Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Γουίλιαμ Σαλιμπά: Ακόμη ένα τέλειο ματς από τον Γάλλο στόπερ! (stats)
EURO 2024

Γουίλιαμ Σαλιμπά: Ακόμη ένα τέλειο ματς από τον Γάλλο στόπερ! (stats)

Ο Γουίλιαμ Σαλιμπά συνεχίζει να «καταπίνει» τον έναν αντίπαλό του, μετά τον άλλον στα γήπεδα της Γερμανίας στο Euro 2024.

06.07.2024 | 14:21

Ο Γουίλιαμ Σαλιμπά τη σεζόν που μόλις τελείωσε ήταν ένας από τους καλύτερους παίκτες της Άρσεναλ. Ένας από τους βασικούς λόγους, όπου οι Λονδρέζοι κατάφεραν να κοντράρουν ως το τέλος τη Μάντσεστερ Σίτι και να της προκαλέσουν προβλήματα, παρά το γεγονός ότι οι «πολίτες» ήταν αυτοί, όπου στο τέλος κατέκτησαν το τέταρτο σερί τους πρωτάθλημα.

Ο 23χρονος αμυντικός συνεχίζει τις εντυπωσιακές του εμφανίσεις και στο Euro 2024. Ο Ντιντιέ Ντεσάν λίγο πριν ξεκινήσει η μεγαλύτερη γιορτή του ποδοσφαίρου έδειξε με τα σχόλιά του και τις δηλώσεις του ότι δεν έχει και την καλύτερη εικόνα ή γνώμη για εκείνον. Παρόλα αυτά του έδωσε τη φανέλα βασικού και μαζί με τον Νταγιότ Ουπαμεκανό έχουν δημιουργήσει ένα πολύ καλό αμυντικό δίδυμο που όχι μόνο δεν δέχεται γκολ. Αλλά ούτε καν φάσεις!

ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ: Ο Αρσέν Βενγκέρ αποθέωσε με δηλώσεις του τον Κριστιάνο και ας μην έβαλε ούτε ένα γκολ!

Ο Γουίλιαμ Σαλιμπά και απέναντι στην Πορτογαλία έδειξε την κλάση και την ποιότητά του. Ναι μεν έπρεπε να μαρκάρει από πολύ κοντά τον Κριστιάνο Ρονάλντο, όπως και έκανε με απόλυτη επιτυχία, αλλά ήταν κυρίως η εικόνα του και η αποτελεσματικότητά του που έκαναν την εξέδρα να χαρίσει το χειροκρότημά της σε εκείνον.

Ο κεντρικός αμυντικός των «τρικολόρ» είχε: 48 στις 49 εύστοχες πάσες, 98% ευστοχία, οκτώ φορές έδιωξε με επιτυχία, έκανε δύο μπλοκ, τέσσερις φορές ανέκτησε την μπάλα και κανένας παίκτης δεν κατάφερε να τον περάσει ούτε μία φορά! Αν μη τι άλλο θα μπορούσε να πει κανείς ότι αυτό που έκανε ήταν ό,τι πιο κοντινό έχουμε δει φέτος σε «τέλειο ματς».

Γουίλιαμ Σαλιμπά: Τεχνική και δύναμη μαζί!

Είναι από τους παίκτες που έχουν όλο το πακέτο. Η απουσία του Γουίαλιαμ Σαλιμπά από την άμυνα της Άρσεναλ φάνηκε για τα καλά τη σεζόν 2022-2023 όταν ήταν τραυματίας. Ο Μίκελ Αρτέτα τον θεωρεί κάτι παραπάνω από βασικό. Πλέον κάτι ανάλογο ισχύει και για τον Ντιντιέ Ντεσάν, όπου βλέπει με τα ίδια του τα μάτια ότι ο άσος των Λονδρέζων δεν είναι μόνο δυνατός με το σώμα του.

Αλλά μπορεί με την ίδια ευκολία να κατεβάσει την μπάλα και να οργανώσει το παιχνίδι της ομάδας του από τα μετόπισθεν. Κοινώς τα κάνει όλα και… συμφέρει.

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

Exit mobile version