ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ετοιμάζεται μεγάλη επιστροφή στη Ρεάλ Μαδρίτης: Καλά νέα για Αλάμπα!
Ρόι Κιν για Κριστιάνο: «Παραμένει ο καλύτερος επιθετικός του κόσμου»
Άπειρα respect σε Ράις: «Δεν πανηγύρισα… Σεβάστηκα τη μνήμη των πεθαμένων παππούδων μου»
Απίθανος Αντσελότι: «Τελευταία μου δίνουν το χειρότερο δώρο…Μασημένες τσίχλες!»
Εθνική ομάδα: Δεν θέλει κόπο, αλλά τρόπο και… καυτό Ιωαννίδη! (vid)
Ελλάδα – Φινλανδία: Κεφαλιά… κανονιά από τον Ιωαννίδη για το 3-0! (vid)
Ελλάδα – Φινλανδία: Απλά και όμορφα το 2-0 με τον Κουλιεράκη! (vid)
Ελλάδα – Φινλανδία: Ο Ιωαννίδης είπε… ευχαριστώ για το δώρο και έκανε το 1-0! (vid)
Μαρτίνες: «Πρότυπο για κάθε νέο παιδί ο Κριστιάνο και ο Πέπε!»
Εθνική ομάδα: Αυτούς διάλεξε ο Γιοβάνοβιτς κόντρα στη Φινλανδία!
Ομορφιές στο Ντόρτμουντ: Αντίο στον Χούμελς, επιστροφή Κλοπ και χορταστικό φιλικό με 9 γκολ!
Ιρλανδία – Αγγλία: Ράις και Γκρίλις σκόραραν κόντρα στην παλιά τους εθνική! (vids)
Ξανά πόλος έλξης η Σαουδική Αραβία – Οι κορυφαίες μεταγραφές του καλοκαιριού!
Δεν είναι για όλους η Μπαρτσελόνα: Οι «σπόντες» του Βίτορ Ρόκε
MARCA: Γίνεται «Μίδας» στην Αγγλία ο Χάαλαντ με… ανοιχτή πόρτα για Ρεάλ Μαδρίτης! (pic)
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Copa America 2024

Ιστορικές στιγμές για Κολομβία με ηγέτη τον Χάμες: Σε τελικό Copa America μετά από 23 χρόνια! (vids)

Η Κολομβία με αρχηγό τον Χάμες Ροντρίγκες νίκησε 1-0 την Ουρουγουάη και έτσι θα δώσει το «παρών» στον τελικό του Copa America.

Ιστορικές στιγμές για Κολομβία με ηγέτη τον Χάμες: Σε τελικό Copa America μετά από 23 χρόνια! (vids)

Η Κολομβία γράφει ιστορία! Αλλά θέλει να σηκώσει και το Copa America. Ο Χάμες Ροντρίγκες και η παρέα του σε έναν επεισοδιακό ημιτελικό (από πολλές απόψεις) νίκησαν την Ουρουγουάη με σκορ 1-0. Έτσι, θα δώσουν το «παρών» σε τελικό Copa America για πρώτη φορά μετά από 23 χρόνια! Κάτι που αν μη τι άλλο είναι εντυπωσιακό και ιστορικό.

Ο πρώην χαφ της Ρεάλ Μαδρίτης και του Ολυμπιακού ήταν αυτός που έδωσε την ασίστ για το γκολ της νίκης. Έτσι, η Κολομβία έφτασε τα 28 ματς χωρίς καμία ήττα. Ένα σερί που θέλει να το διευρύνει ακόμη περισσότερο κόντρα στην Αργεντινή και να παράλληλα να φτάσει τις δύο κατακτήσεις Copa America στην ιστορία της.

Πολλές χαμένες φάσεις για την Ουρουγουάη από τον Ντάργουιν Νούνιες με τη «σελέστε» να έχει δοκάρι στο 75′ με τον Λουίς Σουάρες και να μην μπορεί να εκμεταλλευτεί το αριθμητικό της πλεονέκτημα από το 45′!

ΤΟ ΜΑΤΣ:

Ο ημιτελικός μεταξύ της Κολομβίας και της Ουρουγουάης σίγουρα θα περάσει στα χρονικά ως ένας από τους καλύτερους που έγιναν στο φετινό Copa America. Και ας μην είχε πολλά γκολ. Η ένταση, το πάθος και οι ευκαιρίες έφταναν για να του χαρίσουν αυτή τη θέση. Από τα πρώτα λεπτά η αναμέτρηση μεταξύ των δύο ομάδων είχε ρυθμό και έδειχνε ότι θα έχει να μας προσφέρει… πραγματάκια.

Οι πρώτες καλές στιγμές είχαν το χρώμα της Κολομβίας. Ωστόσο, οι συμπαίκτες του Χάμες δεν ήταν εύστοχοι. Από το 10′ και έπειτα η Ουρουγουάη ήταν εκείνη που κυριάρχησε στον αγωνιστικό χώρο. Το σύνολο του Μπιέλσα θα μπορούσε με τις ευκαιρίες που είχε -κυρίως με τον Νούνιες- όχι μόνο να ανοίξει το σκορ, αλλά, να έχει ένα καλό «μαξιλαράκι». Αλλά ο φορ της Λίβερπουλ ήταν τραγικά άστοχος και έτσι η «σελέστε» το πλήρωσε.

Λίγο πριν το τέλος του πρώτου ημιχρόνου, μετά από κόρνερ που εκτέλεσε ο Χάμες, ο Λέρμα ήταν εκείνος που πήδηξε πιο ψηλά απ’ όλους και νίκησε τον κίπερ της Ουρουγουάης κάνοντας το 1-0 στο 39′. Στο 45′ το παιχνίδι έγινε Ροντέο όταν σε μία φάση ο Μουνιός χτύπησε με τον αγκώνα του τον Ουγκάρντε και είδε έτσι την δεύτερη κίτρινη κάρτα, αφήνοντας με δέκα παίκτες την Κολομβία.

Η Ουρουγουάη είχε 45 λεπτά για να φέρει το παιχνίδι στα δικά της μέτρα, έχοντας το αριθμητικό πλεονέκτημα. Κάτι που εν τέλει δεν έγινε. Η πίεση των ποδοσφαιριστών του Μπιέλσα δεν απέδωσε με την πιο μεγάλη στιγμή να καταγράφεται στο 75′ με τον Σουάρες να έχει δοκάρι μετά από ωραίο σουτ. Δοκάρι είχε και η Κολομβία στο 94′ με το 1-0 να μένει ως το τέλος και την Κολομβία να παίρνει μία ιστορική, αλλά και δραματική πρόκριση για τον τελικό του 17ου Copa America. Κάτι που είχε να της συμβεί από το 2001.










Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ