Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Το Μάντσεστερ και το Community Shield… βάφτηκαν μπλε! (vids)
Home Page

Το Μάντσεστερ και το Community Shield… βάφτηκαν μπλε! (vids)

Στο ντέρμπι του Μάντσεστερ η Σίτι κατάφερε να επικρατήσει στα πέναλτι (1-1 στην κανονική διάρκεια) και έτσι πανηγύρισε το πρώτο τρόπαιο της σεζόν.

10.08.2024 | 19:11

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Μάντσεστερ Σίτι αναμετρήθηκαν στον τελικό του Community Shield, για τον πρώτο τίτλο της σεζόν. Οι «Πολίτες» ήταν ανώτεροι στο πρώτο μέρος, οι «Κόκκινοι Διάβολοι» ήταν καλύτεροι στο δεύτερο και τελικά το τρόπαιο κρίθηκε στα πέναλτι, μετά τα γκολ των Γκαρνάτσο και Σίλβα (1-1). Εκεί, η Μάντσεστερ Σίτι επικράτησε και πανηγύρισε το τρόπαιο.

Κάνε LIKE στη σελίδα μας στο FACEBOOK και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

Ο αγώνας ξεκίνησε με τη Μάντσεστερ Σίτι να πιέζει ψηλά και να ελέγχει από νωρίς τον ρυθμό του αγώνα. Οι «Πολίτες» ήταν καλύτεροι στο πρώτο ημίχρονο, ωστόσο δεν υπήρξαν αρκετές ευκαιρίες από καμία από τις δύο ομάδες.

Στο 25ο λεπτό η Μάντσεστερ Σίτι είδα τον Μακάτι να παίρνει την μπάλα και να κάνει ένα αρκετά όμορφο πλασέ. Ωστόσο, το σουτ του κατέληξε στο δοκάρι των «Κόκκινων Διαβόλων» και έτσι έμεινε το 0-0. Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ πέντε λεπτά κοντά έφτασε κοντά στο να ανοίξει εκείνη το σκορ, με τον Ντιαλό να βγαίνει απέναντι από τον Έντερσον και να προτιμάει να γυρίσει την μπάλα αντί να σουτάρει. Ο Μέισον Μάουντ είχε μείνει πιο πίσω και έτσι δεν υπήρξε κάποια τελική.




Το υπόλοιπο ημίχρονο κύλησε χωρίς μεγάλες φάσεις και έτσι οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με το σκορ στο 0-0.

Στην επανάληψη, οι «Κόκκινοι Διάβολοι» ξεκίνησαν καλύτερα και ήταν αυτοί που πίεσαν ψηλά. Μάλιστα, στο 54ο λεπτό ο Μπρούνο Φερνάντες πέτυχε ένα εκπληκτικό γκολ με ένα σουτ εκτός περιοχής, όμως σωστά δε μέτρησε καθώς ήταν σε θέση οφσάιντ όταν πήρε την μπάλα.




Η Μάντσεστερ Σίτι πήρε το τρόπαιο στα πέναλτι

Στα επόμενα λεπτά, και με τις αλλαγές που έκαναν οι δύο ομάδες, ο ρυθμός του αγώνα έπεσε ξανά. Στο 68′ ο Κασεμίρο βρήκε με πολύ όμορφη πάσα τον Φερνάντες, αλλά το πλασέ του τελευταίου κατέληξε στην αγκαλιά του Έντερσον.

Στο 74ο λεπτό ο Φερνάντες βρήκε τον Γκαρνάτσο και αυτός γύρισε στον Ράσφορντ. Ο τελευταίος βγήκε απέναντι στον Έντερσον και σημάδεψε το δοκάρι, με την μπάλα να καταλήγει τελικά άουτ.




Τελικά, ο Γκαρνάντσο άνοιξε το σκορ στο 82ο λεπτό και όλα έδειχναν πως η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ θα έπαιρνε τη νίκη. Όμως, στο 89′ ο Μπερνάρντο Σίλβα ισοφάρισε και το ματς οδηγήθηκε στα πέναλτι.







Διαβάστε επίσης: Ο Φερνάντες πέτυχε το γκολ της χρονιάς αλλά ακυρώθηκε ως οφσάιντ! (vid)

Εκεί, ο Φερνάρντο ευστόχησε στο δικό του ενώ ο Σίλβα είδε τον Ονάνα να αποκρούει το δικό του. Στο επόμενο ζευγάρι, ο Νταλότ κέρδισε τον Έντερσον, ο οποίος έπεσε σωστά και βρήκε και την μπάλα, η οποία όμως κατέληξε στα δίχτυα του, ενώ ο Κέβιν Ντε Μπρόινε σκόραρε και αυτός. Ο Γκαρνάτσο κατάφερε να κερδίσει τον Έντερσον και ο Χάαλαντ ευστόχησε κόντρα στον Ονάνα. Ο Σάντσο είδε τον Έντερσον να βρίσκει την μπάλα, η οποία χτύπησε στο δοκάρι και κύλησε στη γραμμή, χωρίς να καταλήγει στα δίχτυα. Ο Σαβίνιο κατάφερε να σκοράρει και έτσι ισοφάρισε.

Ο Κασεμίρο κέρδισε τον Έντερσον και ο Έντερσον κατάφερε να σκοράρει κόντρα στον Ονάνα. Ο ΜακΤόμινεϊ κέρδισε τον Έντερσον, ο οποίος έπεσε ξανά σωστά και βρήκε την μπάλα, και ο Νούνιες σκόραρε το πιο ωραίο πέναλτι, με έναν… κεραυνό στο «Γ». Ο Μαρτίνες ευστόχησε και αυτός στην εκτέλεσή του και ο Ντίας κέρδισε τον Ονάνα. Ο Έβανς έστειλε την μπάλα άουτ και ο Ακάνζι σκόραρε και έδωσε τη νίκη και το τρόπαιο στην Μάντσεστερ Σίτι.

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

Exit mobile version