ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ο Τότι… τρελάθηκε και σκέφτεται να γυρίσει στα γήπεδα!
Η Γιουνάιτεντ κάνει… δώρο στον Τεν Χαγκ τον «νέο Μπέλιγχαμ»!
Ο «φονιάς» Λεβαντόφσκι πίσω μόνο από Μέσι-Κριστιάνο! (pic)
Δύο «μεγαθήρια» στο κατόπι του… φευγάτου Αλόνσο! (pic)
Απόχη τέλος: Ο Νεϊμάρ ξαναπάτησε γήπεδο! (vid)
O Αντσελότι… γλέντησε με τον πιο Αντσελότι τρόπο Άγγλο δημοσιογράφο!
«Σπουδαίος παίκτης ο Σάκα… Είναι ήδη καλύτερος από το 99% των υπόλοιπων!» (pic)
Τα νέα παπούτσια του Μέσι ήρθαν και κάνουν… χαμό! (pics)
Άρσεναλ: Μία εικόνα «καίει» τον Στέρλινγκ! (pic)
Ο Νέβιλ «έκραξε» τα αστέρια της Άρσεναλ μετά την Μπόρνμουθ
Ίντερ Μαϊάμι: Πριν και μετά τον Μέσι – Οι 5 ιστορικές αλλαγές που… έφερε ο GOAT!
Το χαμόγελο του Μέσι δείχνει πόσο μεγαλώσαμε! (pic)
Αποκάλυψη Αντσελότι: «Εκεί θέλει να παίζει ο Μπαπέ! Ένα πράγμα του ζητάω…»
Χάκαραν τον λογαριασμό της Γιουβέντους και… χαμός – «Δικός μας ο Γκιουλέρ» (pic)
Γιουνάιτεντ: Έτσι θα «μεγαλώσει» ξανά – Προσπαθεί να… κλέψει παίκτη από τη Ρεάλ!
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Topics

Μπορντό: Κι όμως χαλάει και το καλύτερο κρασί…

Τα οικονομικά προβλήματα έριξαν στον γκρεμό μια ιστορική ομάδα, την Μπορντό. Το παλιό καλό κρασί χαλάει καμιά φορά αν δεν το προσέχεις.

Μπορντό: Κι όμως χαλάει και το καλύτερο κρασί…

Η Μπορντό επίσημα διαλύθηκε. Η ιστορική Μπορντό, έξι φορές πρωταθλήτρια Γαλλίας, ανακοίνωσε την Τρίτη ότι εγκαταλείπει την προσφυγή κατά του διοικητικού υποβιβασμού της στη National League, λόγω έλλειψης συμφωνίας με τον αμερικανικό όμιλο Fenway Sports Group (FSG) για την εξαγορά του συλλόγου. Όμως, δεν σταμάτησαν εκεί τα θέματα, με την χρεοκοπία να οδηγεί τους Γιρονδίνους στο γκρεμό.

Κάνε LIKE στη σελίδα του SPORTSKING στο FACEBOOK και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

Η ιστορική Μπορντό χρεοκόπησε και ενημέρωσε τη Γαλλική ομοσπονδία ότι θα συνεχίσει σαν ερασιτεχνική ομάδα. Μετά από 87 ολόκληρα χρόνια, 6 πρωταθλήματα Γαλλίας, 4 κύπελλα Γαλλιας, 3 λιγκ καπ Γαλλίας και έναν τελικό κυπέλλου ΟΥΕΦΑ το 1996 η άλλοτε ομάδα του τεράστιου Ζινεντίν Ζιντάν δεν θα υπάρχει στο γαλλικό και ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο.

Zinédine Zidane, l'icône | Girondins.com

Πώς τα χρήματα διέλυσαν τους Γιρονδίνους

Και ενώ το τελευταίο διάστημα υπήρξαν επαφές με επενδυτές ώστε να σώσουν τον σύλλογο από την χρεωκοπία και το έλλειμμα των 42 εκατομμυρίων ευρώ, εντούτοις, δεν ευδοκίμησαν, με αποτέλεσμα η Μπορντό να προχωρά σε αυτή την ενέργεια.

Πλέον, η απόφαση αυτή, έχει ως αποτέλεσμα την αυτόματη καταγγελία όλων των συμβολαίων των ποδοσφαιριστών, οι οποίοι και θα μείνουν ελεύθεροι, ενώ, όπως σημειώνουν οι Γάλλοι, δεν θα έχουν το δικαίωμα να λειτουργούν τις ακαδημίες τους, στις οποίες βρίσκονται περίπου 70 νεαροί παίκτες.

Τα παιχνίδια της μοίρας έπαιξαν άσχημα παιχνίδια στην Μπορντό. Της οποία την τεχνική ηγεσία είχε αναλάβει πέρσι τον Οκτώβριο ο Άλμπερτ Ριέρα. Ο παλαίμαχος Ισπανός ποδοσφαιριστής είναι γνώριμος στα ελληνικά γήπεδα με το πέρασμά του από τον Ολυμπιακό στις αρχές της προηγούμενης δεκαετίας. Albert Riera, nouvel entraîneur des Marine et Blanc ! | Girondins.com

Η συγκεκριμένη εξέλιξη φυσικά είναι αρκετά λυπηρή καθώς η Μπορντό κατέκτησε το πρωτάθλημα του 2009 σπάζοντας την κυριαρχία της Λυών, ενώ εκεί είχε ξεκινήσει την καριέρα του και ο Ζινεντίν Ζιντάν, παίρνοντας μεταγραφή από την ομάδα των Κανών. Το τέλος εποχής για μια από τις σπουδαιότερες γαλλικές ομάδες ήρθε με τρόπο που «σκοτώνει» τους φίλους της. Και αποδεικνύει ότι με λάθος χειρισμούς, ακόμα και το πιο καλό κρασί μπορεί να χαλάσει. Η αναφορά αυτή εναπόκειται στο γεγονός ότι η πόλη του Μπορντό διαθέτει κορυφαίας ποιότητας οίνο. LIVE: Ολυμπιακός-Μπορντό 0-1 (Τελικό) - Ποδόσφαιρο - Champions League -  Ολυμπιακός | sport-fm.gr: bwinΣΠΟΡ FM 94.6

Όταν η Μπορντό πλήγωσε τον Ολυμπιακό

Τέλος, αξίζει μια αναφορά στην τελευταία περιπέτεια της Μπορντό στο Champions League. Ήταν τη σεζόν 2009-10 όταν οι πρωταθλητές Γαλλίας τότε είχαν συναντήσει τον Ολυμπιακό στους «16» της διοργάνωσης. Με δυο νίκες (0-1 στο «Γ. Καραϊσκάκης», 2-1 στο «Σαμπάν Νταλμά») είχαν αποκλείσει τους Πειραιώτες, αλλά η Λιόν στα προημιτελικά την πέταξε εκτός. Τότε η Μπορντό του Λοράν Μπλαν είχε κάνει ονειρική πορεία στους ομίλους με 16 βαθμούς (5 νίκες 1 ισοπαλία) στον πρώτο όμιλο ενάντια σε Μπάγερν Μονάχου, Γιουβέντους και Μακάμπι Χάιφα.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ