ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ετοιμάζεται μεγάλη επιστροφή στη Ρεάλ Μαδρίτης: Καλά νέα για Αλάμπα!
Ρόι Κιν για Κριστιάνο: «Παραμένει ο καλύτερος επιθετικός του κόσμου»
Άπειρα respect σε Ράις: «Δεν πανηγύρισα… Σεβάστηκα τη μνήμη των πεθαμένων παππούδων μου»
Απίθανος Αντσελότι: «Τελευταία μου δίνουν το χειρότερο δώρο…Μασημένες τσίχλες!»
Εθνική ομάδα: Δεν θέλει κόπο, αλλά τρόπο και… καυτό Ιωαννίδη! (vid)
Ελλάδα – Φινλανδία: Κεφαλιά… κανονιά από τον Ιωαννίδη για το 3-0! (vid)
Ελλάδα – Φινλανδία: Απλά και όμορφα το 2-0 με τον Κουλιεράκη! (vid)
Ελλάδα – Φινλανδία: Ο Ιωαννίδης είπε… ευχαριστώ για το δώρο και έκανε το 1-0! (vid)
Μαρτίνες: «Πρότυπο για κάθε νέο παιδί ο Κριστιάνο και ο Πέπε!»
Εθνική ομάδα: Αυτούς διάλεξε ο Γιοβάνοβιτς κόντρα στη Φινλανδία!
Ομορφιές στο Ντόρτμουντ: Αντίο στον Χούμελς, επιστροφή Κλοπ και χορταστικό φιλικό με 9 γκολ!
Ιρλανδία – Αγγλία: Ράις και Γκρίλις σκόραραν κόντρα στην παλιά τους εθνική! (vids)
Ξανά πόλος έλξης η Σαουδική Αραβία – Οι κορυφαίες μεταγραφές του καλοκαιριού!
Δεν είναι για όλους η Μπαρτσελόνα: Οι «σπόντες» του Βίτορ Ρόκε
MARCA: Γίνεται «Μίδας» στην Αγγλία ο Χάαλαντ με… ανοιχτή πόρτα για Ρεάλ Μαδρίτης! (pic)
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Europa League

Παραλίγο χαρακίρι ο ανώτερος Παναθηναϊκός (vid)

Λίγο ήθελε να γίνει η ζημιά αλλά ευτυχώς δεν έγινε! Οι «Πράσινοι» πήραν τη νίκη κόντρα στη Μπότεφ (2-1) στο ΟΑΚΑ και πηγαίνουν ως φαβορί στον επαναληπτικό της προκριματικής φάσης του Europa League.

Παραλίγο χαρακίρι ο ανώτερος Παναθηναϊκός (vid)

To «Τριφύλλι» ήταν ανώτερο της Μπότεφ για 71 λεπτά. Προηγήθηκε με 2-0 με Γερεμέγεφ και Μπακασέτα και δημιούργησε πολλές ακόμη ευκαιρίες. Η Μπότεφ όμως μέσα σε 20 λεπτά πήγε να κάνει όσα δεν έκανε σε όλο το υπόλοιπο παιχνίδι. Μείωσε σε 2-1 και φλέρταρε με την ισοφάριση. Για καλή τύχη αυτή δεν ήρθε ποτέ και οι «Πράσινοι» πανηγύρισαν τη νίκη στο ΟΑΚΑ.

Το ματς

Οι «Πράσινοι» επέστρεψαν στο ΟΑΚΑ ξεκινώντας τη χρονιά με το πρώτο τους ευρωπαϊκό παιχνίδι κόντρα στην Μπότεφ για τα προκριματικά του Europa League. Η ομάδα του Αλόνσο ήθελε να ξεκινήσει νικηφόρα τη χρονιά και τι καλύτερο μπροστά στο κοινό της απέναντι σε μια μαχητική αντίπαλο. Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν αρκετά καλά το παιχνίδι επιβάλλοντας από πολύ νωρίς τον ρυθμό τους. Για καλή του τύχη μία από τις πρώτες τους επισκέψεις στην αντίπαλη περιοχή κατέληξε στα δίχτυα των φιλοξενούμενων.

Στο 8′ ο Γέντβαι έκανε το γέμισμα μέσα στη μεγάλη περιοχή της Μπότεφ. Ο Γερεμέγεφ έγινε κάτοχος της μπάλας και με όμορφο κοντρόλ και τελείωμα έκανε το 1-0. Οι γηπεδούχοι με το 1-0 έγιναν οι απόλυτοι κυρίαρχοι του παιχνιδιού. Εδραιώθηκαν στον χώρο του κέντρου και στη συνέχεια δημιούργησαν μια σειρά από καλές ευκαιρίες για να κάνουν το 2-0. Από πλευράς της η Μπότεφ περιορίστηκε σε πολλές λάθος μεταβιβάσεις και αμυντική στάση. Μοναδική καλή της στιγμή αυτή στο 36′ όταν ο Ούτζα ζήτησε πέναλτι από τον διαιτητή σε ανατροπή του από τον Μλαντένοβιτς. Ο άρχοντας της αναμέτρησης ωστόσο του το αρνήθηκε.

Σαν να μην έφθανε αυτό για τους φιλοξενούμενους, στο 43′ είδαν αυτοί τον Παναθηναϊκό να εκτελεί – και εύστοχα μάλιστα από την άσπρη βούλα. Ο Τζούριτσιτς ανατράπηκε από τον Ταμ. Ο διαιτητής έδωσε το πέναλτι και από τα έντεκα βήματα ο Τάσος Μπακασέτας διπλασίασε το σκορ για την ομάδα του. Το 2-0 έμελλε να ήταν και το σκορ του πρώτου ημιχρόνου.

Στην επανάληψη ο ρυθμός του αγώνα παρέμεινε υψηλός. Οι γηπεδούχοι έψαξαν το τρίτο γκολ. Παράλληλα οι παίκτες της Μπότεφ ανέβηκαν στο γήπεδο, πίεσαν και προσπάθησαν να δημιουργήσουν προκειμένου να σκοράρουν και να μπουν ξανά στο παιχνίδι. Βαγιανίδης, Τζούριτσιτς και Μπακασέτας έκαναν όλο το παιχνίδι για λογαριασμό των «Πράσινων». Η Μπότεφ παρόλα αυτά δεν είχε πει την τελευταία της λέξη. Οι φιλοξενούμενοι στο 71′ έκαναν το 2-1, μειώνοντας το σκορ με τον Κορόσετς με τον παίκτη της Μπότεφ να σκοράρει σε κενή εστία και να ολοκληρώνει σωστά μια φάση που οι «Πράσινοι» τα έκαναν όλα λάθος.

Το παιχνίδι πήρε άλλη τροπή και οι φάσεις διαδέχονταν η μία την άλλη! Μεγαλύτερη από πλευράς γηπεδούχων το δοκάρι του Τζούριτσιτς στο 77′. Μεγαλύτερη από πλευράς Μπότεφ το πέναλτι που αρχικά πήρε και στη συνέχεια το VAR της αρνήθηκε. Στα τελευταία λεπτά του αγώνα οι φιλοξενούμενοι έψαξαν την ισοφάριση πιέζοντας τους παίκτες του Αλόνσο. Tελικά όμως δεν κατάφεραν να τη βρουν! Τελικό σκορ, 2-1 και προβάδισμα πρόκρισης για τους «Πράσινους».

 











Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ