Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Η Αγγλία με τύχη και υπομονή περνάει όποιον βρει! (vids)
EURO 2024

Η Αγγλία με τύχη και υπομονή περνάει όποιον βρει! (vids)

Η Αγγλία είναι στα ημιτελικά του Euro 2024, νικώντας 5-3 στα πέναλτι την Ελβετία με την κανονική διάρκεια και την παράσταση να λήγουν 1-1.

06.07.2024 | 21:46

Η Αγγλία δεν παίζει ποδόσφαιρο κατοχής και ευκαιριών. Οι παίκτες του Γκάρεθ Σαουθγκέιτ παίζουν ποδόσφαιρο… υπομονής. Αργός ρυθμός, πολλές φάσεις και λίγες ευκαιρίες. Ωστόσο, αυτός ο τρόπος παιχνιδιού για τους Άγγλους είναι αποδοτικός. Φέρνει τη μία πρόκριση μετά την άλλη.

Τα «λιοντάρια» επικράτησαν 5-3 της Ελβετίας στη διαδικασία των πέναλτι (όπου δεν έχασαν κανένα παρά την κακή τους παράδοση γενικά) με την κανονική διάρκεια να λήγει με σκορ 1-1. Το ίδιο και η παράταση.

Ο Μπουκάγιο Σάκα ήταν αυτός που ξεχώρισε από τους νικητές με την εμφάνισή του, αλλά και για το γκολ που σημείωσε!

ΤΟ ΜΑΤΣ:

Από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης φαινόταν ότι η Αγγλία ήταν αυτή που θα είχε την κατοχής της μπάλας και γενικά ήταν οι παίκτες του Σάουθγκέιτ που έδιναν τον ρυθμό. Αλλά αυτός ήταν πολύ αργός και μάλλον ήταν κάτι που επιδίωξαν τα «λιοντάρια» απέναντι στην Ελβετία. Από την πλευρά τους οι Ελβετοί, σε αντίθεση με άλλα παιχνίδια, δεν βγήκαν μπροστά να πιέσουν. Ούτε γενικότερα να κυνηγήσουν κάποια επιθετική προσπάθεια. Κάτι που δεν βοήθησε σε καμία περίπτωση το ματς.

Το πρώτο ημίχρονο όχι μόνο πέρασε χωρίς να προσφέρει τίποτα. Μα ήταν κατά γενική ομολογία ένα από τα χειρότερα που έχουμε δει για την ώρα στα γήπεδα της Γερμανίας. Με τον Γιάννη να φοβάται το… θεριό και το θεριό τον Γιάννη. Στο δεύτερο ημίχρονο τα δεδομένα και από τις δύο ομάδες παρέμεναν τα ίδια.

Ο Σάκα από τα δεξιά και ο Μπέλιγχαμ κυρίως από τον άξονα ήταν οι δύο πιο δραστήριοι παίκτες από πλευράς Αγγλίας που προσπάθησε να βρει κάποιο τρόπο να σκοράρει κόντρα στον Ζόμερ. Ωστόσο, δεν υπήρχε κάτι το αξιοσημείωτο. Οι Ελβετοί ήταν καλά οργανωμένοι και έδειχναν να μην έχουν προβλήματα στην άμυνά της, αλλά και αν μην μπορούν να δημιουργήσουν προβλήματα στον Πίκφορντ. Παρόλα αυτά στο 75′ μία αδράνεια της άμυνας των Άγγλων έφερε τον Εμπολό μπροστά από τον κίπερ της Αγγλίας με τον ταλαντούχο στράικερ να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0.

Αυτό όπως ήταν λογικό και επόμενο έφερε και έβγαλε αντίδραση από πλευράς Άγγλων. Αρχικά έγιναν μαζεμένες αλλαγές από τον Σαουθγκέιτ και σε δεύτερη φάση τα «λιοντάρια» έπαιξαν πιο δυνατά και πιο επιθετικά. Έτσι, ήρθε το 1-1 στο 80′ με τον Σάκα με τον άσο της Άρσεναλ μετά από εξαιρετική ατομική προσπάθεια να νικάει τον Ζόμερ με υπέροχο σουτ για το 1-1, όπου έμεινε ως το τέλος των 90 λεπτών. Στην παράταση και συγκεκριμένα στο πρώτο της ημίχρονο δεν υπήρχε ούτε μία φάση, παρά ένα μακρινό σουτ του Ράις που έδιωξε σε κόρνερ στο 105′ ο Ζόμερ. Αλλά ως εκεί…

H καλύτερη στιγμή της παράτασης ήρθε από τα πόδια του Σακίρι με τον έμπειρο μεσοεπιθετικό να στέλνει την μπάλα στο δοκάρι του Πίκφορντ, μετά απευθείας εκτέλεση κόρνερ από τα δεξιά. Η σκέψη του ήταν σωστή, αλλά, η τύχη του στέρησε ένα από τα καλύτερα γκολ που έχουμε δει στην ιστορία των Euro.

Στα πέναλτι η Αγγλία ήταν… άχαστη. Οι παίκτες του Σαουθγκέιτ εκτέλεσαν πέντε πέναλτι, όπου βρήκαν δίχτυα και στα πέντε. Από την πλευρά της η Ελβετία αστόχησε μόλις στο πρώτο με τον Ακάντζι, κάτι που έμελλε να της στοιχίσει και την αφήσει εκτός συνέχειας.



















Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

Exit mobile version