ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ετοιμάζεται μεγάλη επιστροφή στη Ρεάλ Μαδρίτης: Καλά νέα για Αλάμπα!
Ρόι Κιν για Κριστιάνο: «Παραμένει ο καλύτερος επιθετικός του κόσμου»
Άπειρα respect σε Ράις: «Δεν πανηγύρισα… Σεβάστηκα τη μνήμη των πεθαμένων παππούδων μου»
Απίθανος Αντσελότι: «Τελευταία μου δίνουν το χειρότερο δώρο…Μασημένες τσίχλες!»
Εθνική ομάδα: Δεν θέλει κόπο, αλλά τρόπο και… καυτό Ιωαννίδη! (vid)
Ελλάδα – Φινλανδία: Κεφαλιά… κανονιά από τον Ιωαννίδη για το 3-0! (vid)
Ελλάδα – Φινλανδία: Απλά και όμορφα το 2-0 με τον Κουλιεράκη! (vid)
Ελλάδα – Φινλανδία: Ο Ιωαννίδης είπε… ευχαριστώ για το δώρο και έκανε το 1-0! (vid)
Μαρτίνες: «Πρότυπο για κάθε νέο παιδί ο Κριστιάνο και ο Πέπε!»
Εθνική ομάδα: Αυτούς διάλεξε ο Γιοβάνοβιτς κόντρα στη Φινλανδία!
Ομορφιές στο Ντόρτμουντ: Αντίο στον Χούμελς, επιστροφή Κλοπ και χορταστικό φιλικό με 9 γκολ!
Ιρλανδία – Αγγλία: Ράις και Γκρίλις σκόραραν κόντρα στην παλιά τους εθνική! (vids)
Ξανά πόλος έλξης η Σαουδική Αραβία – Οι κορυφαίες μεταγραφές του καλοκαιριού!
Δεν είναι για όλους η Μπαρτσελόνα: Οι «σπόντες» του Βίτορ Ρόκε
MARCA: Γίνεται «Μίδας» στην Αγγλία ο Χάαλαντ με… ανοιχτή πόρτα για Ρεάλ Μαδρίτης! (pic)
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Conference League

Στην ΑΕΚ αρέσουν τα… δύσκολα: Έκανε την Ίντερ Εσκάλδες να φαίνεται Ίντερ Μιλάνου! (vids)

Η ΑΕΚ έκανε τα εύκολα... δύσκολα στο εντός έδρας ματς κόντρα στην Ίντερ Εσκάλδες, επικρατώντας 4-3, ενώ ήταν μπροστά με 4-0!

Στην ΑΕΚ αρέσουν τα… δύσκολα: Έκανε την Ίντερ Εσκάλδες να φαίνεται Ίντερ Μιλάνου! (vids)

Η σεζόν ξεκίνησε και επίσημα για την ΑΕΚ με νίκη και σκορ 4-3. Αλλά αυτή ήρθε με πολύ άγχος, αγωνία και… γκολ. Κάτι που σίγουρα λίγοι θα περίμεναν από την ώρα και τη στιγμή που η «Ένωση» ήταν μπροστά στο σκορ με 4-0 στο 52′.

Ωστόσο, η Ίντερ Εσκάλδες όχι μόνο έβαλε δύσκολα στην ελληνική ομάδα, αλλά, έδειξε ότι τα παρατάει ακόμη δυσκολότερα και εκμεταλλεύεται κάθε λάθος, χάνοντας εν τέλει με 4-3 και επιβεβαίωσε ότι δεν αμελητέα ποσότητα και ότι θα πουλήσει πολύ ακριβά το τομάρι της στη ρεβάνς που θα γίνει στην έδρα της για τον δεύτερο προκριματικό γύρο του Conference League και με θέα ένα εισιτήριο που οδηγεί στην επόμενη φάση.

ΤΟ ΜΑΤΣ:

Η ΑΕΚ από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης έδειξε ότι δεν είχε σκοπό να… παίξει. Οι παίκτες του Αλμέιδα στο πρώτο επίσημο ματς της σεζόν ήθελαν να ξεκινήσουν όσο πιο δυνατά μπορούσαν και να σημειώσουν ένα γκολ από νωρίς. Όπως και έγινε. Μόλις στο 6′ ο Λιούμπισιτς έδωσε το προβάδισμα στην ελληνική ομάδα με τον ταλαντούχο μεσοεπιθετικό να εκμεταλλεύεται με τον καλύτερο τρόπο το γύρισμα από τα αριστερά που έκανε ο Γκαρσία.

Αλλά δεν ήταν μόνο το τέρμα του Κροάτη παίκτη, αφού ένα λεπτό νωρίτερα (5′) μετά από δική του ατομική ενέργεια ο Γκατσίνοβιτς από πολύ καλή θέση δεν έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της Ίντερ, μα, στο δοκάρι της εστίας των φιλοξενούμενων. Η ψαλίδα μεταξύ των δύο ομάδων φαινόταν ολοένα και μεγαλύτερη όσο περνούσε η ώρα. Κάτι που αποτυπώθηκε και στον πίνακα των σκόρερ.

Στο 20′ ήταν η σειρά του Γκαρσία να σημειώσει το πρώτο του γκολ σε επίσημο παιχνίδι της ΑΕΚ για τη σεζόν 2024-2025. Ο έμπειρος στράικερ εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο το γέμισμα του Στρακόσια και αφού έβαλε… πλάτη τους αντίπαλους αμυντικούς με διπλή προσπάθεια νίκησε τον αντίπαλο πορτιέρο για το 2-0 και κάπου εκεί όλα έδειχναν πως το ματς είχε τελειώσει ουσιαστικά όχι όμως και τυπικά.

Η ΑΕΚ συνέχισε να πιέζει, όπως στα πρώτα λεπτά και μετά την συμπλήρωση των 30 λεπτών. Οι παίκτες της Ίντερ Εσκάλδες δεν μπορούσαν με κανέναν τρόπο να κρατήσουν την μπάλα υπό την κατοχή τους. Κάτι που βοήθησε αρκετά τους γηπεδούχους για να βγάζουν τη μία επίθεση μετά την άλλη με τον Γκατσίνοβιτς στο 31′ να ανεβάζει τον δείκτη του σκορ στο 3-0 με υπέροχο πλασέ μέσα από την περιοχή, μετά από υπέροχη ομαδική προσπάθεια και αρκετές πάσες. Από εκεί και έπειτα οι παίκτες του Αλμέιδα χαλάρωσαν λίγο, περιμένοντας τη λήξη του πρώτου μέρους με σκορ 3-0.

Στο δεύτερο ημίχρονο η πρώτη καλή στιγμή ανήκε στους φιλοξενούμενους που έφτασαν κοντά στο γκολ με τον Πουέντες, όμως, εκείνος νικήθηκε κατά κράτος από τον Στρακόσα. Η ΑΕΚ στην ευκαιρία της Ίντερ Εσκάλδες απάντησε με τέρμα του Μουκουντί με τον δυνατό στόπερ της «Ένωσης» να παίρνει την κεφαλιά για το 4-0. Όλα ως εκείνο το σημείο έδειχναν πως η ΑΕΚ θα είχε εύκολο έργο και ακόμα πιο εύκολο βράδυ. Άλλωστε οι φιλοξενούμενοι είχαν όλη και όλη μία καλή στιγμή. Παρόλα αυτά οι παίκτες του Αλμέιδα όχι μόνο χαλάρωσαν αλλά έκαναν το ένα λάθος πίσω από το άλλο. Το πρώτο συνέβη από τον Βίντα, ο οποίος προσπάθησε να γυρίσει την μπάλα με κεφαλιά στον Στρακόσα μα αντί να συμβεί αυτό την έστειλε στα δίχτυα της ομάδας του στο 65′. Στο 77′ ήταν η ώρα του Στρακόσα να κάνει λάθος, αφού δεν έδιωξε την μπάλα έγκαιρα και υπέπεσε σε πέναλτι. Ένα πέναλτι που εκτέλεσε με ευστοχία στο 77′ ο Αντρέου για το 4-2.

Οι γηπεδούχοι έδειχναν να μην πατάνε καλά στα πόδια τους και να ξεμένουν από δυνάμεις, χάνοντας πολλές μονομαχίες. Ειδικά στο κέντρο. Σαν να μην έφτανε αυτό ήρθε το εντυπωσιακό σουτ του Μαρτίνες στο 83′ για να «παγώσει» τους φίλους της ΑΕΚ που είδαν το 4-0 να γίνεται μέσα σε λίγα λεπτά 4-3! Αυτό ήταν και το τελικό αποτέλεσμα με τους παίκτες του Αλμέιδα να παίρνουν τη νίκη, αλλά η εικόνα τους να μην πείθει και να αποδοκιμάζονται έντονα στο τέλος από τους οπαδούς τους.




























Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ