμα! (vid)

Στο 119ο λεπτό ο Όλμο γέμισε την μπάλα, ο Μερίνο πήρε την κεφαλιά και διαμόρφωσε το τελικό 2-1. Μετά το γκολ η Γερμανία πίεσε και στις καθυστερήσεις είδε την κεφαλιά του Φίλκρουγκ να περνάει… χιλιοστά δίπλα από την εστία της Ισπανίας. Έτσι, η Ισπανία πήρε τη νίκη και την πρόκριση στα ημιτελικά, όπου θα αντιμετωπίσει είτε την Πορτογαλία είτε τη Γαλλία.

Δείτε τα βίντεο:






































































Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

Exit mobile version