Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Πρόκριση ΘΡΙΛΕΡ για Άγιαξ στα πέναλτι – Το πήγε μέχρι τέλους ο Παναθηναϊκός, αλλά… (vids)
Europa League

Πρόκριση ΘΡΙΛΕΡ για Άγιαξ στα πέναλτι – Το πήγε μέχρι τέλους ο Παναθηναϊκός, αλλά… (vids)

Μετά από... άπειρα πέναλτι ο Άγιαξ πέρασε στην επόμενη φάση του Europa League επικρατώντας του Παναθηναϊκού 13-12 στη «ρώσικη ρουλέτα».

16.08.2024 | 00:27

Οι παίκτες του Άγιαξ και του Παναθηναϊκού ακόμα… βαράνε πέναλτι. Οι Ολλανδοί πήραν την πρόκριση για την επόμενη φάση του Europa League, επικρατώντας των «πράσινων» με 13-12 στη ψυχοφθόρο διαδικασία. Στα 90 λεπτά η ελληνική ομάδα νίκησε 1-0, στην παράταση δεν άλλαξε κάτι και έτσι το παιχνίδι πήγε στη «ρώσικη ρουλέτα».

Εκεί έλαμψαν οι δύο τερματοφύλακες. Τόσο ο Ντραγκόφσκι, όσο και ο Πάσβεερ έδωσαν… ρέστα με όσα έπιασαν ή παραλίγο να πιάσουν. Ωστόσο, ο 40χρονος κίπερ του «Αίαντα» ήταν ο μεγάλος νικητής, αφού σταμάτησε πέντε σουτ, ενώ σκόραρε και ένα πέναλτι!

ΤΟ ΜΑΤΣ:

To πρώτο ημίχρονο σε γενικές γραμμές ήταν ισορροπημένο, όμως, ο Άγιαξ ήταν εκείνος που είχε το πάνω χέρι και γενικότερα τις πιο κλασικές ευκαιρίες για κάποιο γκολ. Μιας και δεν απείλησε λίγες φορές την εστία του Ντραγκόφσκι, αλλά πολύ περισσότερες. Ωστόσο, ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.

Και οι δύο ομάδες έδειξαν ότι είχαν σκοπό αρχικά να δημιουργήσουν και να παίξουν επιθετικό ποδόσφαιρο, παρά να παίξουν για το αποτέλεσμα ή να κρατήσουν απλά μπάλα στα πόδια τους χωρίς κάποιο σκοπό. Οι Ολλανδοί ήταν εκείνοι, όπου από τα πρώτα κιόλας λεπτά κατάφεραν να απειλήσουν την εστία του Ντραγκόφσκι. Αλλά η πιο μεγάλη τους στιγμή ήρθε στο 30′ όταν μετά από κόρνερ του Χέντερσον από τα αριστερά η μπάλα πήγε, μετά από κεφαλιά, στον Άκπομ και εκείνος νίκησε κάθε παίκτη του Παναθηναϊκού. Εκτός από τον Ιωαννίδη που με ωραία προβολή σταμάτησε την μπάλα πριν εκείνη περάσει την τελική γραμμή. Στο 33′ ο Άγιαξ έφτασε ακόμη πιο κοντά στο γκολ που θα του έκανε ακόμη πιο εύκολη τη ζωή.

Ο Μπεγκχάους έκανε μία ωραία ατομική προσπάθεια. Αλλά το πλασέ του σταμάτησε στο δοκάρι του Ντραγκόφσκι. Λίγο πριν το φινάλε του πρώτου ημιχρόνου ο 27χρονος κίπερ του Παναθηναϊκού νίκησε δύο φορές από κοντά τον Άκπομ και έτσι το πρώτο ημίχρονο έληξε χωρίς κάποιο γκολ αλλά με αρκετές ευκαιρίες!

Στο δεύτερο ημίχρονο και οι δύο ομάδες έριξαν τον ρυθμό. Αμφότερες έδειχναν να έχουν «βαριά» πόδια, αλλά ήταν ολοένα και πιο φανερό ότι οι γηπεδούχοι το χρειάζονταν μιας και ήθελαν να διαφυλάξουν το αποτέλεσμα που θα τους έστελνε στην επόμενη φάση. Η καλύτερη στιγμή της ελληνικής ομάδας ήρθε στο 55′ με τον Τζούρισιτς όταν ο παίκτης του Παναθηναϊκού βγήκε τετ-α-τετ και προσπάθησε να περάσει την μπάλα πάνω από τον αντίπαλο κίπερ, όμως, δεν τα κατάφερε. Στην εξέλιξη της φάσης ο Μπακασέτας με μακρινή λόμπα πήγε να σημειώσει ένα απίθανο γκολ, όμως, η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι.

Το 0-0 έμοιαζε να είναι και το τελικό αποτέλεσμα όσο περνούσαν ολοένα και περισσότερο τα λεπτά. Αλλά κανείς δεν υπολόγισε τον χαρακτήρα και το πάθος των παικτών του Παναθηναϊκού που σκόραραν στο 89′ με όμορφη προσπάθεια του Τέτε με το 1-0 να είναι το τελικό αποτέλεσμα και να στέλνει το παιχνίδι στην παράταση.

Στο πρώτο extra ημίχρονο ο Άγιαξ απείλησε από τα πλάγια με τον Τέιλορ. Αλλά ο Ντραγκόφσκι ήταν σε ετοιμότητα. Η απάντηση του Παναθηναϊκού ήρθε λίγα λεπτά αργότερα με τον Τέτε, αλλά, η μπάλα αυτή τη φορά δεν του έκανε το χατίρι με τον Άγιαξ να ισοφαρίζει σε 1-1 αλλά το τέρμα του Τραορέ δεν μέτρησε, μιας και είχε γίνει φάουλ στον Ντραγκόφσκι. Στο δεύτερο ημίχρονο δεν υπήρξαν φάσεις και δεν άλλαξε τίποτα. Στη διαδικασία των πέναλτι υπήρξε ένας… μαραθώνιος.

Ωστόσο, μετά από αρκετά εύστοχα αλλά και χαμένα πέναλτι εκείνος που πέρασε στην επόμενη φάση ήταν ο Άγιαξ με 13-12.



















Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

Exit mobile version