Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Allez, allez, allez… (vids)
EURO 2024

Allez, allez, allez… (vids)

Η Γαλλία ήταν πιο εύστοχη στη διαδικασία των πέναλτι και έτσι νίκησε 5-3 την Πορτογαλία σε ένα παιχνίδι με πολλές χαμένες ευκαιρίες και κανένα γκολ.

06.07.2024 | 00:53

Η Γαλλία δεν πείθει με την εικόνα της. Και όχι μόνο αυτό. Αλλά δεν σκοράρει κιόλας. Ε και; Οι παίκτες του Ντιντιέ Ντεσάν ξέρουν πολύ καλά πως να παίρνουν τη μία πρόκριση μετά την άλλη στα γήπεδα της Γερμανίας.

Οι «τρικολόρ» επικράτησαν των Πορτογάλων με 5-3 στα πέναλτι σε ένα παιχνίδι που ναι μεν είχε ευκαιρίες, αλλά, κανένα γκολ ούτε στην κανονική του διάρκεια, αλλά ούτε στην παράταση από καμία από τις δύο ομάδες. Με αποτέλεσμα να λήξει 0-0 και να οδηγηθεί στη διαδικασία των πέναλτι. Μοιραίος για τους Πορτογάλους ο Φέλιξ.

Άδοξο τέλος για Κριστιάνο Ρονάλντο και Πέπε, όπου έπαιξαν σε Euro για τελευταία φορά στην καριέρα τους (όπως όλα δείχνουν).

ΤΟ ΜΑΤΣ:

Σε ακόμη ένα παιχνίδι της Γαλλίας στο Euro 2024 ο ρυθμός όχι μόνο ήταν αργός. Αλλά σχεδόν κακός. Αυτό βέβαια ήταν κάτι που δεν… χάλασε καθόλου την Πορτογαλία. Οι παίκτες του Μαρτίνες ήταν καλά διαβασμένοι και ακόμα καλύτερα τοποθετημένοι στον αγωνιστικό χώρο. Έτσι, η Γαλλία παρά το γεγονός ότι είχε την κατοχή και τις πάσες δεν μπορούσε με τίποτα να βγει μπροστά και γενικότερα να βάλει… δύσκολα στον Ντιόγκο Κόστα.

Ωστόσο, η καλύτερη φάση του πρώτου ημιχρόνου είχε χρώμα… τρικολόρ. Ο Ερναντές από πλάγια θέση βρήκε χώρο και σούταρε με δύναμη. Παρόλα αυτά μπάλα κατέληξε στα χέρια του Κόστα, όπου δεν είχε πρόβλημα να την μπλοκάρει. Από εκεί και πέρα οι προσπάθειες των Πορτογάλων από τα πλάγια -κατά κύριο λόγο- ήταν για… γέλια. Οι Ίβηρες έκαναν διαγωνισμό στο ποιος θα κάνει τη χειρότερη σέντρα με τον Λεάο να κοντράρει στα ίσα τον Κανσέλο. Όμως, πίσω δεν πήγε και ο Μπρούνο Φερνάντες που δεν μπορούσε με τίποτα να περάσει ούτε μία κάθετη πάσα.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Πορτογαλία ήταν αυτή που έδειχνε να πατάει καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο. Όμως, η Γαλλία ισορρόπησε σχετικά γρήγορα και ήταν εκείνη και δημιούργησε τη μία ευκαιρία μετά την άλλη από το 60′ και έπειτα, για περίπου δέκα λεπτά. Κόλο Μουανί και Καμαβινγκά είδαν για λίγα εκατοστά τις προσπάθειές τους να μην βρίσκουν δίχτυα. Ωστόσο, όσες φορές και αν προσπάθησαν αργότερα οι Γάλλοι επιθετικοί να βρουν χώρους για κάτι καλύτερο έπεφταν πάνω στον Πέπε.

Ο 41χρονος στόπερ με τις συγκινητικές του προσπάθειες πολλές φορές σταμάτησε τους Γάλλους και έδειξε τον… δρόμο προς την παράταση. Στα επιπλέον 30 λεπτά δεν υπήρχε κάποιος παίκτης που ξεχώρισε ή κάποια φάση που να έδωσε σε μία ομάδα το προβάδισμα, ώστε να πάρει το προβάδισμα για την ημιτελική φάση του Euro 2024.

Στη διαδικασία των πέναλτι οι παίκτες της Γαλλίας ήταν εύστοχοι και ψύχραιμοι. Έτσι, ευστόχησαν σε όλα όσα εκτέλεσαν. Από τη μεριά της Πορτογαλίας ο μοιραίος ήταν ο Ζοάο Φέλιξ.




Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

Exit mobile version