Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Ισπανία – Αγγλία: Η «Ρόχα» το είπε και το έκανε (vid)
EURO 2024

Ισπανία – Αγγλία: Η «Ρόχα» το είπε και το έκανε (vid)

Η Ισπανία κατέκτησε το EURO2024 επικρατώντας της Αγγλίας με 2-1 στο Βερολίνο.

14.07.2024 | 23:55

H Ισπανία πήγε στη Γερμανία με έναν σκοπό και τον πέτυχε! Οι «Φούριας Ρόχας» με ήρωα τον Οριανθάμπαλ επικράτησαν με 2-1 της Αγγλίας στον τελικό και κατέκτησαν το EURO2024. Τα «Τρία Λιοντάρια» το πάλεψαν αλλά ο αστέρας της Ρεάλ Σοσιεδάδ έκανε εφιάλτες τα όνειρα για την κατάκτηση του τροπαίου.

Το ματς

Η συνάντηση που όλοι περιμέναμε! Ισπανία κόντρα στην Αγγλία. Ο τελικός του EURO2024. Οι «Φούριας Ρόχας» απέναντι στα «Τρία Λιοντάρια». Δύο ομάδες που έφθασαν μέχρι το τέλος της διαδρομής και ήθελαν να κλείσουν το ταξίδι στη Γερμανία με την κούπα. Η Ισπανία έφθασε στον τελικό του Βερολίνου ως φαβορί, καθώς από την αρχή μέχρι και τα ημιτελικά παρουσιάστηκε εξαιρετική. Η Αγγλία από την άλλη έφθασε στον τελικό χωρίς να πείσει όμως είναι παρούσα και διεκδικεί το τρόπαιο.

Η αναμέτρηση ξεκίνησε με την Ισπανία να ελέγχει και να δημιουργεί τις συνθήκες για το γκολ. Από την άλλη η Αγγλία έδωσε τη μπάλα στον αντίπαλο, έμεινε ψηλά στο χορτάρι και πίεσε περιμένοντας τη στιγμή της. Το πρώτο μέρος δεν είχε τις μεγάλες φάσεις. Οι δύο ομάδες υπέπεσαν σε πολλά λάθη, σε δυνατές μονομαχίες και λάθη. Μοιραία το πρώτο 45λεπτο ολοκληρώθηκε στο 0-0.

Στην επανάληψη ο ρυθμός έγινε πολύ καλύτερος χάρις το γρήγορο γκολ των Ισπανών. Στο 47′ ο Λαμίν Γιαμάλ έκανε την ατομική προσπάθεια, έδωσε την πάσα στον Νίκο Γουίλιαμς και ο τελευταίος με έξοχο διαγώνιο σουτ έκανε το 1-0. Οι Ισπανοί πήραν το κεφάλι στο σκορ και στη συνέχεια προσπάθησαν να επιβάλλουν τον ρυθμό τους. Η Αγγλία αρχικά υπέστη το σοκ όμως στη συνέχεια αναθάρρησαν, ανέβηκαν στο γήπεδο και έψαξαν την ισοφάριση.

H μεγάλη φάση της Αγγλίας ήρθε στο 73′. Ο Σάκα έδωσε τη πάσα στον Μπέλιγχαμ, ο ταλαντούχος άσσος… έσπασε τη μπάλα στον Πάλμερ και ο τελευταίος με άψογο σουτ έκανε το 1-1. Και εκεί που φαινόταν πως ο τελικός θα είχε παράταση, ήρθε η Ισπανία να κάνει εφιάλτες τα όνειρα και τις ελπίδες των Άγγλων. Στο 86′ οι Ίβηρες βρήκαν την ευκαιρία και με τον Οριαλθάμπαλ βρήκαν δίχτυα. Ο άσσος της Ρεάλ Σοσιεδάδ πάτησε στην αντίπαλη περιοχή και με προβολή έκανε το 2-1. Η Αγγλία υπέστη σοκ, δε βρήκε απαντήσεις και μοιραία έχασε ξανά το τρόπαιο!

 











Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

EURO 2024
Exit mobile version