ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ετοιμάζεται μεγάλη επιστροφή στη Ρεάλ Μαδρίτης: Καλά νέα για Αλάμπα!
Ρόι Κιν για Κριστιάνο: «Παραμένει ο καλύτερος επιθετικός του κόσμου»
Άπειρα respect σε Ράις: «Δεν πανηγύρισα… Σεβάστηκα τη μνήμη των πεθαμένων παππούδων μου»
Απίθανος Αντσελότι: «Τελευταία μου δίνουν το χειρότερο δώρο…Μασημένες τσίχλες!»
Εθνική ομάδα: Δεν θέλει κόπο, αλλά τρόπο και… καυτό Ιωαννίδη! (vid)
Ελλάδα – Φινλανδία: Κεφαλιά… κανονιά από τον Ιωαννίδη για το 3-0! (vid)
Ελλάδα – Φινλανδία: Απλά και όμορφα το 2-0 με τον Κουλιεράκη! (vid)
Ελλάδα – Φινλανδία: Ο Ιωαννίδης είπε… ευχαριστώ για το δώρο και έκανε το 1-0! (vid)
Μαρτίνες: «Πρότυπο για κάθε νέο παιδί ο Κριστιάνο και ο Πέπε!»
Εθνική ομάδα: Αυτούς διάλεξε ο Γιοβάνοβιτς κόντρα στη Φινλανδία!
Ομορφιές στο Ντόρτμουντ: Αντίο στον Χούμελς, επιστροφή Κλοπ και χορταστικό φιλικό με 9 γκολ!
Ιρλανδία – Αγγλία: Ράις και Γκρίλις σκόραραν κόντρα στην παλιά τους εθνική! (vids)
Ξανά πόλος έλξης η Σαουδική Αραβία – Οι κορυφαίες μεταγραφές του καλοκαιριού!
Δεν είναι για όλους η Μπαρτσελόνα: Οι «σπόντες» του Βίτορ Ρόκε
MARCA: Γίνεται «Μίδας» στην Αγγλία ο Χάαλαντ με… ανοιχτή πόρτα για Ρεάλ Μαδρίτης! (pic)
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
EURO 2024

Από μηχανής θεός ο Γουότκινς και η Αγγλία ξανά στον τελικό! (vid)

Με απρόσμενο ήρωα τον Όλι Γουότκινς, η Αγγλία πήρε σπουδαία πρόκριση στον τελικό του Euro 2024 νικώντας την Ολλανδία με 2-1.

Από μηχανής θεός ο Γουότκινς και η Αγγλία ξανά στον τελικό! (vid)

Και πάλι στον τελικό του Euro η Αγγλία, μετά από τρία χρόνια ξανακλείνει ραντεβού εκεί, επικρατώντας με 2-1 της Ολλανδίας στο Ντόρτμουντ! Αυτή τη φορά η Ισπανία θα βρεθεί στο διάβα της την Κυριακή 14 Ιουλίου με σκοπό την πρώτη κατάκτηση ευρωπαϊκού πρωταθλήματος της ιστορίας της. Ευθύνη σε όλο αυτό παίρνει ο Όλι Γουότκινς ο οποίος στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων με ένα εξαιρετικό τελείωμα νίκησε τον Βερμπρούγκεν για το τελικό 1-2.

Κάνε LIKE στη σελίδα μας στο FACEBOOK και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

Το τρομερό γκολ του Τσάβι Σίμονς στο 7ο λεπτό ήταν το καλύτερο… ορεκτικό του ημιτελικού. Ο μέσος της Λειψίας έκλεψε την μπάλα από τον Ντέκλαν Ράις έξω από την περιοχή και με ένα «κεραυνό» πάνω στη κίνηση «κάρφωσε» τη μπάλα στα δίχτυα του Τζόρνταν Πίκφορντ.

Η Ολλανδία πήρε γρήγορα το προβάδισμα (1-0), αλλά η Αγγλία δεν έδειξε να επηρεάζεται από την ψυχρολουσία που δέχτηκε. Οι παίκτες του Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ έκλεισαν τους «οράνιε» στην περιοχή τους και στο 18′ έφτασαν στην ισοφάριση με το πέναλτι του Κέιν (1-1). Το κέρδισε ο ίδιος ο αρχηγός των «Τριών Λιονταριών», ενώ επιχειρούσε να σουτάρει δέχτηκε την προβολή του Ντάμφρις. Με τη συνδρομή του VAR ο διαιτητής Τσβάιερ είδε την φάση στο μόνιτορ και υπέδειξε αμέσως την παράβαση.




Με το γκολ που πέτυχε ο στράικερ της Μπάγερν έγινε πια ο κορυφαίων σκόρερ όλων των εποχών της Αγγλίας σε νοκ άουτ παιχνίδια του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος με 6 τέρματα! Ο αμυντικός της Ίντερ (Ντάμφρις), όμως, διόρθωσε πολύ γρήγορα το λάθος του, καθώς στο 23′ σταμάτησε κυριολεκτικά τη μπάλα πάνω στη γραμμή, μετά το πλασέ του Φιλ Φόντεν. Και θα μπορούσε να είχε γίνει ο ήρωας της Ολλανδίας στο 30′, αλλά η κεφαλιά του μετά από κόρνερ έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι του Πίκφορντ κι εν συνεχεία άουτ.

Όπως ακριβώς συνέβη και δύο λεπτά μετά (32′), με το φοβερό σουτ του Φόντεν να στέλνει τη μπάλα πρώτα στο δεξί δοκάρι και μετά άουτ, στην τελευταία σπουδαία φάση του πρώτου ημιχρόνου.

Στο Β’ ημίχρονο, καμία από τις δύο ομάδες δεν θέλησε να ρισκάρει, κυρίως η Ολλανδία. Η ομάδα του Ρόναλντ Κούμαν περίμενε από τη μέση και πίσω τους Άγγλους και προσπαθούσε να βρει μια καλή αντεπίθεση για να «χτυπήσει». Δυστυχώς για εκείνη, έχασε σημαντική ευκαιρία στο 65′. Από το φάουλ που εκτέλεσε ο Ντε Φράι στην «καρδιά» της αγγλικής περιοχής βρέθηκε ο Φαν Ντάικ που έκανε την προβολή κι ανάγκασε τον Πίκφορντ σε πολύ δύσκολη απόκρουση σε κόρνερ.

Μετά το 65′ οι «οράνιε» ανέκτησαν την κατοχή της μπάλας, εκμεταλλευόμενοι την οπισθοχώρηση των Άγγλων. Στο 77′ υο σουτ του Σίμονς μέσα από την περιοχή μπλόκαρε ο Πίκφορντ, ενώ στο 79′ από το γύρισμα του Γουόκερ, ο Σάκα έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα. Μόνο που ο δεξιός φουλ μπακ της Σίτι ξεκίνησε από οριακή θέση οφσάιντ και με τη σύμφωνη γνώμη του VAR το γκολ δε μέτρησε.

Κι ενώ όλα έδειχναν… παράταση με το που συμπληρώθηκε το 90λεπτο, ο Όλι Γουότκινς, μόλις δέκα λεπτά μετά την είσοδό του στον αγωνιστικό χώρο με φοβερό τελείωμα από πλάγια θέση στην περιοχή «εκτέλεσε» τον Φερμπρούγκεν. Έτσι, ο φορ της Άστον Βίλα (σ.σ. είχε σκοράρει πανομοιότυπο γκολ στον Ολυμπιακό στον πρώτο ημιτελικό του Conference League στο Μπέρμιγχαμ) έγινε ο απόλυτος λυτρωτής ολόκληρου του αγγλικού έθνους.




Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ